De vooruitgang voor zijn.

Docent

dr. Wouter Kalf


Effectief Denken

Wouter is verbonden als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Utrecht en Leiden. Hij publiceert in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften zoals Philosophical Studies en recentelijk verscheen van hem het boek Moral Error Theory (Basingstoke: Palgrave MacMillan, 2018). Zijn tweede boek Meta-ethiek: methoden, theorieën en ontwikkelingen (Amsterdam: VU University Press) is verkrijgbaar vanaf eind 2018. Wouter hecht groot belang aan kruisbestuiving tussen filosofie en wetenschap en doceert daarom regelmatig bij andere opleidingen dan filosofie, zoals geneeskunde (Bristol), bestuurskunde (Nijmegen) en politicologie (Leiden).

Kennisartikelen van dr. Wouter Kalf

Fake news of niet? Waarom wij dat eerder zouden moeten herkennen dan de Azteken

Leiderschapsontwikkeling

Steeds vaker wordt fake news de wereld in geslingerd: informatie wordt gebracht als waar, terwijl de inhoud tenminste ten dele onwaar is. In welke vormen verschijnt fake news? En hoe voorkom je dat je zelf fake news verspreidt?

Lees meer

dr. Wouter Kalf: “Goed denken, beter doen”

Leiderschapsontwikkeling

Vanaf het najaar van 2018 is dr. Wouter Kalf programmaleider van Effectief Denken. Hij is als postdoc verbonden aan de Universiteit van Utrecht en doceert aan de Universiteit van Leiden. In 2013 behaalde hij in Leeds (UK) zijn PhD. Wouter legt in zijn onderzoek en werk als docent de nadruk op wetenschapsfilosofie, politieke filosofie, en de rol van rationaliteit in de ethiek. In dit blog neemt hij u mee in zijn gedachtengoed en zijn visie op Effectief Denken.

Lees meer

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.