Innovatiestrategie en management in de netwerksamenleving
Te midden van de voortrazende technologische vernieuwingen vraagt u zich regelmatig af welke positie uw organisatie daarbij in moet nemen. Hoe brengt u de transformatie naar de juiste innovatieve koers tot stand? Hoe neemt u met gezond perspectief deel aan de exponentieel groeiende netwerksamenleving? Hoe ontwikkelt u een succesvolle digitale strategie voor uw organisatie?
De opleiding Leiderschap bij Digitale Transformaties is een vakoverstijgende en multidisciplinaire studie. U ontmoet er deelnemers met heel diverse functies. Denk aan MT-leden en directeuren, maar ook strategische marketeers, HR-managers, innovatie managers, managers ICT, organisatieadviseurs en business developers. Allemaal mensen die digitalisering zien als aanleiding om hun huidige organisatiemodel eens tegen het licht te houden!
Na de opleiding Leiderschap bij Digitale Transformaties
Heeft u een integrale visie en strategie ontwikkeld voor de digitale transformatie binnen uw organisatie.
Heeft u nieuwe denkkaders en verdiepende inzichten verworven die deze digitale strategie concreet maken.
Krijgt u de mensen binnen uw organisatie mee om de gewenste digitale transformatie te realiseren.
Deze leergang is onderdeel van de geaccrediteerde Master Strategy & Leadership (MSc)
Beschrijving
In de opleiding Leiderschap bij Digitale Transformaties ontwikkelt u een succesvolle digitale strategie voor uw organisatie.
Netwerksamenleving
De digitale revolutie vorm een onderdeel van de opkomende netwerksamenleving. In de opleiding leggen we het verband tussen digitalisering en de veranderende maatschappij, de netwerkeconomie en hoe u vanuit offline- en online business meer waarde kunt creëren. Dat vraagt om een digitale strategie en een diepgaand begrip van alles wat daarmee samenhangt. Complexe materie die vooral nieuwe kansen biedt. Met deze opleiding gaat u deze kansen zien en kunt u een strategie bepalen om ze te benutten.
Digitalisering
De digitalisering waar we mee te maken hebben speelt zich af in alle disciplines. U ontdekt de samenhang en onderzoekt hoe die op uw organisatie van toepassing zijn. Daarmee bepaalt u de richting voor een succesvolle digitale strategie, klaar voor de toekomst. Vervolgens wilt u de gewenste digitale transformatie binnen uw organisatie implementeren. Aan de hand van nieuwe denkkaders en verdiepende inzichten. Door beter gebruik te maken van Big Data en informatiemanagement. Toonaangevende academici en specialisten uit de praktijk zetten u daarbij op het juiste spoor. In samenspraak met de docenten en uw mededeelnemers, reflecteert u op uw rol in het formuleren en implementeren van deze strategie.
Met de opleiding Leiderschap bij Digitale Transformaties:
ontwikkelt u een integrale visie en strategie voor de digitale transformatie binnen uw organisatie;
verwerft u nieuwe denkkaders en verdiepende inzichten die deze digitale strategie concreet maken;
krijgt u de mensen binnen uw organisatie mee om de gewenste digitale transformatie te realiseren.
De opleiding Leiderschap bij Digitale Transformaties is modulair opgebouwd: zeven tweedaagse modules gespreid over een periode van negen maanden.
Module 1 | De netwerksamenleving De opkomst van digitale en sociale innovatie kenmerkt een samenleving van netwerken op alle gebieden. Overal komen zij naar voren: in de economie, de politiek, de cultuur en het verkeer tussen mensen. Hoe hangen deze technische en maatschappelijke trends met elkaar samen? Wat betekenen ze voor uw bedrijf of publieke organisatie?
Module 2 | De online economie Deel van de netwerksamenleving is een netwerkeconomie. Zonder te spreken van een ‘nieuwe economie’ constateren we veranderingen. Klanten en burgers zijn onafhankelijker, en beter geïnformeerd maar ook meer verbonden. Wat is klantcontact in het digitale tijdperk? Gaat alles naar digitale kanalen? Is er een verschuiving van producten naar diensten? Wat zijn de kansen van bijvoorbeeld duurzame productie, co-creatie, burgerparticipatie, informatiemanagement en customer engagement?
