Bedrijfskunde en Leiderschap

Wilt u uw bedrijfskundige kennis verbreden en verdiepen? Een volwaardige gesprekspartner zijn voor specialisten binnen hun eigen vakgebied en het hoger management? Wilt u toekomstgericht leren kijken en werken aan uw ontwikkelingskracht? Deze unieke opleiding verbindt bedrijfskunde en leiderschap met innovatie en ondernemendheid én kan de eerste stap zijn het behalen van uw MBA-titel.

Niveau: Academisch
Studie intensiteit: Twee tot drie dagdelen per week
Opleidingsduur: 10 maanden
Locatie: Centraal in Nederland en in Groningen
Datum: 12 september 2023
Investering: € 17.000 Hoe te financieren?

Met het behalen van de leergang behaal je 30 EC van de geaccrediteerde opleiding MBA Innovation & Leadership (MBA)

Voor wie

U bent doorgegroeid in uw organisatie of wilt u graag doorgroeien. Zo ontstaat de behoefte aan een theoretische basis op alle bedrijfskundige deelgebieden, om goed beslagen ten ijs te komen in gesprekken met specialisten en het hoger management. U wilt groeien als leider, als het gaat om innovatie en vernieuwing in uw organisatie. Als professional heeft een (vakgerichte) academische of hbo-vooropleiding en beschikt u over minimaal drie jaar relevante werkervaring.

In het kort

Integrale blik op uw organisatie
U merkt in uw positie dat de gevraagde kennis uw vakgebied soms overstijgt. Beslissingen die u neemt en vernieuwing die u initieert, hebben vaak betrekking op meerdere onderdelen binnen uw organisatie. Dit vraagt gedegen kennis van alle bedrijfskundige vakgebieden; zoals human resources, financiën, marketing en de samenhang daartussen. Zo kunt u weloverwogen en in lijn met de organisatiestrategie handelen.

Tijdens onze eenjarige opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap vergroot u uw kennis en vaardigheden. Die zijn nodig om activiteiten af te stemmen op de grotere belangen in een organisatie. U verdiept uw kennis van de verschillende vakgebieden, zodat u na afloop beschikt over een integrale blik op uw organisatie.

Vernieuwende concepten
Veel organisaties zijn op zoek naar vernieuwende concepten; ingegeven door vraagstukken rondom technologie, wendbaarheid en duurzaam ondernemen. Dit vraagt om leiders die vernieuwing initiëren, faciliteren en realiseren. Daarom is er in de opleiding aandacht voor de ontwikkeling van toekomstgericht kijken, van het onderzoekend vermogen en van leiderschapskwaliteiten.

Eerste stap naar uw MBA-titel
De opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap is gelijk aan het eerste jaar van onze tweejarige MBA Innovation & Leadership. Dit betekent dat u in slechts één jaar uw MBA-titel kunt behalen na afronding van de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap. De MBA Innovation & Leadership is geaccrediteerd door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) en ontvangt hiermee internationale erkenning.

Na afronding van de éénjarige opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap ontvangt u een diploma van de Stichting AOG.

Na de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap

 • bent u een volwaardige gesprekspartner van het hoger management en specialisten en heeft u inzicht in complexe organisatievraagstukken;
 • heeft u kennis van leiderschapskwaliteiten die nodig zijn om vernieuwing te initiëren, te faciliteren en te realiseren;
 • heeft u het eerste jaar van onze tweejarige MBA Innovation & Leadership afgerond.

Onze docenten

Kerndocent

drs. Delano Maccow

Drs. Delano Maccow ontwikkelt en verzorgt opleidingen en trainingen aan managers op het terrein van strategisch management, ontwikkeling (internationaal) ondernemerschap, externe organisatie en (algemene) economie. Hij is bij AOG School of Management kerndocent van de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap.

Het programma

De opleiding is ingedeeld in vier onderdelen.

