Lustrum Masters of Management groot succes

Nog nooit was Masters of Management zo populair als dit jaar. Na het versturen van de uitnodiging was het evenement van AOG School of Management, IBO Business School en Comenius in twee dagen volgeboekt. Onverminderd groot was ook het enthousiasme op 15 maart zelf. Het ontluikende voorjaar leek op de eerste lentedag van het jaar extra mensen naar Nunspeet te trekken.

Thema van de middag was ‘Leiderschap in Organisatieontwikkeling’. Prof.dr. Joep Bolweg (docent in HR-Strateeg, hoogleraar HRM, adviseur en manager Berenschot) nam het woord. Hij signaleerde dat er in het functieprofiel voor premiers blijkbaar geen enkele continuïteit zit. De nonchalante en relativerende Van Agt versus de inhoudelijk sterke staatsman Lubbers en de stijve Balkenende tegenover de losse Rutte. Eigenlijk, zo stelde hij, zie je in alle organisaties dat tegenpolen elkaar opvolgen.

Prof.dr. Hans Junggeburt (docent in Talent en Organisatieontwikkeling, CEO JCS Consultancy) ging verder met het tweede deel van het programma en legde de nadruk op cultuurverandering. Managers, zo stelde hij, moeten vooral talent faciliteren. Junggeburt haalde de theorie van Peter Drucker erbij, die een bedrijf ziet als een vrijwilligersorganisatie. ‘Wat nou, als we er alleen maar voor ons plezier werkten. Hoe lang zouden we dan aan boord blijven.’ Een manager, zo stelt Junggeburt, moet zorgen voor een gezellig geïnspireerd zooitje. Niet meer en niet minder.

Na en tussen deze inspirerende colleges door borrelden de bezoekers in de foyer, waar een groot deel van de ruim 200 bezoekers zich liet bijpraten over het opleidingsaanbod van AOG School of Management, IBO Business School en Comenius. Ook in de lentezon op het terras werd het een gezellig en geïnspireerd zooitje. Hans Junggeburt bezag het met een glimlach.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.