Ondernemer Philip Wagner is hoogleraar op Curaçao

Philip Wagner, econoom en bedrijfskundige, heeft op dinsdag 25 februari 2014 het ambt van hoogleraar op de Inter-Continental University of the Caribbean op Curaçao aanvaard. Philip is programmadirecteur van AOG School of Management en tevens kerndocent van verschillende programma’s op het terrein van strategie, bestuur en innovatie. Philip praat deelnemers graag bij over de globale economie en de strategische kansen in zijn ‘rondje wereld’. Zijn leerstoel behelst dan ook het vakgebied Global Economy & Governance.

Twee programma’s

Een hoogleraar Economy & Governance: wat kunnen studenten van hem leren? Op de eerste plaats staat ondernemerschap, het hebben van een idee, het uitvoeren van dat idee en daarmee waarde creëren. Philip Wagner zal een programma starten dat academisch ondernemerschap bevordert: ‘New Business Lab’s’. Inspiratie komt onder meer uit Silicon Valley, het tech-cluster in de USA. Op de voet gevolgd door governance, een Engels woord voor ‘goed bestuur’. Een onderneming dient namelijk niet alleen geld te verdienen, maar ook waarde voor de maatschappij te creëren. Goed bestuur staat centraal in het tweede programma: ‘Diversity in Governance’. Philip Wagner heeft jarenlange ervaring op deze gebieden; hij is eigenaar en oprichter van Wagner Group, gevestigd in Groningen, Nederland.

Ondernemerschap als leerschool

Formeel heet Philip Wagner ‘gewoon hoogleraar’. Maar zo gewoon is zijn hoogleraarschap niet; waar de meeste van zijn collega’s een wetenschappelijke carrière hebben gevolgd, is Philip Wagner ‘hoogleraar van de straat’. Of, om het iets beschaafder te zeggen: ‘maatschappijhoogleraar’. Zijn ervaring heeft hij niet opgedaan in de studeerkamer, maar in de praktijk. Hij adviseert ondernemingen, universiteiten en instellingen overal ter wereld over strategische keuzes, innovatie en goed bestuur. Dat doet hij sinds 1986 als oprichter van Wagner Group.

De ICUC als eigentijdse universiteit

Iedere universiteit, ook de Inter-Continental University of the Caribbean, is allereerst een scolae, een gemeenschap van studenten. Het is de kerntaak van iedere universiteit om de studenten begrip bij te brengen van de complexe werkelijkheid om hen heen. Maar ook de maatschappij op Curaçao en de Caribbean profiteren van de universiteit: dankzij vernieuwend onderwijs kunnen meer mensen zich maatschappelijk ontplooien, ondernemer worden en langs die weg een bijdrage aan welvaart en welzijn leveren.

Bron: Wagnergroup.nl

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.