Master Strategy & Leadership (MSc)

Behaal je Master Strategy & Leadership (MSc) in je eigen tempo met maximale flexibiliteit. Een unieke deeltijd masteropleiding vanwege de mogelijkheid om zelf 2 leergangen te kiezen in je eigen studietempo. Je kunt het goed combineren in je privéleven en met je werk.

 • Flexibele deeltijd Master
 • Ontwikkel academische vaardigheden
 • Groei in persoonlijk leiderschap
Plan een studieadviesgesprek
Startdatum: 3 juli 2024
Niveau: Academisch
Studie intensiteit: Twee dagdelen per week
Opleidingsduur: Variabel
Locatie: Centraal in Nederland en in Groningen

De opleiding

Voor wie

Als manager, professional of bestuurder wil je een  brede academische blik op vraagstukken binnen de dagelijkse praktijk ontwikkelen. Je bent op zoek naar een academische opleiding waarbij je zelf kunt bepalen welke inhoudelijke verdieping je kiest. Je hebt een afgeronde hbo-vooropleiding en beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring.

In het kort

In een wereld die volop verandert, maken mensen het verschil. Daarom gaat het steeds meer om je capaciteiten en je manier van denken en doen. In onze professional Master Strategy & Leadership helpen we je om duurzame academische vaardigheden te ontwikkelen zoals creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend vermogen. Om dat te bereiken, hebben we een eigen visie op opleiden: academisch, visievormend, met betekenisvolle ontmoetingen en gericht op persoonlijke groei en leiderschap. Verder denken, noemen we dat.

Brede academische blik
We dagen je uit om verder te denken en anders naar jezelf en je vakgebied te kijken. Wat is je rol? Waarin kun je groeien? En wat heb je daarvoor nodig? Met deze vragen in het achterhoofd hebben wij de professional Master Strategy & Leadership ontwikkeld. Een unieke en flexibele opleiding voor managers, bestuurders en professionals, waarmee zij een brede academische blik op vraagstukken binnen hun huidige organisatie  ontwikkelen.

Flexibel in inhoud, tijd en investering
Deze masteropleiding is unieke vanwege zijn flexibiliteit. Je kiest zelf twee leergangen die voor jouw ontwikkeling interessant zijn. Ook bepaal je zelf het studietempo. Je kunt de onderdelen stapelen, maar je kunt ook een jaartje overslaan. Omdat je je niet van tevoren voor het volledige traject hoeft in te schrijven, kun je dus de investering spreiden.

Voor het samenstellen van je eigen flexibele masteropleiding kun je kiezen uit een diversiteit aan leergangen:

 • HR Strategie en Leiderschap
 • Leiderschap in Management
 • Mens- en Organisatieontwikkeling
 • Nieuw Leiderschap in Organisaties
 • Psychologie in Organisaties
 • Publieke Strategie en Leiderschap
 • Strategisch Leiderschap
 • Samenwerken aan Complexe Opgaven
 • Verandermanagement
 • Visie op de Toekomst

Professional master vanuit AOG TSM Business School
De Master Strategy & Leadership is een professional master. In deze Master worden op een vernieuwende, conceptuele en interdisciplinaire wijze kennis en inzichten ontwikkeld rondom complexe vraagstukken uit jouw werk. Na afronding van de Master Strategy & Leadership ontvang je vanuit AOG TSM Business School de (inter)nationaal erkende mastertitel MSc.

Doorstudeerroute
Indien je met een of twee leergang(en) bent gestart voor 2018, kun je middels de doorstudeerroute instromen in de afstudeerfase. Door deze aanvullende route te volgen, kun je jouw eerder gevolgde opleiding(en) als onderdeel toevoegen in de professional Master Strategy & Leadership.

Na de opleiding Professional Master Strategy & Leadership (MSc)

 • ben je in staat een probleem academisch te onderzoeken, een strategie uit te zetten en vernieuwing te realiseren binnen je eigen beroepspraktijk en organisatie;
 • heb je onderzoekende grondhouding die van waarde is bij visievorming in elke context;
 • ben je onderdeel van een uitgebreid netwerk van gelijkgestemde professionals.

Informatiebijeenkomst bijwonen?

Ontdek meer over de Professional Master Strategy & Leadership (MSc). Schrijf je in voor de online bijeenkomst

Het programma

In de professional Master Strategy & Leadership stel je de eerste helft van jouw opleiding zelf samen. Je kiest zelf twee academische leergangen die passen bij jouw professionele leervraag. Deze professionele vorming is het fundament onder jouw masterprogramma. Nadat je deze twee academische leergangen hebt afgerond, ga je verder met jouw academische vorming. Eerst verdiep je je kennis en inzicht in de Summer Academy. Vervolgens doe je wetenschappelijk onderzoek in het Research Lab en de Thesis. Nadat je de master succesvol hebt afgerond, mag je de titel MSc dragen.

Hoe is de Master opgebouwd?

Meer gedetailleerd ziet de professional Master Strategy & Leadership er als volgt uit:

professional Master Strategy & Leadership

Leergang 1 en 2

Je kiest een eerste en een tweede leergang uit ons portfolio, waarbij jouw leervraag het uitgangspunt is.

