De vooruitgang voor zijn.

Master Strategy & Leadership (MSc)

Behaal je Master Strategy & Leadership (MSc) in je eigen tempo met maximale flexibiliteit. Een unieke deeltijd masteropleiding vanwege de mogelijkheid om zelf 2 leergangen te kiezen in je eigen studietempo. Je kunt het goed combineren in je privéleven en met je werk.

 • Flexibele deeltijd Master
 • Ontwikkel academische vaardigheden
 • Groei in persoonlijk leiderschap

Vanaf prijs € 26.595 Hoe te financieren?

Niveau: Academisch
Opleidingsduur: jaar
Locatie: Centraal in Nederland en in Groningen
Startdatum: 7 juni 2024

De opleiding

Voor wie

Als manager, professional of bestuurder wilt u een  brede academische blik op vraagstukken binnen de dagelijkse praktijk ontwikkelen. U heeft een afgeronde hbo-vooropleiding en beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring.

In het kort

In een wereld die volop verandert, maken mensen het verschil. Daarom gaat het steeds meer om uw capaciteiten en uw manier van denken en doen. In onze professional Master Strategy & Leadership helpen we u om duurzame academische vaardigheden te ontwikkelen. Zoals creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend vermogen. Om dat te bereiken, hebben we een eigen visie op opleiden: academisch, visievormend, met betekenisvolle ontmoetingen en gericht op persoonlijke groei en leiderschap. Verder denken, noemen we dat.

Brede academische blik
We dagen u uit om verder te denken en anders naar uzelf en uw vakgebied te kijken. Wat is uw rol? Waarin kunt u groeien? En wat heeft u daarvoor nodig? Met deze vragen in het achterhoofd hebben wij de professional Master Strategy & Leadership ontwikkeld. Een unieke en flexibele opleiding voor managers, bestuurders en professionals, waarmee zij een brede academische blik op vraagstukken binnen hun huidige organisatie  ontwikkelen.

Flexibel in inhoud, tijd en investering
Deze masteropleiding is unieke vanwege zijn flexibiliteit. U kiest zelf twee leergangen die voor uw ontwikkeling interessant zijn. Ook bepaalt u zelf het studietempo. U kunt de onderdelen stapelen, maar u kunt ook een jaartje overslaan. Omdat u zich niet van tevoren voor het volledige traject hoeft in te schrijven, kunt u dus de investering spreiden.

Voor het samenstellen van uw eigen flexibele masteropleiding kunt u kiezen uit een diversiteit aan leergangen:

 • Bestuurlijk Leiderschap
 • Filosofie in Organisaties
 • HR Strategie en Leiderschap
 • Innovatie en Business Development
 • Leiderschap bij Digitale Transformaties
 • Leiderschap in Management
 • Meesterschap in Adviseren
 • Mens- en Organisatieontwikkeling
 • Nieuw Leiderschap in Organisaties
 • Psychologie in Organisaties
 • Publieke Strategie en Leiderschap
 • Strategisch Leiderschap
 • Samenwerken aan Complexe Opgaven
 • Verandermanagement
 • Visie op de Toekomst

Professional master vanuit AOG TSM Business School
De Master Strategy & Leadership is een professional master. In deze Master worden op een vernieuwende, conceptuele en interdisciplinaire wijze kennis en inzichten ontwikkeld rondom complexe vraagstukken uit uw werk. Na afronding van de Master Strategy & Leadership ontvangt u vanuit AOG TSM Business School de (inter)nationaal erkende mastertitel MSc.

Doorstudeerroute
Indien je met een of twee leergang(en) bent gestart voor 2018, kun je middels de doorstudeerroute instromen in de afstudeerfase. Door deze aanvullende route te volgen, kunt u uw eerder gevolgde opleiding(en) als onderdeel toevoegen in de professional Master Strategy & Leadership.

Na de opleiding Professional Master Strategy & Leadership (MSc)

 • bent u in staat een probleem academisch te onderzoeken, een strategie uit te zetten en vernieuwing te realiseren binnen uw eigen beroepspraktijk en organisatie;
 • heeft u een onderzoekende grondhouding die van waarde is bij visievorming in elke context;
 • bent u onderdeel van een uitgebreid netwerk van gelijkgestemde professionals.

Meet & Greet bijwonen?

Ontdek meer over de Master Strategy & Leadership. Bekijk de Meet & Greets.

Docenten

prof.drs_.-Philip-Wagner

Kerndocent

prof.drs. Philip Wagner

Prof.drs. Philip Wagner is directeur van de Wagner Group en hoogleraar Global Economy & Governance aan de Inter-Continental University of the Caribbean. Zijn ervaring en deskundigheid liggen op het raakvlak van economie, bestuur en (maatschappelijk) ondernemerschap.

Het programma

In de professional Master Strategy & Leadership stelt u de eerste helft van uw opleiding zelf samen. U kiest zelf twee academische leergangen die passen bij uw professionele leervraag. Deze professionele vorming is het fundament onder uw masterprogramma. Nadat u deze twee academische leergangen heeft afgerond, gaat u verder met uw academische vorming. Eerst verdiept u kennis en inzicht in de Summer Academy. Vervolgens doet u wetenschappelijk onderzoek in het Research Lab en de Thesis. Nadat u de master succesvol hebt afgerond, mag u de titel MSc dragen.

Hoe is de Master opgebouwd?

