Onze geschiedenis

Het ontstaan van AOG School of Management

De stichting Academische Opleidingen Groningen, waar AOG School of Management onderdeel van uitmaakt, is op 29 augustus 1988 opgericht door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Faculteit overstijgend

Het College besloot dat contractonderwijs niet bij een bestaande faculteit moest worden ondergebracht. Het riep een aparte organisatie, naast de universiteit, in het leven om te voldoen aan de vraag naar faculteit overstijgende opleidingen.

Samen leren en reflecteren

AOG School of Management is gehuisvest in De Nieuwe Academie in Groningen. Opleidingen worden verzorgd op verschillende locaties in Nederland. De Nieuwe Academie is ontworpen als een moderne burcht, tegenhanger van het Academiegebouw, de historische plaats waar het allemaal begon en nog steeds het kloppende hart van de universiteit. Een burcht is een toevluchtsoord. Voeg daar het Griekse scholae, vrijplaats, aan toe. Dat maakt van de Nieuwe Academie een veilig oord om te reflecteren en van elkaar te leren.

Verder Denken, al ruim 25 jaar

Ons doel is u te inspireren uw waarnemingsvermogen aan te scherpen, en daar hebben we inmiddels 25 jaar ervaring in. Door u te laten kijken door een grote verscheidenheid aan academische brillen leert u samen Verder Denken, zodat een compleet en helder beeld ontstaat.