Terugblik Vooruit Denkers Festival 2017

In het feeërieke Garderen werd op 14 december het Vooruit Denkers Festival georganiseerd. Met ‘zintuigen’ als centrale thema. Prof.drs. Philip Wagner en prof.dr. Pieter Medendorp verleidden de aanwezigen verder te denken over de wijze waarop zintuigen ons denken en handelen beïnvloeden.  En wat er in de tijd tussen perceptie en actie gebeurt.

Philip Wagner spreekt vanuit een macro-economisch perspectief over de prikkelende smaak van constructieve diversiteit. Bedrieglijke zintuigen begeleiden de macro, meso en micro verbouwing van de nieuwe circulaire economie. Zijn presentatie vindt u hier.

Vanuit een neurowetenschappelijk perspectief houdt Pieter Medendorp een bijdrage over sensaties in actie: de mens is als associatiewezen overgeleverd aan een goede werking van de zintuigen. Deze zijn van grote invloed op het denken, gedrag én besluitvorming. Zijn presentatie vindt u hier.

De vier sensatieseminars met elk een dragende docent uit één van onze leergangen bieden de deelnemers inzichten in verschillende kennisdomeinen. Vanuit zintuigelijk oogpunt benaderd.

Zien:

Marco Derksen neemt zijn deelnemers beeldend mee in het  kennisdomein Innovatie, Marketing en Ondernemerschap. Centraal in deze bijdrage: Artificial Intelligence. En dat is niet alleen van vandaag: onderzoek naar semantiek van natuurlijke taal en redenering en argumentatie deden de Oude Grieken ook al. Nieuw is de toenemende invloed van zelfstandige soft- en hardwaresystemen. Meer over dit seminar leest u hier.

Voelen:

Minke Tromp verbindt in haar bijdrage denken aan tastzin in  het kennisdomein Leiderschapsontwikkeling. Een denker die een seminar over voelen leidt: spannend. Succes voelt goed, maar hoe voelt reflectie en woorden vertaald naar poses? Soms ongemakkelijk, maar door dat gevoel te verdragen en te onderzoeken kan het leiden tot werkelijk, geworteld succes.

Horen:

Leen de Waal gaat met muziek van klassiek naar modern in zijn bijdrage in op  het kennisdomein Bedrijfskunde. Met als speerpunt de waardecreatie van welzijnsoptimalisatie naar wijsheidsoptimalisatie.

 

6e Zintuig:

Jacob Jolij geeft in zijn bijdrage binnen het kennisdomein Talent en Organisatieontwikkeling een college over het fenomeen ‘geloven’. Nieuwsgierig geworden deelnemers worden meegenomen in de toekomst: is onverklaarbaarheid te onderzoeken?

 

 

Plenair werd de unieke bijeenkomst afgesloten met het Vooruitblik. De aanwezigen kunnen hun eigen wens voor 2018 in een grote ton werpen:

‘Beter worden in het organiseren van samenhang’

‘Ondernemerschap verder ontwikkelen’

‘Oefenen in het uitstellen van meningen en acties’

De smaakzin wordt na afloop uitgedaagd. Vooral op basis van geur keurt men het eten. Vandaar dat de blauwe soep prima smaakte. Het grandioos en heerlijk ruikende buffet leidde ertoe dat er nog lang werd nagepraat over de uitdagende inzichten die werden aangeboden tijdens het festival.

Terugblik in beeld

Tijdens het event zijn er foto’s gemaakt die terug te vinden zijn op de Facebook-pagina van AOG School of Management.

Luisteren naar enkele docenten

Vanwege een drukke agenda konden enkele docenten geen acte de présence geven, maar wel een mini-podcast opnemen. Luister deze hier af.

We hopen dat dit event u nieuwe handvatten en inzichten heeft gegeven in uw dagelijkse praktijk. Bent u op zoek naar meer inspiratie en wilt u op de hoogte gehouden worden van al onze evenementen? Schrijf u dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief en ontvang met regelmaat waardevolle artikelen én uitnodigingen voor al onze evenementen!

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.