Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?

We helpen je graag! Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen aan onze studieadviseurs.
Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust direct contact op met onze studieadviseurs via: 088 – 556 1000.

Organisatorisch en praktisch

Wat is de Master Strategy & Leadership precies?

De Master Strategy & Leadership is een unieke en flexibele opleiding voor managers, professionals en bestuurders die een brede, met academische kennis onderbouwde blik op vraagstukken binnen hun huidige organisatie willen ontwikkelen. In de Master Strategy & Leadership is veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Hiermee leer je vaardigheden als creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend vermogen.

Daarmee ontwikkel je het vermogen tot verder denken. Verder denken over vragen die er voor jouw organisatie toe doen, maar ook verder denken over jouw rol als leider. Want juist als mens maak je het verschil als zekerheden geen zekerheden meer zijn en tegelijkertijd de technologische ontwikkelingen het werken in en voor organisatie ingrijpend verandert.

Wat is de meerwaarde van de Master Strategy & Leadership?

Hieronder lees je een ervaring van een alumnus van onze Master Strategy & Leadership. Als je meer vragen hebt of verder wil praten over jouw mogelijkheden, neem dan contact op met ons studieadviesteam.

“Ik zocht een academische opleiding die ik zelf kon samenstellen en waarover ik langer kon doen dan een reguliere master. Zodoende kon ik tussen de leergangen door de tijd nemen om de kennis te internaliseren en toe te passen in de praktijk. Bovendien kost zo’n studie veel tijd naast een dynamische fulltimebaan en een gezin met drie kinderen. Al met al was een pittig traject, qua kosten en tijdsinvestering, maar absoluut de moeite waard. In feite een groot cadeau.” Alumna Angelique Groot, marketeer in Stg. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Waarom kies je voor een professional Master?

De professional masteropleiding Master Strategy & Leadership van AOG School of Management is ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping en verbreding van hun kennis ten behoeve van hun dagelijkse praktijk. Dit betekent dat het uitgevoerde onderzoek altijd wordt uitgevoerd met als aanleiding vraagstukken uit jouw eigen werkcontext.

Als manager, professional of bestuurder heb je na het volgen van een professional master een theoretische en onderzoeksmatige kennisbasis. Ook ben je beter in staat over de grenzen van jouw eigen vakgebied te kijken. Je ontwikkelt jezelf tot een krachtige gesprekspartner in complexe situaties, door vanuit jouw kennis over handelingsmogelijkheden, onderzoeksmethoden en theorieën naar een oplossing toe te werken.

Welke titel mag ik voeren?

Na het volgen van onze Master Strategy & Leadership mag je een MSc titel voeren. Na het volgen van onze MBA Innnovation & Leadership mag je een MBA titel voeren.

Wat is het verschil met een WO master?

Het eindniveau van een professional master is gelijk aan een WO master. Beide opleidingen zijn gedefinieerd op hetzelfde niveau in het Europese Kwalificatiekader (EQA) waar de MSc titel mee verbonden is. Het verschil tussen een professional master en een WO master is het beoogde doel, de oriëntatie. Waar een WO master in de eerste plaats gericht is op wetenschappelijke kennisproductie, richt de professional master zich op de toepassing van (wetenschappelijke) kennis voor de dagelijkse en toekomstige praktijk van jou als deelnemer. Als basis geldt in beide gevallen wetenschappelijk inzicht. Je krijgt daarom altijd kennis op academisch niveau aangereikt.

Wat is een professional master?

De snelheid waarmee de wereld om ons heen verandert, ligt hoog. Dit vraagt om hoogopgeleide professionals, die de nieuwste wetenschappelijke inzichten kunnen inzetten om concrete vraagstukken te beantwoorden. In een professional master staat precies deze context centraal. Je leert om vraagstukken op vernieuwende, en dus conceptuele en interdisciplinaire manier te benaderen en te verbinden met actuele vraagstukken in jouw organisatie. Ze gaan jouw inzichten leven!

Op welke locaties worden de leergangen georganiseerd?

De meeste modules op een centrale locatie in Nederland, enkele modules in Groningen. Meer informatie vindt je onder de link ‘Praktische informatie’ per leergang of opleiding.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.