Een innovation challenge is een zeer effectieve wijze om kansen voor vernieuwing of verbetering in uw organisatie te ontdekken. Het is een proces waarbij teams van medewerkers, soms in samenwerking met klanten, een idee bedenken verfijnen en presenteren voor beoordelaars, zoals de directie. Het ultieme doel is vaak funding voor de realisering van het idee te krijgen. Het gaat om een ”challenge” dus zal er ook sprake zijn van een competitie tussen teams. Dit geeft een creatieve spanning, een vriendelijke competitie tussen collega’s, die bevorderlijk zal zijn voor het creatieve resultaat.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 30 januari 2018
programmamanagement-opleiding-Sander-Rijerse

Sander Rijerse werkt als programmanager bij Teijin Aramid. Rijerse was op zoek naar meer houvast en handvatten om zijn rol als programmanager te vervullen. Daarom meldde hij zich aan voor de leergang Strategisch Programmamanagement van AOG School of Management. Met succes: “Een verhelderende leergang die mij meer inzicht heeft gegeven in mijn rol.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 22 januari 2018

De deelnemers aan de leergang Strategisch Leiderschap hebben allemaal in meer of mindere mate te maken met fundamentele veranderingen die binnen hun organisatie spelen. Hans Hubers, docent in de leergang: “Allerlei factoren spelen daarbij een rol: digitalisering, nieuwe technologieën, globalisering, wetswijzigingen, een traditioneel businessmodel dat niet meer toekomstbestendig is. De vraag is steeds vaker: waar staan we als organisatie eigenlijk voor? Voldoet onze strategie nog wel?” Lees in dit blog hoe de confrontatie met uw strategie van waarde kan zijn!

Lees meer
Door: AOG School of Management op 19 januari 2018

De afgelopen decennia zijn er talloze opleidingen ontwikkeld om mensen te scholen in management- en leiderschapskwaliteiten, en management werd zo een heuse professie. Recent onderzoek onder duizenden organisaties in meer dan 30 landen laat overtuigend zien dat de kwaliteit van het management een zeer goede voorspeller is voor productiviteit, marktwaarde en groei. Gaandeweg heeft deze ontwikkeling er wel toe geleid dat in veel organisaties het belang van inhoudelijke expertise voor leidinggevenden is verdwenen. Lees in dit blog meer over de kracht van ‘expert-leiderschap’.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 19 januari 2018
Effectief Denken | Richell Faulborn

Ze werd geboren op Bonaire, verhuisde als baby naar Rotterdam en kan zich het leven in een andere stad niet voorstellen. Richelle Faulborn zit niet graag stil, reist de wereld over, bezoekt Curaçao jaarlijks en is – sinds ze anderhalf jaar geleden werd aangenomen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) – alweer bezig met haar tweede functie daar. “De rode draad in mijn loopbaan is dat ik altijd werk kies waar een opdracht in zit.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 21 december 2017

In het feeërieke Garderen werd op 14 december het Vooruit Denkers Festival georganiseerd. Met ‘zintuigen’ als centrale thema. Prof.drs. Philip Wagner en prof.dr. Pieter Medendorp verleidden de aanwezigen verder te denken over de wijze waarop zintuigen ons denken en handelen beïnvloeden. En wat er in de tijd tussen perceptie en actie gebeurt.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 19 december 2017

Komend jaar wordt de leergang Strategisch Leiderschap van AOG School of Management uitgebreid met een nieuwe module over de blockchain. Een kwestie die veel in het nieuws is en organisaties voor allerlei strategische uitdagingen stelt. Welke uitdagingen zien organisaties? En hoe zetten organisaties blockchain succesvol in? In dit blog neemt Ronald Mulder, docent in de leergang Strategisch Leiderschap, u mee in de snelle wereld van internet, blockchain en digitaal polderen.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 18 december 2017

Gerard Kok, directeur van de Rabobank Noord- en West-Twente, volgt de leergang Filosofie in Organisaties én is deelnemer in het programma Effectief Denken. Op zijn Linkedin-profiel noemt hij zichzelf een ‘disruptieve frisdenker’: “Ik ben altijd bezig met het in beweging zetten en houden van mensen, zowel fysiek als geestelijk, dus ook bij mezelf.” Lees in dit blog meer over zijn ervaringen in de leergang Filosofie in Organisaties, over zijn drijfveren om een leven lang te leren en hoe hij de opgedane kennis inzet in zijn dagelijkse praktijk.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 18 december 2017
AOG School of Management

AWVN en AOG School of Management zien een exponentiële groei van digitalisering en robotisering en de aandacht daarvoor, inclusief de disruptieve impact daarvan op de huidige arbeidsmarkt. Beroepen verdwijnen, nieuwe ontstaan. De middenklasse banen lijkt ernstig te krimpen (zie alle administratieve werkzaamheden in bv. de financiële sector) en daarvoor terug komen zeer hoogwaardige (hyperspecialisiatie als Google-ad word specialist) of zeer uitvoerende (koeriersdiensten) werkzaamheden. Dit stelt maatschappelijke vragen en een essentiële vraag aan iedere organisatie: wat is onze visie op werk?

Lees meer
Door: AOG School of Management op 18 december 2017