Boeken bestellen voor je leergang

Verder kijken dan je eigen horizon, ook bij het bestellen van literatuur

Het spreekt voor zich, dat we je als deelnemer ontzorgen bij de bestelling van je literatuur voor je leergang. We werken daarvoor sinds een aantal jaren bewust samen met Social Entreprise en online boekenplatform YouBeDo. Vanuit de missie: ‘meer balans creëren in de wereld’, zette YouBeDo in 2007 een uniek model op. Bij elke boekbestelling gaat tot 12% van de aanschafprijs naar een goed doel. Zo brengt jouw ontwikkeling, ook ontwikkeling op andere plekken in de wereld.

De keuze van AOG of je eigen goede doel kiezen

De boekenlijst voor je leergang staat hier voor je klaar. Daarmee bestel je in één keer alle (e-) boeken die je nodig hebt. Naast verplichte literatuur vind je ook een lijst met aanbevolen literatuur. Voor de meeste bestellingen geldt: vandaag besteld is morgen in huis.

Na afloop van jouw bestelling kun je kiezen uit drie projecten, die AOG School of Management een warm hart toedraagt (zie hieronder), maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor je eigen goede doel.

De drie doelen die AOG een warm hart toedraagt

Prins Johan Friso Mytylschool in Haren

De Prins Johan Friso Mytylschool maakt van elke dag een onvergetelijke dag voor haar leerlingen. De school denkt in mogelijkheden wat zorgt voor veel levendigheid op de school. Zo werd onlangs samen met AOG School of Management het “wijnkistjesproject” opgezet. Een project waarin de kinderen van de mytylschool het diploma geschenk voor de managementschool verzorgen met een speciaal daarvoor ontwikkeld lesprogramma. Op de mytylschool zitten veel leerlingen met functiebeperkingen en stoornissen in het motorisch functioneren. Voor de behandeling en verzorging wordt nauw samengewerkt met de revalidatie afdeling van diverse regionale ziekenhuizen. Maar soms is het prettig ook op school zelf de mogelijkheid te hebben het lijf de aandacht te geven die het nodig heeft. Met de donaties van de boeken is het doel voor de school een “protac sensit ballenstoel” aan te schaffen. Deze zitzak stimuleert de zintuigen en zorgt meteen voor een gevoel van ontspanning en geborgenheid, waardoor een leerling snel weer op kan laden voor het leren.

IMC Weekendschool

IMC Weekendschool verzorgt aanvullend onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Drie jaar lang laten we jongeren elke zondag kennismaken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. We bieden ze verbreding van hun horizon en de drive om voor hun dromen te gaan. De leerlingen ontdekken hun interesses, ontwikkelen vaardigheden en bouwen een ijzersterk netwerk. Met het bedrag van de donaties van de boeken kunnen extra bijzondere sprekers worden aangetrokken voor de lessen, zodat de leerlingen nog meer gestimuleerd raken om nu al te ontdekken, wat later is.

Ouderenfonds

Bij AOG School of Management staan we voor betekenisvolle ontmoetingen. De kracht van elkaar in het moment ontmoeten en delen. Lang niet voor iedereen is dit zo eenvoudig te organiseren. Zeker niet voor ouderen. 2,5 miljoen ouderen zijn eenzaam in Nederland. 500.000 daarvan ervaren zelfs extreme eenzaamheid; zij krijgen slechts 1 keer per maand bezoek. Het Ouderenfonds bestrijd eenzaamheid onder ouderen. Het ouderenfonds belt, bezoekt, schrijft, breien en sporten met ouderen. En wij trekken er met hun op uit voor een dagje weg. Duizenden ouderen genieten van deze uitjes naar het strand, bos en op het water. Met de donatie van de boeken wordt er voor ouderen een dagje naar het strand georganiseerd.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.