AOG School of Management

Inspireren en co-creëren: met diverse partners zet AOG School of Management een groots festival neer over nieuwe vormen van innoveren, besturen, samenwerken en ondernemen. Het festival bestaat uit 5 podia, 50 sprekers, 8 bands en diverse foodtrucks om u als bezoeker onder te dompelen in kennis en beleving.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 11 augustus 2017
Dr. Michiel Schoemaker, kerndocent Talent en Organisatieontwikkeling

Lees het interview met Michiel Schoemaker, programmaleiding van Academie Permanent. Toen AOG School of Management hem vroeg of hij aan een Academie Permanent wilde meewerken, hoefde Michiel Schoemaker niet lang na te denken. Hij zei volmondig ja tegen een rol binnen het nieuwe programma dat perfect past bij zijn ervaring en drive: al dertig jaar is hij werkzaam op het snijvlak van de wetenschap en de adviespraktijk. In oktober 2016 gaat de Academie Permanent officieel van start.

Lees meer
Door: Michiel Schoemaker op 11 augustus 2017

Onderstaande video is een sfeerimpressie van het seminar ‘Robotisering en Organisatieontwikkeling’ die plaatsvond in het World Forum, Den Haag. Dit was een van de vijf inspiratie seminars die onderdeel was van het programma Academie Permanent editie 2016 – 2017.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 08 augustus 2017
Paul Kloosterboer

Een bestuursadviseur van een gemeente vertelt dat zij zichtbaarder wil worden als adviseur. Na enig doorpraten blijkt eigenlijk dat dit in de eerste plaats een wens van haar leidinggevende is. Wel een wens waar zij zich in kan vinden. Wat later, als het over een professioneel werkstuk gaat, valt op dat zij heel actief onderzoekt waar dat volgens collega’s over moet gaan. Wat zij nu eigenlijk zelf echt belangrijk vindt en zou willen, blijft impliciet. Het lijkt of zij haar omgeving vraagt de grenzen te trekken waarbinnen zij mag bewegen. Om vervolgens, weliswaar in harmonie, onopvallend en onzichtbaar te blijven.

Lees meer
Door: Paul Kloosterboer op 07 augustus 2017

De wereld van vandaag is onderhevig aan verandering. Veranderingen die vragen oproepen, over uw organisatie en over uw rol daarin. Hoe toont u leiderschap in deze veranderingen? Welke competenties vraagt dit van u? In een nieuwe Ted Talk gaat Jim Hemerling dieper in op vijf manieren om als leider goed te leiden te midden van verandering. Hoe doen leiders van vandaag dat en hoe gaat u daar mee om? Een mooie opmaat het event Vooruit Denken 2016 dat op 8 december plaatsvindt in Nunspeet.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 07 augustus 2017
AOG School of Management

Als senior-adviseur van het ICT-bedrijf van de RDW houdt Alfred Velthuis zich dagelijks bezig met vraagstukken die gaan over veiligheid. De RDW beschikt over hoogwaardige, zeer privacygevoelige gegevens. Het doorvoeren van aanpassingen op ICT-gebied is dan ook een zaak van lange adem. Juist daarom meldde Velthuis zich aan voor de eerste editie van het nieuwe programma Effectief Denken van AOG School of Management. “Ik geef richting aan een grote verandering waarbij ik te maken heb met veel invalshoeken en belanghebbenden. Dit programma heeft me hierbij geholpen.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 28 juli 2017
AOG School of Management

Boekrecensie van het boek ‘Netwerkregie’ | auteur: Hans Licht

Geschreven door Zinzi Stasse, Consultant at Adviestalent

In een samenleving waar de overheid zich verder terugtrekt, merk je dat ondernemers en burgers steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor publieke taken. Er ontstaan spontane netwerken van gelijkgestemden die samen werken aan een gezamenlijk doel.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 28 juli 2017
AOG School of Management

Minke Tromp is programmaleider van ‘Effectief Denken’. In deze podcast met thema ‘oordeelkundig worden’ geeft Minke een toelichting waarom je juist wél moet oordelen. Deze podcast is gemaakt in het kader van het programma ‘Effectief Denken’. Na het volgen van dit programma bent u in staat om vanuit nieuwe perspectieven op uw denken, effectiever, met meer flair en meer vertrouwen, uw boodschap uit te dragen. Zowel schriftelijk als mondeling. De podcast geeft een goede introductie van het programma dat in het najaar weer van start gaat.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 26 juli 2017
AOG School of Management

Vier jaar geleden presenteerden Jesse Segers en Koen Marichal 19 inzichten in leiderschap in hun boek ‘De leider in de spiegel’. In juni 2017 verscheen de dubbeldikke opvolger: ‘De kleren van de leider’. Een update van ons denken over leiderschap, verduidelijkt Segers. Beide auteurs werken aan de Antwerp Management School, Marichal als onderzoeker en docent en Segers als vice-decaan Onderwijs en professor Leiderschap en Organisatiegedrag. Tijdens de leergang Nieuw Leiderschap in Organisaties van AOG School of Management deelt Segers inzichten over leiderschap met de deelnemers. In dit blog leest u het interview met Jesse Segers over zijn nieuwe boek.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 25 juli 2017

Marcel Grit is zo’n alumnus die graag terugkomt bij de AOG School of Management voor meer. De commercieel directeur van Roelofs volgde er jaren geleden een leergang over projectontwikkeling, deed de leergang Bedrijfskunde en Leiderschap en rondde in 2014 zijn MBA met succes af. Het leukste van die laatste opleiding vond hij het Venture Lab: “Van niets iets maken, dat past goed bij mij.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 24 juli 2017