MBA Innovatie & Leiderschap

Leer waar en hoe je met een innovatieve en ondernemende blik waarde kunnen creëren en anderen daarin mee kunt nemen. Binnen 1,5 jaar kun je naast je werk je MBA-titel halen.

  • Innovatie
  • Waardecreatie
  • Groei in persoonlijk leiderschap
Startdatum: 13 maart 2025
Niveau: Academisch
Studie intensiteit: 2 dagdelen per week (incl. colleges)
Opleidingsduur: 18 maanden
Locatie: Centraal in Nederland en in Groningen

De opleiding

Ontwikkel jouw leiderschap van vandaag én morgen

Uniek aan deze MBA is de focus op innovatie in combinatie met persoonlijk leiderschap. Gesteund door topdocenten en in een inspirerende omgeving stimuleren we je om na te denken over de verbinding tussen leiderschap, innovatie en ondernemerschap.

De rode draad van deze MBA is het Innovatie Lab. Hierin concretiseer je je eigen ideeën voor innovatie en leer je voorop te lopen in de implementatie ervan. In het Innovatie Lab toets je, met behulp van modellen en via een Dragons Den, de realiseerbaarheid en de relevantie van je innovatie-ideeën.

Innovatie en waardecreatie

We dagen je uit om vanuit verschillende invalshoeken naar vraagstukken te kijken, steeds met de blik vooruit, gericht op innovatie en waardecreatie. Je ontwikkelt je kennis, je vaardigheden en je eigen visie om je organisatie beter strategisch te leiden en de vertaalslag te kunnen maken van een innovatieve strategie naar de operatie. Je verstevigt je leiderschap doordat je leert hoe je anderen meekrijgt in veranderingen die duurzaam verschil maken.

Voor wie?

Deze MBA richt zich op mensen die vanuit de rol van bestuurder, ondernemer, zelfstandige, manager of professional kansen willen benutten door zich te bekwamen in het ontwikkelen van nieuwe waarde(proposities), business- en governancemodellen. ​Een hbo-diploma en drie jaar werkervaring zijn een minimale vereiste. De toelating wordt bepaald tijdens een persoonlijk intakegesprek. Onder bepaalde omstandigheden kun je ook deelnemen wanneer je niet over de juiste vooropleiding beschikt, neem hiervoor contact op met de studieadviseur.

Nienke Boven - alumna MBA

"Door de MBA is mijn wereld vele malen groter geworden"

"De MBA heeft me een stevig fundament gegeven. Daardoor kan ik alle facetten van een organisatie met elkaar verbinden en alle ontwikkelingen in de omgeving van de organisatie benutten voor innovatie. Mijn wereld is vele malen groter geworden dan het kleine en veilige wereldje van het onderwijs waarmee ik voorheen vooral bekend was."

Nienke Boven MBA, teamleider

Het programma

De MBA Innovatie & Leiderschap richt zich op het verwerven van competenties op het gebied van innovatief ondernemen op zowel macro- als microniveau. Sterk onderscheidend voor deze opleiding is het probleemgerichte onderzoek. Dat onderzoek krijgt gestalte in het Innovatie Lab, dat de rode draad van de opleiding vormt.

Het programma is opgebouwd uit drie parallelle leerlijnen. Dit versterkt het integrale karakter van de opleiding. De leerlijnen zijn:

  • Kennis en inzicht
  • Innovatie (Innovatie Lab)
  • Leiderschapsontwikkeling

Wil je meer weten over de inhoud van deze leerlijnen? Download dan onze brochure.

Combineren met werk en privé

Je doorloopt de leergang in achttien maanden, waarbij je op locatie samenkomt in modules van drie aaneengesloten dagen. Het merendeel van de modules vindt plaats op een centrale locatie in Nederland. Naast deze bijeenkomsten studeer je in je eigen tijd. Door deze opzet kun je de leergang goed combineren met je werk en je privéleven. Tijdens je studie werk je aan je praktijkopdracht voor het Innovatie Lab. Zo levert je studie directe meerwaarde voor je werk.

Studiebelasting

De opleiding gaat impact hebben op je agenda. Je bent aanwezig bij de bijeenkomsten maar ook daarbuiten word je geactiveerd en ben je bezig met je voorbereiding op de colleges, neem je via het digitale platform informatie uit literatuur en video tot je en werk je aan je praktijkopdracht. Gemiddeld vragen al deze inspanningen bij elkaar zo’n twintig uur tijdsinvestering per week.

Diploma

Na afronding van de door de NVAO geaccrediteerde MBA Innovatie & Leiderschap ontvang je een diploma namens AOG TSM Business School. Na het behalen van je diploma mag je de titel MBA voeren achter je naam.

Wat levert deze opleiding jou op?

  • Vanuit academische kennis creëer je een vernieuwend concept dat past in jouw eigen praktijk: haalbaar, schaalbaar en realiseerbaar.
  • Doordat je wordt uitgedaagd om verder te denken en anders naar jezelf en jouw organisatie te kijken, bouw je een stevig fundament voor jouw verdere carrière.
  • Geaccrediteerd en internationaal erkend Masterdiploma (MBA)

"De MBA daagt je uit om buiten de bestaande kaders te denken"

“De MBA opleiding is een zeer dynamisch proces geweest. Met name door de integrale benadering is het goed gelukt buiten bestaande kaders te denken en de mogelijkheid vanuit een wenkend perspectief te onderzoeken. Al met al een boeiende venture die tot een mooie lijst aan mogelijk nieuwe waarde opties. Hiervan is één geselecteerd en uitgewerkt tot een businessmodel.”

Marcel Grit MBA, Commercieel directeur

Proefcollege

Wil jij ontdekken of deze opleiding bij je past? Meld je dan nu aan voor ons gratis proefcollege. Tijdens dit online event maak je kennis met de kerndocent, het programma van de opleiding, ontmoet je gelijkgestemden en hoor je uit eerste hand over de ervaringen van een alumnus. Een laagdrempelige manier om vrijblijvend kennis te maken met de opleiding.

Op dit moment is er nog geen nieuwe proefcollege gepland.


Schoolleidersbeurs-VO

Schoolleiders in het Voortgezet Onderwijs hebben de mogelijkheid gebruik te maken van de Schoolleidersbeurs-VO. Deze beurs biedt een ondersteuning van maximaal € 22.500 per jaar (met een maximale duur van 2 jaar) voor het behalen van de Master Strategy & Leadership (MSc) of de MBA.

 

Accreditatie

AOG biedt twee geaccrediteerde opleidingen aan, de MBA en de Master. Voor deze leergang worden Permanente Educatie punten / EC’s verdiend die onder de Master Strategy & Leadership vallen. DEze punten worden door diverse beroepsorganisaties erkend. Deze leergang maakt daarmee onderdeel uit van een geaccrediteerde Master door de NVAO. Specifieke PE-doelgroepen zijn: financiële professionals, bestuurders van woningcorporaties (Aedes) en schoolleiders (PO register).

Wil je de PE punten / EC’s voor deelname aan je leergang laten registreren? Neem dan contact op met Studieadvies. Zij kunnen je alle praktische informatie geven.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.