Docent

Rob Vinke is zelfstandig ondernemer en managementadviseur en is gespecialiseerd in vraagstukken rondom leiderschap, verandermanagement en managementaccounting. Naast zijn werkzaamheden als docent en organisatieadviseur is Rob executive coach.

Kennisartikelen van drs. Rob Vinke

Leiders ‘op afstand’ kunnen inzetten op taal

Leiderschapsontwikkeling

Management Accounting is een bedrijfskundige discipline die eigenlijk bij uitstek gaat over het meetbaar maken van prestaties, het beheersen van bedrijfsdoelstellingen. Maar hoe geef je leiding aan deze processen? Doe je dat vanuit vertrouwen of controle? Management Accounting en Control gaat over gedrag.

Lees meer

De balans tussen meerdere waarheden

Leiderschapsontwikkeling

Wat is uw mensbeeld? Wil de mens van nature graag werken en is zij creatief? Of is de mens van nature lui en wil zij werk zoveel mogelijk vermijden? Vrijwel iedereen die leiding geeft in een organisatie of leiding ondergaat, heeft wel een mening over wat de juiste manier is om andere mensen aan te sturen. Onze overtuigingen en standpunten bepalen in hoge mate hoe effectief we daarin kunnen zijn als leidinggevende. Het is van belang om te onderkennen dat er meerdere goede denkmodellen zijn. Meerdere goede manieren om naar de werkelijkheid te kijken. Uw waarheid is er daar één van.

Lees meer

Leiderschap in Management: “Hoe creëert u een effectieve organisatie?”

Bedrijfskunde

Door welke bril kijk je als leider naar de grote vraagstukken van je organisatie? Hoe combineer je verschillende perspectieven zodat je de meest effectieve interventie kunt plegen? Dat zijn vragen die aan bod komen tijdens de leergang Leiderschap in Management van AOG School of Management: een leergang die draait om zowel bedrijfskundige inzichten als persoonlijk leiderschap. Voor kerndocent Rob Vinke is het hoogtepunt elk jaar weer dat moment op de trap in het Academiegebouw. Die trotse gezichten, de bloemen en de herinnering aan een jaar waarin zoveel is gebeurd. Vinke: “Leiderschap in Management is geslaagd als de deelnemers na afloop in staat zijn organisatievraagstukken uit hun praktijk effectiever aan te pakken.”

Lees meer

Ontdek en spreek de taal van financiële experts

Leiderschapsontwikkeling

Finance for Non-Financials. De titel van de AOG School of Management masterclass zegt het al: financiële kennis voor managers of anderen die geen financiële vooropleiding of ruime ervaring hebben in financieel management. Waarom dat handig is? Rob Vinke, de programmaleider van deze masterclass, maar ook kerndocent van de AOG leergang Leiderschap in Management, legt het graag uit.

Lees meer

Even voorstellen: drs. Rob Vinke – kerndocent Leiderschap in Management

Nieuws

Jarenlang is de Leergang Leiderschap in Management van AOG School of Management het werkgebied geweest van kerndocent Marcel Bergervoet. Vorig jaar heeft Rob Vinke (1968) het stokje van hem overgenomen. Vinke is al langer werkzaam als docent, onder andere voor de module Management Accounting & Control van deze leergang. Hij verheugt zich erop om met de deelnemers van de volgende editie aan de slag te gaan. In dit interview stelt hij zichzelf graag even voor.

Lees meer

Kerndocent prof.dr. Rob Vinke aanvaardt ambt van hoogleraarschap HRM

Nieuws

Op 23 april 2015 aanvaardde prof. dr. Rob Vinke het hoogleraarschap HRM aan de Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC). Tijdens zijn rede spreekt Rob Vinke over de drie fasen van veranderen. ‘Verbeteren, vernieuwen en maatschappelijk duurzaam verbinden vormen drie opvolgende fasen in veranderen die we doorlopen als we problemen ervaren met een bestaand vraagstuk of een bestaande aanpak.’

Lees meer

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.