De vooruitgang voor zijn.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?

We helpen je graag! Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen aan onze studieadviseurs.
Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust direct contact op met onze studieadviseurs via: 088 – 556 1000.

Organisatorisch en praktisch

Wat is de Master Strategy & Leadership precies?

De Master Strategy & Leadership is een unieke en flexibele opleiding voor managers, professionals en bestuurders die een brede, met academische kennis onderbouwde blik op vraagstukken binnen hun huidige organisatie willen ontwikkelen. In de Master Strategy & Leadership is veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Hiermee leer je vaardigheden als creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend vermogen.

Daarmee ontwikkel je het vermogen tot verder denken. Verder denken over vragen die er voor jouw organisatie toe doen, maar ook verder denken over jouw rol als leider. Want juist als mens maak je het verschil als zekerheden geen zekerheden meer zijn en tegelijkertijd de technologische ontwikkelingen het werken in en voor organisatie ingrijpend verandert.

Wat is de meerwaarde van de Master Strategy & Leadership?

Hieronder lees je een ervaring van een alumnus van onze Master Strategy & Leadership. Als je meer vragen hebt of verder wil praten over jouw mogelijkheden, neem dan contact op met ons studieadviesteam.

“Ik zocht een academische opleiding die ik zelf kon samenstellen en waarover ik langer kon doen dan een reguliere master. Zodoende kon ik tussen de leergangen door de tijd nemen om de kennis te internaliseren en toe te passen in de praktijk. Bovendien kost zo’n studie veel tijd naast een dynamische fulltimebaan en een gezin met drie kinderen. Al met al was een pittig traject, qua kosten en tijdsinvestering, maar absoluut de moeite waard. In feite een groot cadeau.” Alumna Angelique Groot, marketeer in Stg. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Waarom kies je voor een professional Master?

De professional masteropleiding Master Strategy & Leadership van AOG School of Management is ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping en verbreding van hun kennis ten behoeve van hun dagelijkse praktijk. Dit betekent dat het uitgevoerde onderzoek altijd wordt uitgevoerd met als aanleiding vraagstukken uit jouw eigen werkcontext.

Als manager, professional of bestuurder heb je na het volgen van een professional master een theoretische en onderzoeksmatige kennisbasis. Ook ben je beter in staat over de grenzen van jouw eigen vakgebied te kijken. Je ontwikkelt jezelf tot een krachtige gesprekspartner in complexe situaties, door vanuit jouw kennis over handelingsmogelijkheden, onderzoeksmethoden en theorieën naar een oplossing toe te werken.

Welke titel mag ik voeren?

Na het volgen van onze Master Strategy & Leadership mag je een MSc titel voeren. Na het volgen van onze MBA Innnovation & Leadership mag je een MBA titel voeren.

Wat is het verschil met een WO master?

Het eindniveau van een professional master is gelijk aan een WO master. Beide opleidingen zijn gedefinieerd op hetzelfde niveau in het Europese Kwalificatiekader (EQA) waar de MSc titel mee verbonden is. Het verschil tussen een professional master en een WO master is het beoogde doel, de oriëntatie. Waar een WO master in de eerste plaats gericht is op wetenschappelijke kennisproductie, richt de professional master zich op de toepassing van (wetenschappelijke) kennis voor de dagelijkse en toekomstige praktijk van jou als deelnemer. Als basis geldt in beide gevallen wetenschappelijk inzicht. Je krijgt daarom altijd kennis op academisch niveau aangereikt.

Wat is een professional master?

De snelheid waarmee de wereld om ons heen verandert, ligt hoog. Dit vraagt om hoogopgeleide professionals, die de nieuwste wetenschappelijke inzichten kunnen inzetten om concrete vraagstukken te beantwoorden. In een professional master staat precies deze context centraal. Je leert om vraagstukken op vernieuwende, en dus conceptuele en interdisciplinaire manier te benaderen en te verbinden met actuele vraagstukken in jouw organisatie. Ze gaan jouw inzichten leven!

Op welke locaties worden de leergangen georganiseerd?

De meeste modules op een centrale locatie in Nederland, enkele modules in Groningen. Meer informatie vindt je onder de link ‘Praktische informatie’ per leergang of opleiding.

STAP budget

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met dit budget kun jij jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Je kunt een vergoeding van maximaal € 1.000,- per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing.