 1. Bedrijfskundige Verdieping

  U legt een duurzame bedrijfskundige basis
. Organisatievraagstukken vragen om een integrale bedrijfskundige blik. Voor het ontwikkelen van deze helicopterview zijn de juiste theoretische kaders onmisbaar. In de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap legt u een duurzame bedrijfskundige basis. Dit doet u aan de hand van vakken als Human Resource Management, Financiën, Marketing & Sales Management, Strategisch Management en Organisatie en Verandering.

 2. Business Research

  Ga voorop in vernieuwingsprocessen
. Om een belangrijke bijdrage te leveren aan in vernieuwingsprocessen in uw organisatie, is ontwikkeling en verrijking van uw ondernemend vermogen van groot belang. U gaat aan de slag met methoden ter ondersteuning van ideeëngeneratie, marktonderzoek en ontwerpgericht onderzoek.

 3. Innovation Leadership

  Leiderschapskwaliteiten bij innovatie en vernieuwing. 
Om vernieuwing te initiëren, te faciliteren en te realiseren, zijn uw leiderschapskwaliteiten doorslaggevend. U verbreedt uw kennis over hedendaags leiderschap en leert hoe u vanuit leiderschapsperspectief werkt aan interdisciplinaire en ‘open’ teams. Ook leert u hoe u conceptueel kunt vernieuwen.

 4. Visie & Strategie

  Leer toekomstgericht denken
. Er wordt aandacht besteed aan disruptieve ontwikkelingen, die het in zich hebben om exponentiële waarde toe te voegen aan onze samenleving. Denk aan nieuwe technologieën, globalisering en sustainability. Hoe raken deze concepten aan uw organisatie en hoe kunt u hier optimaal van profiteren?

Investering

Totaal: € 17.000
Leergangkosten: € 14.150
Accommodatiekosten: € 2.850

Bij deelname aan deze leergang wordt ervan uitgegaan dat de deelnemer zelf de beschikking heeft over een tablet of laptop voor gebruik tijdens de colleges. De prijs is btw-vrij; bovenstaande kosten zijn exclusief literatuurkosten.

Financieringsmogelijkheden

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

 

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

 

Op zoek naar maatwerk voor uw bedrijf?

We helpen u graag opweg voor een passend opleidingstraject voor uw bedrijf.

Meet & Greet

Als je nog niet helemaal zeker bent over welke opleiding voor jouw geschikt is, schrijf je dan in voor een van onze gratis Meet & Greet.

Tijdens een Meet & Greet laten we je kennismaken met hoe we lesgeven en geven we je een klein inkijkje in het niveau en de lesstof die we gaan behandelen in de opleiding.


Accreditatie

AOG biedt een portfolio van geaccrediteerde opleidingen aan. De Permanente Educatie punten / EC’s die behaald worden met het afronden van leergangen die onder de Master Strategy & Leadership (MSc) en MBA Innovation & Leadership vallen, worden door diverse beroepsorganisaties erkend. Dit aangezien de leergang onderdeel uitmaakt van een geaccrediteerde Master door de NVAO. Specifieke PE-doelgroepen zijn: financiële professionals, bestuurders van woningcorporaties (Aedes) en schoolleiders (PO register).

Wil je de PE punten / EC’s voor deelname aan je leergang laten registreren? Neem dan contact op met Studieadvies. Zij kunnen alle praktische informatie geven.

 

Beoordelingen

Gemiddeld krijgt deze opleiding een 8.5


Jasper Fortuin uit geeft ons een 9

Zeer gedegen en wetenschappelijk onderbouwde opleiding die veel van je vraagt, maar je na het afronden ook veel geeft: theoretische kennis en kaders die voor je verdere carrière handig zijn!

Jellie uit geeft ons een 8

Goed opgezette opleiding met inspirerende colleges, gegeven door enthousiaste docenten. Een intensief jaar met als resultaat een brede scope wat betreft bedrijfskundige onderwerpen.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.