De vooruitgang voor zijn.

Leiderschap in Management

Wilt u een beter overzicht in vraagstukken op het gebied van strategievorming, organisatievormgeving en cultuur? Wilt u meer vertrouwen en verbinding tussen management en medewerkers? Heeft u de ambitie om door te groeien in een general managementrol?

Niveau: Academisch
Studie intensiteit: Twee dagdelen per week
Opleidingsduur: 9 maanden
Locatie: GRONINGEN
Start: 7 april 2022
Investering: € 16.500 Hoe te financieren?

Dit programma is een onderdeel van de geaccrediteerde Master Strategy & Leadership MSc

Voor wie

De opleiding is ontwikkeld voor managers uit profit en non-profit organisaties, die vanuit hun specialistische kennis als functioneel- of stafmanager in toenemende mate worden betrokken bij strategische besluitvormingsprocessen, waar general management denken en handelen aan de orde is.

In het kort

Leiderschap in Management is een opleiding voor managers die een visie willen vormen op thema’s als strategisch management, organisatiestructuur en verandermanagement

Integraal management
Samen met uw mededeelnemers bestudeert u de nieuwste inzichten in de organisatiekunde. U ontwikkelt integraal inzicht en een stevig theoretisch fundament om moderne managementvraagstukken het hoofd te bieden.

Strategisch en praktisch
Middels een bedrijfskundig theoretisch kader biedt de opleiding zowel strategische perspectieven als praktische handvaten. Bedrijfscultuur, bezieling, conceptueel denkvermogen, reflectie op uw rol en het functioneren van managers zijn hierbij terugkerende thema’s.

Na de opleiding Leiderschap in Management

 • Heeft u inzicht in de samenhang tussen bedrijfskundige issues en succesfactoren voor uw organisatie.
 • Heeft u een aantal cruciale managementcompetenties ontwikkeld: strategisch denken en handelen, resultaatgerichtheid en het veranderen van organisaties of organisatieonderdelen.
 • Heeft u inzicht in uw rol als manager in het bezielen en leiden van medewerkers, ook bij het implementeren van verandering.

Meet & Greet bijwonen?

Ontdek meer over de leergang Leiderschap in Management. Bekijk de Meet & Greets.

Onze docenten

Kerndocent

drs. Rob Vinke

Rob Vinke is ondernemer en managementadviseur. Hij is oprichter en mede-eigenaar van adviesbureau Het Zuiderlicht en is gespecialiseerd in vraagstukken rondom leiderschap, verandermanagement en managementaccounting. Naast zijn werkzaamheden als docent en organisatieadviseur is Rob executive coach.

Het programma

De opleiding Leiderschap in Management is modulair opgebouwd: zeven tweedaagse modules gespreid over een periode van tien maanden.

 1. Zelfreflectie en persoonlijk leiderschap

  Voor het ontwikkelen van ontwerpvaardigheden voor managementconcepten zijn twee aspecten nodig: zelfonderzoek en onafhankelijk kritisch denken. Beiden vragen een stevig inzicht in hoe de u zelf in de context staat. Onderwerpen als culturele diversiteit, welke premissen een rol spelen en welk gedrag men vertoont zijn van belang. Eerst uzelf leren kennen voordat anderen zich met u kunnen identificeren.

 2. Strategisch denken in de praktijk   

  Wat is strategisch denken en welke betekenis heeft dit voor organisaties? Er wordt nader ingegaan op strategievorming vanuit analyse. U leert hoe strategieën tot stand komen zodat u de inrichting van uw organisatie of het organisatieonderdeel kunt funderen. Uw vertaling van een besluit uit de top, kunt u na deze module onderbouwen.

 3. Organisatieontwerp en gedrag

  Verschillende organisatiestructuren en organisatie-inrichtingsprincipes passeren de revue. Hoe breng ik structuur aan in de organisatie? U leert hoe u hierbij rekening houdt met de mensen en hun gedrag. Wat past nu het beste in uw organisatie en welke interventies zijn er nodig om de gewenste structuur te bereiken?

 4. Inrichting, nieuw leiderschap en de rol van macht

  Nu de organisatiestructuur is bepaald, volgt de inrichting. U leert wat de nieuwe structuur vraagt van uw leiderschap en wat toekomstbestendig leiderschap inhoud. Tevens behandelen we besturingsstijlen in organisaties en de relatie met structuur, ethiek en fraude. Welke dilemma’s en paradoxen spelen er in uw organisatie? Hoe buigt u deze vraagstukken om tot een voordeel voor uw organisatie?

 5. Primaire proces en zingeving

  Hoe beweeg je de mensen mee in de organisatiestrategie? Er wordt inzicht verschaft in de factoren die zorgen voor een goede verbinding tussen de primaire processen, gemotiveerde medewerkers en resultaatgerichtheid. Heldere principes zijn cruciaal. Hoe stem je dit af? Daarnaast belichten we welke invloeden uit de biologie van belang zijn.

 6. Business Development, Innovatie en veranderen

  Wat zijn de kritieke succesfactoren voor business development? Hoe kunnen marktontwikkelingen, interne professionals en klantrelaties geïntegreerd worden in het ontwikkelingsproces, leidend tot een verhoogde klantwaarde? Maar als we een stap terug doen: in hoeverre rijkt de mogelijkheid tot verandering eigenlijk?

 7. Integratie en bedrijfsbezoek

  Op verschillende manieren zullen alle in de leergang behandelde thema’s nog eens aan de orde komen in deze slotmodule. De highlights uit de verschillende modules zullen door docent en deelnemers in een verdiepingsslag nog eens in samenhang worden gebracht tijdens een interactief bedrijfsbezoek. We sluiten af met een buitengewone eindbeschouwing.

Investering

De opleiding is opgebouwd uit de volgende kosten:

Totaal: € 16.500,-
Leergangkosten: € 14.005,-
Arrangementskosten: € 2.495,-

Bij deelname aan deze leergang wordt ervan uitgegaan dat de deelnemer zelf de beschikking heeft over een tablet of laptop voor gebruik tijdens de colleges. De prijs is btw-vrij; bovenstaande kosten zijn exclusief literatuurkosten.

Financieringsmogelijkheden

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

 

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

 

Op zoek naar maatwerk voor uw bedrijf?

We helpen u graag opweg voor een passend opleidingstraject voor uw bedrijf.

Meet & Greet

Als je nog niet helemaal zeker bent over welke opleiding voor jouw geschikt is, schrijf je dan in voor een van onze gratis Meet & Greet.

Tijdens een Meet & Greet laten we je kennismaken met hoe we lesgeven en geven we je een klein inkijkje in het niveau en de lesstof die we gaan behandelen in de opleiding.


7 feb

Meet & Greet: Leiderschap in Management

Online

Aanmelden

Beoordelingen

Gemiddeld krijgt deze opleiding een 8.5


Wiyanti uit geeft ons een 9

Jezelf gruwelijk tegenkomen zijn de momenten van groei. Door wrijving ontstaat er groei op zowel persoonlijk als op zakelijk vlak.

Evelien uit geeft ons een 8

Opleiding met hoge kwaliteit van onderwijs!

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.