De vooruitgang voor zijn.

Hoe te financieren?

Financieringsmogelijkheden voor elke opleiding

Hebt u een leergang gevonden die bij u past, maar wilt u weten hoe u deze opleiding kunt financieren? Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden die er zijn om uw studie te betalen.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om het volgen van een leergang te bekostigen. Zo kan uw werkgever een rol spelen in de financiering, maar bestaan er ook wettelijke regelingen die voordelig kunnen zijn. In onderstaand overzicht leest u meer over de verschillende mogelijkheden.

Investering werkgever
Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

De kosten die de werkgever maakt, kan hij volledig als bedrijfskosten in mindering brengen op het resultaat.

Levenlanglerenkrediet (LLLK)
Onze Master Strategy & Leadership én de opleidingen die onderdeel uitmaken van deze Master komen in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Dit houdt in dat iedereen jonger dan 55 jaar met ingang van 2017 tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid, om een opleiding onder bepaalde omstandigheden te bekostigen.

Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van het LevenLangLeren krediet vindt u op de website van DUO [https://duo.nl/particulier/levenlanglerenkrediet.jsp].

Belastingvoordeel
AOG School of Management staat geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen. Dit betekent dat onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW en de studiekosten mogelijk aftrekbaar zijn.

Bent u ondernemer, zzp’er of hebt u een eigen praktijk? Dan mag u de studiekosten aftrekken van uw winst.

Wanneer uw werkgever uw studiekosten vergoedt, kunnen deze kosten in enkele gevallen fiscaal aftrekbaar zijn. Ook als particulier kunt u soms de kosten voor uw opleiding op uw jaarlijkse aangifte in mindering brengen als studiekosten..

Voor meer informatie kijkt u op http://www.belastingdienst.nl/

Bankleningen
Veel opleidingen zijn gericht op een volgende stap in uw carrière. Daarom bieden veel banken specifieke leningen aan voor studies of bieden ze de mogelijkheid bestaande kredieten of hypotheken uit te breiden.

Lerarenbeurs
Bent u bevoegd leraar en wilt u een opleiding volgen? Dan kunt u bij DUO een Lerarenbeurs aanvragen tot maximaal € 7.000,- .

Bij het indienen van de aanvraag heeft u de BRIN-code van uw onderwijsinstelling nodig. De BRIN-code van AOG School of Management is 30HT.
Het aanvragen van de lerarenbeurs loopt van 1 april tot en met 30 juni 2019. Wees er daarom snel bij.

Op de website van DUO leest u over de voorwaarden en hoe het werkt.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen, houden we je op de hoogte van nieuwe opleidingen en geven we af en toe korting op evenementen.