Adviseren opleiding oud-deelnemer Leonard de Roos

Wat is de meerwaarde van de leergang Meesterschap in Adviseren voor de organisatie? Die vraag kregen wij regelmatig van geïnteresseerden. Wie kan die vraag beter beantwoorden dan iemand die de leergang succesvol heeft doorlopen? In dit interview blikken oud-deelnemer Leonard de Roos, zijn voormalig manager Erik Rischen en huidige manager Henk van Lunenburg terug op Leonard zijn deelname aan de leergang en wat dat heeft betekend voor de organisatie.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 08 mei 2018
programmamanagement-opleiding-Sander-Rijerse

Sander Rijerse werkt als programmanager bij Teijin Aramid. Rijerse was op zoek naar meer houvast en handvatten om zijn rol als programmanager te vervullen. Daarom meldde hij zich aan voor de leergang Strategisch Programmamanagement van AOG School of Management. Met succes: “Een verhelderende leergang die mij meer inzicht heeft gegeven in mijn rol.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 22 januari 2018
AOG School of Management

Als leidinggevende van een grote non-profit organisatie is het van waarde als je enig inzicht hebt in gedrag van medewerkers. Dat is bijna een ‘harde eis’ omdat het helpt om het beste uit je medewerkers te halen. Als leidinggevende van een grote non-profit organisatie in transitie is deze uitdaging zo mogelijk nog groter.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 13 december 2017
Adviseren kerndocent Paul Kloosterboer

“Wat is goed adviseren?”, vroeg ik een flink aantal adviseurs in organisaties. “Het is niet meer: geef mij uw probleem en ik kom terug met het goede antwoord”, zeggen zij. ‘De adviseur als betweter sterft uit. “Adviseren anno nu begint met herkennen en erkennen van alles wat er al is om met een vraagstuk om te gaan. En daar iets aan toevoegen.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 20 september 2017
AOG School of Management

De sfeer zat er direct al goed in; woensdagmiddag bij het Slagkracht event in Naarderbos. Na een stormachtige heenreis en warm ontvangst, namen de circa honderd aanwezigen plaats in het virtuele bos. Michiel Nannen; kerndocent van AOG School of Management en dagvoorzitter deze middag, wilde èn kreeg veel interactie. En dat begon zo…

Lees meer
Door: AOG School of Management op 14 september 2017
Paul Kloosterboer

Een bestuursadviseur van een gemeente vertelt dat zij zichtbaarder wil worden als adviseur. Na enig doorpraten blijkt eigenlijk dat dit in de eerste plaats een wens van haar leidinggevende is. Wel een wens waar zij zich in kan vinden. Wat later, als het over een professioneel werkstuk gaat, valt op dat zij heel actief onderzoekt waar dat volgens collega’s over moet gaan. Wat zij nu eigenlijk zelf echt belangrijk vindt en zou willen, blijft impliciet. Het lijkt of zij haar omgeving vraagt de grenzen te trekken waarbinnen zij mag bewegen. Om vervolgens, weliswaar in harmonie, onopvallend en onzichtbaar te blijven.

Lees meer
Door: Paul Kloosterboer op 07 augustus 2017
Blog-adviseren-is-een-vak-Een-dans-tussen-adviseur-en-opdrachtgever-Hendrik-Jan-Doevendans

Toen een collega mij wees op de leergang Meesterschap in Adviseren van AOG School of Management was mijn belangstelling direct gewekt. De inhoud en het niveau spraken me meteen aan. Nu ik de leergang met succes heb doorlopen, kijk ik met veel plezier terug op een erg leuke periode. Bovendien merk ik dat ik mijn werk anders aanpak door de opgedane kennis. Ik heb meer overzicht, kan dingen beter plaatsen. Dat geeft me de rust en ontspanning die ik nodig heb om objectief en waardenvrij naar zaken te kijken. Daardoor zijn mijn adviezen nu inhoudelijk beter én sluiten ze meer aan op de vraag van de klant. Graag deel ik in dit blog een aantal zaken die ik heb geleerd.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 25 april 2017
opleiding-verandermanagement-Marco-de-Witte-veranderen

“Als we een goed plan hebben, waarover we heel grondig hebben nagedacht, dan komt alles goed.” Die misvatting komt Marco de Witte maar al te vaak tegen. Hij zet er drie veranderkundige principes tegenover die hem uit het hart gegrepen zijn. Een minicollege over drie contra-intuïtieve invalshoeken in de veranderkunde.

Lees meer
Door: Marco de Witte op 22 februari 2017

Durk Piet de Vries, Key Accountmanager van AOG School of Management, is de afgelopen periode bezig geweest met een ontwikkeltraject voor adviseurs in het Clusius College. Hij maakte van dichtbij mee hoe zo’n traject in de praktijk werkt. Lees in dit blog zijn verslag!

Lees meer
Door: AOG School of Management op 26 januari 2017