De vooruitgang voor zijn.

Docent

Rob Vinke is ondernemer en managementadviseur. Hij is oprichter en mede-eigenaar van adviesbureau Het Zuiderlicht en is gespecialiseerd in vraagstukken rondom leiderschap, verandermanagement en managementaccounting. Naast zijn werkzaamheden als docent en organisatieadviseur is Rob executive coach.

Kennisartikelen van drs. Rob Vinke

De paradox tussen control en vertrouwen

Bedrijfskunde

Wat is uw mensbeeld? Wil de mens van nature graag werken en is zij creatief? Of is de mens van nature lui en wil zij werk zoveel mogelijk vermijden? Vrijwel iedereen die leiding geeft in een organisatie of leiding ondergaat, heeft wel een mening over wat de juiste manier is om andere mensen aan te sturen. Onze overtuigingen en standpunten bepalen in hoge mate hoe effectief we daarin kunnen zijn als leidinggevende. Het is van belang om te onderkennen dat er meerdere goede denkmodellen zijn. Meerdere goede manieren om naar de werkelijkheid te kijken. Uw waarheid is er daar één van.

Lees meer

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.