Van gummetje tot strategisch gesprekspartner

Op donderdag 21 april kwamen Facility Managers van woningbouwcoöperaties uit het Aedes netwerk samen bij Habion in Houten voor hun halfjaarlijkse netwerkbijeenkomst. Op initiatief van dit netwerk was onze kerndocent Phillip Wagner (o.m. Master of Facility Management en kopstudie MBA) van de partij om de sessie te leiden en de Facility Managers te inspireren om een strategische blik op hun organisaties te werpen.

Wagner merkte op dat er economisch gezien veel veranderingen zijn en dat de kunstmatige scheiding tussen werk en privé aan het verdwijnen is. Tijdens het gesprek kwamen sloppenwijken aan bod omdat deze een goed voorbeeld van een inter-functionele leefomgeving. De middelen die voorhanden zijn worden vaak voor meerdere taken gebruikt.

Het business model van woningbouwcoöperaties ligt door de longtail van de crisis op de schop. Coöperaties moeten zich leren bekwamen om wonen, werken en leven op één plaats aan te bieden. Facilitair managers van woningbouwcoöperaties hebben een kruisfunctie binnen hun organisaties en kunnen naast het faciliteren van hun eigen organisatie veel kansen aangrijpen om bij te dragen in de onderscheidingspositie van hun organisaties tijdens deze economische ontwikkelingen.

Uiteraard attendeerde Wagner de aanwezigen aan het eind van een inspirerende middag op onze Master of Facility Management & Vastgoed (MFM), die de facility managers ontwikkelt tot strategische gesprekspartner voor directies, opdrachtgevers en interne klanten.

Terug naar nieuwsoverzicht

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.