Wat zijn de voorwaarden om gebruik te maken van het STAP-budget?

Zowel werkenden als werkzoekenden kunnen het STAP-budget krijgen. Het maakt niet uit of je in loondienst bent, zzp’er of ondernemer bent, of momenteel geen werk hebt. Voor de overige voorwaarden verwijzen we je graag naar de website van UWV.

Hoe kan ik me inschrijven voor een opleiding met STAP-budget?

Op onze website kan je vinden welke opleidingen voor het STAP-budget in aanmerking komen. Dit staat duidelijk bij de desbetreffende opleiding. Vervolgens kan je je direct online inschrijven. Bij het inschrijven wordt gevraagd of je gebruik wil maken van het STAP-budget. Als wij de inschrijving hebben verwerkt ontvang je van ons een STAP-Aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen.

Kan ik me inschrijven voor opleidingen die duurder zijn dan € 1.000?

Ja, dit kan. Als het STAP-budget is toegekend, ontvangen wij de subsidie van het UWV. Wij zorgen ervoor dat dit bedrag in mindering wordt gebracht op totale prijs. Vervolgens ontvang je de restant factuur van ons.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Vraag het STAP-budget zo snel mogelijk aan. De opleiding dient minimaal 4 weken na de aanvraag te starten en binnen 3 maanden na sluiten van het aanvraagtijdvak. Het UWV kent de subsidie toe als er geld beschikbaar is en als je aan de voorwaarden voldoet.

 • Ga naar het STAP-portaal van het UWV
 • Log in met je DigiD
 • Vraag de subsidie aan en upload jouw STAP-Aanmeldingsbewijs
 • Na de aanvraag doet het UWV een uitspraak over de eventuele toekenning
 • Bij toekenning worden wij op de hoogte gesteld.

Vanaf wanneer kan ik STAP-budget aanvragen?

Vanaf 1 maart 2022 kan STAP-budget worden aangevraagd. Minimaal 4 weken voor de start van de opleiding of training moet het budget aangevraagd zijn. Dit betekent dat de opleiding pas vanaf 29 maart 2022 kan starten. 

Daarnaast moet de opleiding binnen 3 maanden na de aanvraagperiode starten. Bijvoorbeeld als de aanvraagperiode tot 30 april loopt, moet de opleiding uiterlijk 30 juli aanvangen.

Wat zijn de aanvraagtermijnen van het STAP-budget?

Het totale beschikbare budget van ongeveer 200 mln op jaarbasis wordt verdeeld over 6 aanvraagtermijnen van 2 maanden:

 1. van 1 januari tot en met 28 of 29 februari;
 2. van 1 maart tot en met 30 april;
 3. van 1 mei tot en met 30 juni;
 4. van 1 juli tot en met 31 augustus;
 5. van 1 september tot en met 31 oktober;
 6. van 1 november tot en met 31 december.
 7. NB: in 2022 komt het eerste aanvraag tijdvak te vervallen.

Ik ben al gestart met mijn opleiding kan ik nog STAP-budget aanvragen?

Het STAP-budget kan pas vanaf 1 maart worden aangevraagd voor opleidingen die minimaal 4 weken later starten. Alle opleidingen die begonnen zijn voor 29 maart 2022 komen niet in aanmerking voor het STAP-budget.

Kan ik voor meerdere opleidingen per jaar het STAP-budget aanvragen?

Nee, iemand kan slechts één toekenning per kalenderjaar ontvangen, ongeacht of dit het maximale bedrag van de subsidie is. Dit betekent dat het STAP-budget één keer per jaar gebruikt kan worden voor het bekostigen van één opleiding of training. 

Mag mijn werkgever meebetalen?

Een werkgever mag meebetalen aan een opleiding of training. Wanneer deze alleen de volledige kosten voor zijn of haar rekening neemt is het niet mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Tijdens de aanvraag van het STAP-budget wordt gevraagd of de kosten voor de opleiding of training bekostigd worden door een derde.  

Kan ik STAP-budget aanvragen voor een meerjarige opleiding?

Ja dit is mogelijk. Als voor het eerste jaar het STAP-budget is toegekend, kan ook in het volgende jaar het budget worden aangevraagd.

Kan ik kosteloos annuleren?

Voor het annuleren van een inschrijving (met of zonder toegekend STAP-budget) gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.