Voor al onze leergangen geldt:

 • de looptijd is gemiddeld 9 maanden
 • je ontvangt 15 EC per leergang (studiepunten)
 • het merendeel vindt plaats centraal in Nederland

Afstudeerfase

Onderstaande onderdelen vormen samen de afstudeerfase, dit is het laatste jaar van de Master Strategy & Leadership. Heb je twee leergangen afgerond? Dan kan je je aanmelden voor de afstudeerfase.

 1. Summer Academy: leer de waarde van academisch denken

  Het hoofddoel van de Summer Academy is het ontwikkelen van je vraagstellingen en onderzoeksvermogen. ‘Ik heb opnieuw leren kijken en verwonderen’ is wat alle alumni aangeven over het inspirerende bezoek aan Cambridge (UK). Deze Summer Academy sluit je af met een essay over integriteit en leiderschap. Na succesvolle afronding ontvang je 6 EC (studiepunten).

 2. Zelfontwikkeling & Leiderschap

  Tijdens deze module schrijf je, onder begeleiding van jouw tutor, het verhaal van je leerreis en opgedane ervaringen en nieuwe inzichten. Deze komen samen in de eindopdracht: waarin je jouw talenten, verbindingen, verantwoordelijkheden en praktijkervaringen beschrijft. Deze module loopt tijdens de Summer Academy, Research Lab en Thesis. Na succesvolle afronding ontvang je 3 EC (studiepunten).

 3. Research Lab: een onderzoek opzetten en uitvoeren

  In deze fase staat het onderzoek centraal. Je gaat namelijk een kwalitatief en/of kwantitatief onderzoek opzetten en uitvoeren en het onderzoeksvoorstel voor jouw thesis formuleren. Dit alles doe je onder begeleiding van de kerndocent. Na succesvolle afronding ontvang je 6 EC (studiepunten).

 4. Thesis: de bewijsvoering van je academische vaardigheden

  Dit is de laatste fase van je Masteropleiding. Hierin werk je in groepen van maximaal 10 personen aan jouw eindopdracht. Naast deze gezamenlijke bijeenkomsten heb je ook 8 uur individuele begeleiding van je kerndocent. De Thesis wordt afgesloten met een mondeling examen (verdediging). Na succesvolle afronding ontvang je 15 EC (studiepunten).

 5. Diploma

  Na een positieve beoordeling van de examencommissie ontvang je jouw Masterdiploma. Je ontvangt vanuit AOG TSM Business School de (inter)nationaal erkende mastertitel MSc.

Investering

De opleiding is opgebouwd uit de volgende kosten:

Totaal*: € 62.195,-
Eerste leergang: € 17.800,-
Tweede leergang: € 17.800,-
Zelfontwikkeling & Leiderschap: € 2.500,-
Summer Academy: € 8.295,-
Research Lab & Thesis: € 15.800,-

Bij deelname aan deze leergang wordt ervan uitgegaan dat de deelnemer zelf de beschikking heeft over een tablet of laptop voor gebruik tijdens de colleges. De prijs is btw-vrij. Bovenstaande kosten zijn exclusief literatuurkosten.

Financieringsmogelijkheden

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor je werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

 

Schoolleidersbeurs-VO

Schoolleiders in het Voortgezet Onderwijs hebben de mogelijkheid gebruik te maken van de Schoolleidersbeurs-VO. Deze beurs biedt een ondersteuning van maximaal € 22.500 per jaar (met een maximale duur van 2 jaar) voor het behalen van de Master Strategy & Leadership (MSc) of de MBA.

 

Accreditatie

AOG biedt twee geaccrediteerde opleidingen aan, de MBA en de Master. Voor deze leergang worden Permanente Educatie punten / EC’s verdiend die onder de Master Strategy & Leadership vallen. DEze punten worden door diverse beroepsorganisaties erkend. Deze leergang maakt daarmee onderdeel uit van een geaccrediteerde Master door de NVAO. Specifieke PE-doelgroepen zijn: financiële professionals, bestuurders van woningcorporaties (Aedes) en schoolleiders (PO register).

Wil je de PE punten / EC’s voor deelname aan je leergang laten registreren? Neem dan contact op met Studieadvies. Zij kunnen je alle praktische informatie geven.

Beoordelingen

Gemiddeld krijgt deze opleiding een 8.5


Peter uit Haarlem geeft ons een 9

Een ervaring die mijn wereld groter heeft gemaakt en mij persoonlijk op een leerzame manier heeft geconfronteerd met mezelf en mij daardoor andere perspectieven heeft laten ontdekken. Na de ervaring is niets meer hetzelfde.

Els uit Zwolle geeft ons een 8

Op een ander niveau kun je zelf iets bijdragen aan wetenschappelijke kennis en heb ik beter en meer inzicht gekregen in wetenschap en het bijdragen aan de ontwikkeling hiervan. De opgedane ervaring is niet alleen voor mijn eigen leerontwikkeling belangrijk geweest, maar heeft tevens bijgedragen aan de ontwikkeling van onze veranderende organisatie.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.