Terugblik Vooruit Denken 2016

Midden in het geraas van vele trends en ontwikkelingen, vraagt u zich wellicht af op welke wijze u hierin kunt of moet meebewegen en aanpassen. Welke competenties ontwikkelt u nu, om ook in de toekomst een waardevolle bijdrage te leveren? In uw netwerk en aan uw collega’s. In de wetenschap dat de verandersnelheid van de maatschappij groter is dan de verandermogelijkheden van de mens…

Op donderdag 8 december 2017 bood De Sparrenhorst in Nunspeet weer het decor om deze vragen te laten beantwoorden door onze studieadviseurs en aan ons verbonden docenten. Tijdens het walking dinner ontmoeten we elkaar in een eindejaars ambiance.

Flitscolleges

Voorafgaand aan het diner was er de gelegenheid deel te nemen aan een viertal flistcolleges. Centraal hierin stonden de houdbaarheid van bedrijfskundige modellen (drs. Delano Maccow), de lerende leider (dr. Inge Nuijten) het bestuurlijke leren (prof.dr.mr. Leo Witvliet) en de leerkracht tijdens innoveren (ing. Marco Derksen).

Door ziekte kon het flitscollege van drs. Minke Tromp helaas niet doorgaan. Hier vindt u haar blog met de inhoud van het college.

Keynotes

Prof.drs. Philip Wagner ging in zijn keynote in op wendbaar leiderschap in de versnellende economie. Transfomaties in organsaties beginnen bij het transformeren in denken: een pleidooi voor het leren in veranderende contexten waarin besluiten een tijdelijke waarde hebben.

Dr. Michiel Schoemaker legde tijdens zijn keynote het organisatieleren uit als sociologische en antropologische fenomeen. A. Einstein citerend: ‘Misschien dat de vragen in de toekomst hetzelfde blijven, de antwoorden zullen echter verschillend zijn’.

De zeer boeiende en uitermate inspirerende bijeenkomst leidde tot de overheersende gedachte dat organisaties niet meer alleen bezig zijn met de rol die ze hebben in de eigen ontwikkeling en die van haar medewerkers, maar ook met de rol die ze hebben in de maatschappij.

Leiders vertellen niet meer langer hoe het moet, maar vragen vooral hoe het kan.

Digitale knipsels

Foto’s van het event vindt u op onze Facebook pagina.

 

Vooruit Denken 2017!
Na mooie gesprekken met bezoekers en sprekers tijdens dit event kijken we alweer uit naar een nieuwe editie van Vooruit Denken op 14 december 2017! Meld u direct aan voor dit event.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.