Dr. Michiel Schoemaker, kerndocent Talent en Organisatieontwikkeling

De moderne organisatie is een netwerkorganisatie. Steeds meer mensen werken in organisaties die flexibel zijn. Snel en creatief reageren op vragen uit de markt, op veranderende eisen en wensen van klanten is het motto geworden. Daardoor zijn de structuren van veel organisaties de laatste decennia veranderd en vragen organisaties van medewerkers meer flexibiliteit. Organiseren met talenten van medewerkers staat centraal. Lees het blog van Michiel Schoemaker over de opkomst van communities.

Lees meer
Door: Michiel Schoemaker op 01 juni 2017
Demotie-Richard-Jongsma-Demotieverhalen

Na afronding van het afstudeertraject voor het Flexibel Academisch Masterprogramma bij AOG School of Management schreef Richard Jongsma het boek Demotieverhalen – Er was eens/oneens… Het is een spannende combinatie van een autobiografie en wetenschappelijke bevindingen over demotie.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 22 mei 2017
prof.dr. Heinrich Winter

“Ik ben wel een beetje klaar met die mentaliteit van de sportjournalist. Natuurlijk gaan de Grieken hervormen, ze moeten wel. Natuurlijk won Macron de verkiezingen, dat was zonneklaar in alle peilingen. En natuurlijk won afgelopen dinsdag de Pool Jan Polanc de etappe op de Etna, zijn voorsprong was gewoon te groot. Maar daarmee houdt het nog niet op… “

Lees meer
Door: Heinrich Winter op 17 mei 2017

Acht jaar geleden hakte Fabian Dolman de knoop door. Hij nam afscheid van de Mandemakers Groep en ging in zee met zijn ouders en zwager. Samen runnen ze Thermen Bussloo, een wellness resort met allure op de Veluwe. “Een echt familiebedrijf dat nog maar tien jaar bestaat”, zegt Dolman. “Mijn ouders zijn tien jaar geleden begonnen met een kleinschalig resort en 40 man personeel.” Zijn zwager en hij nemen langzamerhand het bedrijf over: bepaald geen eenvoudige transitie. Vandaar dat hij het programma Persoonlijk Leiderschap in Transities bij AOG School of Management ging volgen. Lees het blog over wat het volgen van het programma voor hem heeft betekend.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 16 mei 2017

Deelname aan de leergang Strategisch leiderschap was voor mij een voorrecht, dat niet iedereen op 60 jarige leeftijd ten deel valt, maar wel zeer nuttig uitpakt om ervaring en moderne theorieën en kennis te combineren. Als Business Developer bij een wereldspeler op gebied van varkensgenetica, heeft het doorleven van de leerstof mij ertoe aangezet, dieper door te vragen bij mijzelf en bij mijn collega’s.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 15 mei 2017

Leiderschap in een bestuurlijke context moet vorm kunnen geven aan het organiseren van ‘scharrelruimte’. Scharrelruimte om ervaring te kunnen opdoen, alvorens een meer definitieve keuze te maken van hoe bestuurlijke vraagstukken opgelost kunnen worden. Lees in dit blog hoe tijdtolerantie ruimte geeft om vraagstukken te kunnen bevragen.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 15 mei 2017
Blog-adviseren-is-een-vak-Een-dans-tussen-adviseur-en-opdrachtgever-Hendrik-Jan-Doevendans

Toen een collega mij wees op de leergang Meesterschap in Adviseren van AOG School of Management was mijn belangstelling direct gewekt. De inhoud en het niveau spraken me meteen aan. Nu ik de leergang met succes heb doorlopen, kijk ik met veel plezier terug op een erg leuke periode. Bovendien merk ik dat ik mijn werk anders aanpak door de opgedane kennis. Ik heb meer overzicht, kan dingen beter plaatsen. Dat geeft me de rust en ontspanning die ik nodig heb om objectief en waardenvrij naar zaken te kijken. Daardoor zijn mijn adviezen nu inhoudelijk beter én sluiten ze meer aan op de vraag van de klant. Graag deel ik in dit blog een aantal zaken die ik heb geleerd.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 25 april 2017
Academie permanent

Nog voordat de eerste cyclus van Academie Permanent was afgerond, schreef ze zich al in voor het vervolg. Voor Hanny van de Weerdt, Head of Professional and Leaderschip L&D voor Noord-Europa bij Specsavers International, is Academie Permanent het ideale vervolg op de MBA die ze bij AOG afrondde. “De seminars zijn erg interessant, de groep bestaat […]

Lees meer
Door: AOG School of Management op 25 april 2017