'Wees de vooruitgang voor'

Albert-Jan Postma - Algemeen Directeur

“Leren en ontwikkelen is een sociaal proces. Een leerreis maak je met elkaar. Bij AOG School of Management bouwen we onze opleidingsprogramma’s rondom de betekenisvolle ontmoeting: leren van wetenschappers / boegbeelden in de praktijk, leren van de context waar de ontmoeting plaatsvindt én heel belangrijk: leren van elkaar. Dat motiveert, het maakt dat je nog meer gemotiveerd bent om de eindstreep te halen. Met alleen wel het risico dat het smaakt naar meer. En laten onze flexibele en schaalbare masterprogramma’s daar nou optimaal in voorzien: werken, privé en leren naast elkaar.

Transitievraagstukken vragen om een visie die verder reikt dan je eigen horizon. Als je vooruit wilt komen, je wilt ontwikkelen en over schotten heen wilt kijken, is het zaak om afstand te nemen van de praktijk. Om jezelf te verrijken vanuit verschillende invalshoeken om zo met een academische blik tot een vernieuwende visie te komen. Ik ben ervan overtuigd dat in onze maatschappij grote behoefte is aan leiders die dit weten te ontwikkelen, die over schotten heen kunnen kijken en voor de transitievraagstukken die er liggen met innovaties komen en leiding geven aan verandering en wendbare organisaties. Die leiders zijn de vooruitgang voor en daar doen wij het voor bij AOG.”

Onze missie

Bij AOG School of Management willen we de vooruitgang voor zijn. Transitievraagstukken vragen om een visie die verder reikt dan je eigen horizon. Daarvoor zijn leiders nodig die tot een visie kunnen komen om zo het verschil te maken. Dat is onze overtuiging. Het vraagt afstand, een academische blik, kennis en inzichten vanuit uiteenlopende invalshoeken. Die afstand bieden wij, in betekenisvolle ontmoetingen met onze AOG Community. Deelnemers en docenten vormen met elkaar een uitgebreid en inspirerend netwerk. En in al onze opleidingen is de leervraag het vertrekpunt. Alleen zo en samen zijn we de vooruitgang voor.

Wie zijn wij?

Wij zijn een toonaangevend academisch opleidingsinstituut. Alles staat bij ons in het teken van het verder ontwikkelen van bestuurders, managers en professionals en hun organisaties. Wij inspireren onze deelnemers om hun waarnemingsvermogen aan te scherpen. Onze programma’s zijn erop gericht persoonlijk leiderschap maximaal te ontplooien. Daar zijn we, sinds onze oprichting vanuit de Rijkuniversiteit Groningen, al sinds 1988 succesvol in.

Onze benadering is vakoverstijgend, grensverleggend en confronterend. Daarbij willen wij altijd impactvol zijn. Want juist die bestuurders, managers en professionals die hebben geleerd verder te denken, vernieuwen en ontwikkelen hun organisatie en maken het verschil en zijn de vooruitgang voor.

Daisy Smit - alumna AOG

Daisy Smit, directeur onderwijs afdeling Lindenborg, RSG de Borgen

"De docenten van AOG helpen je om ‘verder te denken’ en brengen je verder zodat je een paradigmatische kijk op de werkelijkheid krijgt. Je wordt opgeschud, ziet meer dan je eerst zag en je kan daarna je eigen keuzes maken. Je leert om te gaan met ‘zwarte zwanen’: gebeurtenissen die je niet kan voorspellen of waarvan het bestaan onbekend is. Dat inzicht kan je vervolgens toepassen op organisatieniveau, op leiderschapsniveau of zoals in mijn geval, op schoolniveau of kindniveau."

Ons manifest

Om vooruit te komen,
moet je af en toe even stilstaan.
Een pas op de plaats
in een wereld die voorbij raast.
Dat klinkt misschien vreemd,
voor iemand die de organisatie waarbinnen hij floreert,
vanuit ambitie en inzet naar voren heeft weten te stuwen.

Maar om verder te kunnen kijken
dan de stip op de horizon,
moet je er niet naartoe rennen,
maar kun je beter hogerop gaan staan.

Herzie je standpunt,
creëer een ander perspectief.
Aanschouw het grotere geheel
En vorm een afwijkende visie,
jouw eigen domein.
Alleen dan kun je
de complexe vraagstukken te lijf
die de organisatie je toevertrouwt.
En ben je zo
de vooruitgang voor.

Wie van tijd tot tijd durft stil te staan, is de persoon die altijd vooruit blijft gaan

Je bent trots op waar je staat, maar de vooruitgang voorblijven betekent af en toe een een nieuwe stip zetten op de horizon. Durf nieuwe wegen in te slaan en er ontstaat ruimte om ingesleten routines onder een vergrootglas te leggen. Je visie te slijpen aan de ervaringen van anderen. Om je leven en werk te spiegelen aan de maatschappij van nu en later. Wees de vooruitgang voor met AOG School of Management.

