De vooruitgang voor zijn.

Hoe te financieren?

Financieringsmogelijkheden voor elke opleiding

Heb je een leergang gevonden die bij je past, maar wil je weten hoe je deze opleiding kunt financieren? Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden die er zijn om jouw studie te betalen.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om het volgen van een leergang te bekostigen. Zo kan uw werkgever een rol spelen in de financiering, maar bestaan er ook wettelijke regelingen die voordelig kunnen zijn. In onderstaand overzicht leest u meer over de verschillende mogelijkheden.

Investering werkgever

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

De kosten die de werkgever maakt, kan hij volledig als bedrijfskosten in mindering brengen op het resultaat.

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Onze Master Strategy & Leadership én de opleidingen die onderdeel uitmaken van deze Master komen in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Dit houdt in dat iedereen jonger dan 55 jaar met ingang van 2017 tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid, om een opleiding onder bepaalde omstandigheden te bekostigen.

Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van het LevenLangLeren krediet vindt u op de website van DUO.

 

Belastingvoordeel

AOG School of Management staat geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen. Dit betekent dat onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW en de studiekosten mogelijk aftrekbaar zijn.

Bent u ondernemer, zzp’er of hebt u een eigen praktijk? Dan mag u de studiekosten aftrekken van uw winst.

Wanneer uw werkgever uw studiekosten vergoedt, kunnen deze kosten in enkele gevallen fiscaal aftrekbaar zijn. Ook als particulier kunt u soms de kosten voor uw opleiding op uw jaarlijkse aangifte in mindering brengen als studiekosten.

 

Bankleningen

Veel opleidingen zijn gericht op een volgende stap in uw carrière. Daarom bieden veel banken specifieke leningen aan voor studies of bieden ze de mogelijkheid bestaande kredieten of hypotheken uit te breiden.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.