Meer gedetailleerd ziet de professional Master Strategy & Leadership er als volgt uit:

professional Master Strategy & Leadership

Leergang 1 en 2

U kiest een eerste en een tweede leergang uit ons portfolio, waarbij uw leervraag het uitgangspunt is.

Voor al onze leergangen geldt:

 • de looptijd is gemiddeld 9 maanden
 • u ontvangt 15 EC per leergang (studiepunten)
 • het merendeel vindt plaats centraal in Nederland

Afstudeerfase

Onderstaande onderdelen vormen samen de afstudeerfase, dit is het laatste jaar van de Master Strategy & Leadership. Heb je twee leergangen afgerond? Dan kan je je aanmelden voor de afstudeerfase.

 1. Summer Academy: leer de waarde van academisch denken

  Het hoofddoel van de Summer Academy is het ontwikkelen van uw vraagstellingen en onderzoeksvermogen. ‘Ik heb opnieuw leren kijken en verwonderen’ is wat alle alumni aangeven over het inspirerende bezoek aan Cambridge (UK). Deze Summer Academy sluit u af met een essay over integriteit en leiderschap. Na afronding ontvangt u 6 EC (studiepunten).

 2. Zelfontwikkeling & Leiderschap

  Tijdens deze module schrijft u, onder begeleiding van uw tutor, het verhaal van uw leerreis en opgedane ervaringen en nieuwe inzichten. Deze komen samen in de eindopdracht: waarin u uw talenten, verbindingen, verantwoordelijkheden en praktijkervaringen beschrijft. Deze module loopt tijdens de Summer Academy, Research Lab en Thesis. Na afronding ontvangt u 3 EC (studiepunten).

 3. Research Lab: een onderzoek opzetten en uitvoeren

  In deze fase staat het onderzoek centraal. U gaat namelijk een kwalitatief en/of kwantitatief onderzoek opzetten en uitvoeren en het onderzoeksvoorstel voor uw thesis formuleren. Dit alles onder begeleiding van uw kerndocent. Na afronding ontvangt u 6 EC (studiepunten).

 4. Thesis: de bewijsvoering van uw academische vaardigheden

  Dit is de laatste fase van uw Masteropleiding. Hierin werkt u in groepen van maximaal 10 personen aan uw eindopdracht. Naast deze gezamenlijke bijeenkomsten heeft u ook 8 uur individuele begeleiding van uw kerndocent. De Thesis wordt afgesloten met een mondeling examen (verdediging). Na afronding ontvangt u 15 EC (studiepunten).

 5. Diploma

  Na een positieve beoordeling van de examencommissie ontvangt u uw Masterterdiploma. U ontvangt vanuit AOG TSM Business School de (inter)nationaal erkende mastertitel MSc.

Investering

De opleiding is opgebouwd uit de volgende kosten:

Totaal*: € 62.195,-
Eerste leergang: € 17.800,-
Tweede leergang: € 17.800,-
Zelfontwikkeling & Leiderschap: € 2.500,-
Summer Academy: € 8.295,-
Research Lab & Thesis: € 15.800,-

Bij deelname aan deze leergang wordt ervan uitgegaan dat de deelnemer zelf de beschikking heeft over een tablet of laptop voor gebruik tijdens de colleges. De prijs is btw-vrij; bovenstaande kosten zijn exclusief literatuurkosten.

Financieringsmogelijkheden

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

 

Op zoek naar maatwerk voor uw bedrijf?

We helpen u graag opweg voor een passend opleidingstraject voor uw bedrijf.

Meet & Greet

Als je nog niet helemaal zeker bent over welke opleiding voor jouw geschikt is, schrijf je dan in voor een van onze Meet & Greets.

Tijdens deze bijeenkomst laten we je kennismaken met hoe we lesgeven en geven we je een klein inkijkje in het niveau en de lesstof die we gaan behandelen in de opleiding.


20 mrt

Meet & Greet: Professional Master Strategy & Leadership (MSc)

Online

Aanmelden

Accreditatie

AOG biedt een portfolio van geaccrediteerde opleidingen aan. De Permanente Educatie punten / EC’s die behaald worden met het afronden van de Master Strategy & Leadership (MSc) worden door diverse beroepsorganisaties erkend. Dit aangezien de Master geaccrediteerd is door de NVAO. Specifieke PE-doelgroepen zijn: financiële professionals, bestuurders van woningcorporaties (Aedes) en schoolleiders (PO register).

Wil je de PE punten / EC’s voor je deelname aan de Master Strategy & Leadership laten registreren? Neem dan contact op met Studieadvies. Zij kunnen je alle praktische informatie geven.

 

Beoordelingen

Gemiddeld krijgt deze opleiding een 8.5


Peter uit geeft ons een 9

Een ervaring die mijn wereld groter heeft gemaakt en mij persoonlijk op een leerzame manier heeft geconfronteerd met mezelf en mij daardoor andere perspectieven heeft laten ontdekken. Na de ervaring is niets meer hetzelfde.

Els Kooijmans-Schuurman uit geeft ons een 8

Op een ander niveau kun je zelf iets bijdragen aan wetenschappelijke kennis en heb ik beter en meer inzicht gekregen in wetenschap en het bijdragen aan de ontwikkeling hiervan. De opgedane ervaring is niet alleen voor mijn eigen leerontwikkeling belangrijk geweest, maar heeft tevens bijgedragen aan de ontwikkeling van onze veranderende organisatie.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.