Hoe te financieren?

Financieringsmogelijkheden voor elke opleiding

Heb je een leergang gevonden die bij je past, maar wil je weten hoe je deze opleiding kunt financieren? In onderstaand overzicht lees je meer over de verschillende mogelijkheden.

Investering werkgever

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor jouw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

De kosten die de werkgever maakt, kan hij volledig als bedrijfskosten in mindering brengen op het resultaat.

Belastingvoordeel

AOG School of Management staat geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen. Dit betekent dat onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW en de studiekosten mogelijk aftrekbaar zijn.

Ben je ondernemer, zzp’er of heb je een eigen praktijk? Dan mag je de studiekosten aftrekken van jouw winst. Wanneer jouw werkgever je studiekosten vergoedt, kunnen deze kosten in enkele gevallen fiscaal aftrekbaar zijn.

STAP budget

Als werkende of werkzoekende kun je vanaf 1 maart 2022 een budget van maximaal € 1.000,- inclusief btw per jaar aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Deze vergoeding heet het STAP-budget. De afkorting STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Hierdoor heb je namelijk meer kans op het behouden van je baan of het helpt je bij het vinden van een nieuwe baan.

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Onze Master Strategy & Leadership én de opleidingen die onderdeel uitmaken van deze Master komen in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Dit houdt in dat iedereen jonger dan 55 jaar met ingang van 2017 tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid, om een opleiding onder bepaalde omstandigheden te bekostigen.

Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van het LevenLangLeren krediet vindt je op de website van DUO.

Bankleningen

Veel opleidingen zijn gericht op een volgende stap in jouw carrière. Daarom bieden veel banken specifieke leningen aan voor studies of bieden ze de mogelijkheid bestaande kredieten of hypotheken uit te breiden.

Vragen?

Heb je vragen over de financieringsmogelijkheden voor een opleiding? Neem dan contact op met Studieadvies. Dit kan via Whatsapp, bellen naar 06 82 66 40 19 of stuur een e-mail naar info@aog.nl.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.