Terugblik Destination: Future 2016

Op donderdag 23 juni waren we te gast bij De Nieuwe Bibliotheek in Almere voor het event Destination: Future 2016. Ruim 50 mensen waren aanwezig en 45 mensen keken online mee om verder te denken over digitaliserende organisaties. Een inspirerende line-up van sprekers nam de aanwezige professionals, managers, directeuren en bestuurders mee naar de toekomst van organiseren.

Marco Derksen

_MAA2184Tijdens het evenement maakten we live verbinding met Marco Derksen, kerndocent van de leergang Leiderschap in Digitale Transities. Hij ging in op de daarvoor vertoonde video van Erik Brynjolfson en gaf zijn visie op The Second Machine Age. Duidelijk werd dat er een vergaande digitalisering plaatsvindt waarbij organisaties meer dan te voren vernetwerken. De mogelijkheden om werk en processen, maar ook producten en diensten te digitaliseren werden duidelijk. Informatie en kennis zijn steeds gemakkelijker te vinden en daarmee komt de nadruk steeds minder te liggen op bezit en meer op het creëren van toegang tot die kennis. Economische principes veranderen waardoor er een situatie van overvloed (abundance) ontstaat. Dit alles doet veel organisaties realiseren dat er kritisch gekeken moet worden naar de bestaande businessmodellen. Nieuwe businessmodellen en nieuwe vormen van organiseren dienen zich aan.

Prof. dr. Peter Leeflang

_MAA2245Als vervolg hierop ging prof. dr. Peter Leeflang dieper in op het veranderende contact met de klant. Social media is hierin van grote invloed. Dit verandert ook de wijze waarop marketing bedreven wordt. Organisaties creëren een platform waarop ze in direct contact met de klant samen hun product / dienst vormgeven en daarover spreken. Dit levert spanningsvelden op in de digitale marketing. Een spanningsveld ook tussen nieuwe media en traditionele media. Hoe hiermee omgegaan wordt heeft invloed op de identiteit van de organisatie en de merkbeleving van de klant.

Na zijn bijdrage werd professor Leeflang bedankt voor zijn jarenlange betrokkenheid bij verschillende leergangen van AOG School of Management. Hij ontving uit de handen van de directeur van AOG School of Management Annelieke Achterberg-Geerdink de Freia-oeuvre-award.

_MA_1831Adham Laamraoui 
Een goed voorbeeld van een organisatie die midden in de digitale transformatie zit is De Nieuwe Bibliotheek in Almere. Tijdens een energieke bijdrage van Adham Laamraoui gaan we mee op de reis die de bibliotheek maakt van oud papieren bolwerk naar een hypermoderne digitale organisatie die op alle fronten de klant involveert in de organisatie en bij het product. Van trackingsensoren tot een drone-race in de bibliotheek, alle middelen worden ingezet om de beleving van de klant betekenisvol te maken.

Workshops
Tijdens de workshops die daarop volgden vertaalden de deelnemers de inzichten naar hun eigen praktijk en spraken zij met experts over onderwerpen zoals: Big Data, Marketing Automation en Platformisering.

Gerrit Brouwer
De middag werd afgesloten door de oprichter van Appical, Gerrit Brouwer. Hij vertelde hoe zijn organisatie een exponentiele organisatie werd. Hoe dit hielp bij het realiseren van innovatie en bij het exponentieel groeien in korte tijd naar ruim 225 klanten. Gerrit sloot af met een inspirerende video waarin duidelijk werd dat passie één van de belangrijkste ingrediënten is om vanuit je diepste motivatie samen met je klanten je organisatie groot te maken.

Presentaties

Bekijk hier de presentaties van prof.dr. Peter Leeflang en Gerrit Brouwer (download als pdf).

Bekijk hier de presentatie van Adham Laamraoui (download als pdf).

Ben je op zoek naar meer inspiratie na de presentatie van Peter Leeflang? Lees dan dit artikel over uitdagingen en oplossingen voor marketing in een digitaal tijdperk (Engelstalig, download als pdf) en dit onderzoek naar de effecten van Social Media Marketing (Engelstalig, download als pdf).

Digitale knipsels

Foto’s van het event vindt u op onze Facebook pagina.

Alle tweets die rondom het event zijn verstuurd, leest u eenvoudig terug via Storify.

Destination: Future 2017
Na mooie gesprekken met bezoekers en sprekers tijdens dit event kijken we alweer uit naar een nieuwe editie van Destination: Future! Wilt u op de hoogte gehouden worden van al onze events?

Schrijft u zich dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief en ontvang met regelmaat waardevolle artikelen én uitnodigingen voor al onze events!

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.