 

Het ontstaan van AOG School of Management

De stichting Academische Opleidingen Groningen, waar AOG School of Management onderdeel van uitmaakt, is op 29 augustus 1988 opgericht door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Faculteit overstijgend

Het College besloot dat contractonderwijs niet bij een bestaande faculteit moest worden ondergebracht. Het riep een aparte organisatie, naast de universiteit, in het leven om te voldoen aan de vraag naar faculteit overstijgende opleidingen.

Samen leren en reflecteren

AOG School of Management is gehuisvest in De Nieuwe Academie in Groningen. Opleidingen worden verzorgd op verschillende locaties in Nederland. De Nieuwe Academie is ontworpen als een moderne burcht, tegenhanger van het Academiegebouw, de historische plaats waar het allemaal begon en nog steeds het kloppende hart van de universiteit. Een burcht is een toevluchtsoord. Voeg daar het Griekse scholae, vrijplaats, aan toe. Dat maakt van de Nieuwe Academie een veilig oord om te reflecteren en van elkaar te leren.

Verder Denken, al sinds 1988

Ons doel is je te inspireren jouw waarnemingsvermogen aan te scherpen, en daar hebben we inmiddels ruim dertig jaar ervaring in. Door jou te laten kijken door een grote verscheidenheid aan academische brillen leer je samen Verder Denken, zodat een compleet en helder beeld ontstaat.

Onze docenten

AOG School of Management kan putten uit een omvangrijk netwerk van docenten en specialisten, die zichzelf ruimschoots hebben bewezen in de praktijk of aan een universiteit. Deze gerenommeerde hoogleraren, docenten en praktijkprofessionals vormen één van onze onderscheidende kwaliteiten.

Kerndocenten van AOG School of Management zijn verantwoordelijk voor de inhoud van het programma’s en de integratie van de afzonderlijke onderdelen.

Kerndocenten

Waarom studeren bij AOG School of Management?

We bieden een veelzijdig palet aan deeltijd academische opleidingen. Jouw ervaring is altijd ons vertrekpunt en we zorgen dat het volgen van een opleiding in te passen is in een volle agenda. Welke leervraag je ook hebt. De samenstelling van al onze programma’s is geënt op de idealen van de klassieke universiteit.

  • We reiken vakoverstijgende inzichten aan in een interessante mix van wetenschap en praktijkervaring;
  • We creëren betekenisvolle ontmoetingen. Deze actieve uitwisseling van kennis en ervaring met docenten en tussen deelnemers onderling dagen je uit verder te kijken;
  • Door deze nieuwe perspectieven scherp je jouw visie en groeit je persoonlijk leiderschap.

Hiermee willen wij je inspireren en aanzetten tot verder denken met als doel dat je het verschil maakt in jouw organisatie.

Impactvolle samenwerkingen

Door te studeren bij AOG School of Management draag je niet alleen bij aan je eigen professionele en persoonlijke groei, maar ook aan een betere toekomst voor kansarmen in gebieden waar dat nodig is.

Dit doen wij door WakaWaka te ondersteunen. Deze sociale onderneming maakt hoogwaardige consumentenelektronica. De missie van WakaWaka is om duurzame energie beschikbaar te stellen aan mensen in gebieden die door rampen of conflictsituaties verstoken zijn van licht en stroom. WakaWaka ziet stroom als een mensenrecht en vindt dat iedereen toegang moet hebben tot schone en betaalbare energie. Toegang tot licht en elektriciteit betekent toegang tot onderwijs, communicatie, een betere gezondheid, manieren om een inkomen te verdienen en dus een betere toekomst.

Zonlicht is een eenvoudige manier om energie op te wekken. Zonlicht is er in overvloed, het is duurzaam en overal beschikbaar. Het is dé oplossing voor iedereen die stroom nodig heeft, maar geen stopcontact in de buurt heeft. WakaWaka gebruikt dit zonlicht door lampjes op zonne-energie uit te delen op plekken waar stopcontacten niet vanzelfsprekend zijn.

AOG ondersteunt de missie van WakaWaka door deelnemers die een programma hebben afgerond een WakaWaka cadeau te doen. Voor elke cadeau gegeven WakaWaka doneert AOG bovendien een bedrag aan de Stichting WakaWaka Foundation, die daarmee een lampje koopt voor mensen in probleemgebieden.

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar talent. Een open sollicitatie sturen is dan ook altijd mogelijk. Wij willen graag weten wie bij ons wil werken en waarom. De open sollicitatie kan worden gestuurd naar hr@aog.nl.

Vacature: Commercieel Adviseur Opleidingen

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.