Module 3 | Disruptie en innovatie: digitale strategie In de netwerkmaatschappij wordt van organisaties verwacht dat ze continu innoveren. Hoe kunt u in een netwerkomgeving nieuwe waarde creëren? Wat zijn de kansen van digitalisering voor uw bedrijf en instelling? Wat zijn de gevolgen van veranderende monetaire systemen? Kunnen grote tamelijk bureaucratische organisaties deze omslag wel maken? Teveel bedrijven zijn kopje ondergegaan omdat ze de digitale omvorming niet tijdig hebben ingezet. Deze module is gericht op de voor uw organisatie best geschikte digitale transformatie.
Module 4 | Klanten en communities In navolging van de traditionele organisatiemodellen ontstaat er met de netwerkorganisatie een nieuwe variant tussen markt en bureaucratie. We onderzoeken de kracht van netwerkorganisaties en bekijken wat deze organisatievorm voor u kan betekenen zowel binnen de organisatie als extern.
Module 5 | Management van netwerken Netwerken worden anders gemanaged dan traditionele organisaties. Hoe precies? Hoe stuur je interne teams aan en hoe leid je samenwerkingsverbanden met externe partijen? In dit management verwacht men persoonlijk en inspirerend leiderschap, maar er liggen ook uitdagingen bij het management van kennisdeling. Er worden ook meer eisen gesteld aan identiteit en reputatie in deze omgeving.
Module 6 | Cyber privacy en veiligheid Deze module draait om een aantal complexe problemen van organisaties bij digitalisering. We dienen belangrijke strategische keuzen te maken voor zaken als veiligheid en privacy voor alle operaties van bedrijf of instelling. Gaan we van Big Data naar Big Brother?
Module 7 | Perspectieven op Digitaal Leiderschap In de geest van deze opleiding bespreken we met co-creatie elkaars visie waarin persoonlijk leiderschap, organisatieverandering, strategische richtingen en digitalisering centraal staan. Daarnaast behandelen we het implementeren van een digitale transformatie in uw organisaties.
Praktische informatie
Start September 2019
Locatie De meeste modules worden centraal in Nederland gegeven, enkele in Groningen
Studieduur 7 modules van 2 aaneengesloten dagen, gespreid over 9 maanden plus een examen en tussentijdse opdrachten, begeleiding en het schrijven van een visiedocument.
Kosten Leergang: 13.455 euro
Arrangement: 2.495 euro
Totaal: 15.950 euro
Bij deelname aan deze leergang wordt ervan uitgegaan dat de deelnemer zelf de beschikking heeft over een tablet of laptop voor gebruik tijdens de colleges. De prijs is BTW-vrij; de leergangkosten zijn exclusief literatuur- en arrangementskosten. Opleidingskosten kunnen in enkele gevallen fiscaal aftrekbaar zijn voor u of uw werkgever. Voor meer informatie kijkt u op http://www.belastingdienst.nl/.
Diploma
Na succesvolle afronding van de opleiding ontvangt u een academisch diploma van de stichting Academische Opleidingen Groningen.
Docenten
Ons docentencorps bestaat uit gerenommeerde hoogleraren en gedreven praktijkprofessionals. Zij bieden een interessante mix van wetenschap en praktijkervaring en prikkelen graag op inhoud. De kerndocent is verantwoordelijk voor de inhoud van het programma en de integratie van de afzonderlijke onderdelen. Als docent aan deze opleiding zijn verbonden onder anderen:
Marco Derksen
Marco Derksen is oprichter van Marketingfacts en strategisch adviesbureau Upstream. Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van technologie, innovatie en media. Hij adviseert en begeleidt organisaties in de verandering naar de nieuwe netwerksamenleving. Hij is bij AOG School of Management ook kerndocent van de leergang Leiderschap bij Digitale Transformaties.
prof.dr. Steven Brakman
Steven Brakman is hoogleraar aan de faculteit economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is gespecialiseerd in macro-economie, internationale handel en monetaire economie.
drs. Marc van Eck
Marc van Eck is managing partner van strategisch adviesbureau Business Openers. Hij is specialist op het gebied van internal branding en business strategy.
dr.ing. Rob Poels
Rob Poels is partner van ICT adviesgroep Twynstra Gudde. Zijn expertise ligt op het gebied van veranderkundige interventies in relatie tot ICT-vraagstukken.
Maja Bosch Msc
Maja Bosch MSc is adviseur bij Futureconsult en bestuurslid bij Dutch Future Society. Haar expertise is het raakvlak van technologie en maatschappij, vanuit haar overtuiging dat duurzaamheid onze toekomst maakt of breekt.
Aanmelden
Download hier uw aanmeldformulier. Het formulier kunt u digitaal invullen en vervolgens uitprinten. Het is niet mogelijk om het ingevulde formulier op te slaan. U kunt het formulier per post, fax of e-mail retourneren. Onze inschrijvings- en betalingsvoorwaarden staan op de achterzijde van het formulier.
Wat er wordt gezegd over de opleiding Leiderschap bij Digitale Transformaties
“
“Zeer veel inhoudelijk geleerd, ook door de interactie met studiegenoten. Gewoon echt verdieping in het onderwerp en veel voldoening door het halen van het diploma. Het examen vond ik ook echt leuk, een heel goed gesprek waarbij je wordt gedwongen om goed boven de materie te staan.”
“
"Het lijkt alsof we leven in een razendsnelle wereld. De opkomst van communicatieplatforms als Facebook, WhatsApp etc. is zeer snel gegaan. Er ontstaat steeds meer een netwerksamenleving. En welke gevolgen heeft dit voor economie en organisaties? De opleiding Leiderschap bij Digitale Transformaties heeft mij absoluut inzicht gegeven over de gevolgen van de toenemende netwerkmaatschappij! De onderwerpen in de colleges waren zeer divers, van 'disruptive inovations' tot ‘wat is het effect van de netwerksamenleving op het menselijk gedrag’. Ik was regelmatig verbaasd en verrast. De opleiding heeft mij de juiste handvatten gegeven om het geheel te overzien. Een opleiding met een zeer inspirerende theorie, maar ook met erg inspirerende medecursisten. De strategische koers van mijn organisatie gaat zeker de vruchten plukken van de opleiding Leiderschap bij Digitale Transformaties."
“
“ Digitale technologieën en klantbehoeften ontwikkelen zich razendsnel. Tijdens deze studie ben ik mij des te meer bewust geworden van de grote impact hiervan. Een belangrijke vraag voor mij was daarom ‘Hoe zorg je als organisatie dat je je hiervan bewust bent, er tijdig en goed op inspeelt en mee verandert?’ Door deze studie heb ik een goed beeld gekregen van de context van digitale ontwikkelingen, kreeg ik tools aangereikt voor het creëren van strategieën en scenario’s en heb ik veel inzichten opgedaan, bijvoorbeeld dat ‘digital capabilities’ (technologie, tools) even belangrijk zijn als ‘organizational capabilities’ (visie, leiderschap, samenwerking, cultuur). Bij Shimano ben ik nauw betrokken bij de digitale transformatie, zowel op digitaal als organisatievlak. Door de diversiteit van onderwerpen, praktijkvoorbeelden, kern- & gastdocenten en medecursisten heb ik deze studie -naast waardevol en interessant- dan ook als zeer toepasbaar ervaren!”
Alumnus Arnold KlamerEigen Huis HypotheekserviceDirecteur
Alumna Heidi van EssenShimano Europe HoldingSr. Manager European Business Services
Brochure aanvragen voor Leiderschap bij Digitale Transformaties
Naar wie mogen wij de brochure sturen?
Hartelijk dank voor uw informatie aanvraag.
We sturen u de brochures zo spoedig mogelijk toe. Heeft u nog vragen? Onze studieadviseurs staan voor u klaar! Ze zijn bereikbaar via 088 - 556 1000 of via het e-mailadres info@aog.nl.
Op zoek naar nog meer inspiratie?
Ga dan naar ons blog of volg ons op twitter @aogopleidingen!
Met vriendelijke groet,
AOG School of Management
Hartelijk dank voor uw informatie aanvraag.
U kunt nu de brochure(s) downloaden door op onderstaande link(s) te klikken. Het gaat om een pdf-document dat te lezen is met het programma Acrobat Reader.
Heeft u nog vragen? Onze studieadviseurs staan voor u klaar! Ze zijn bereikbaar via 088 - 556 1000 of via het e-mailadres info@aog.nl. Op zoek naar nog meer inspiratie? Ga dan naar ons blog of volg ons op twitter @aogopleidingen!
Fijn dat u zich heeft aangemeld voor Leiderschap bij Digitale Transformaties
. De datum is momenteel nog onbekend
Wij zien uit naar uw komst! Een week voor aanvang ontvangt u het definitieve programma en de routebeschrijving. Wilt u nu alvast geïnspireerd worden? Ga dan naar ons blog of volg ons op twitter @aogopleidingen!
Deze website maakt gebruik van ‘cookies’. Dit doen we om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Met de cookies kunnen we de manier waarop de website wordt gebruikt vastleggen en analyseren. We willen hiermee de website optimaliseren voor een betere ervaring. Meer informatie vindt u in ons cookiebeleid.