De toekomst van mens en robot | Samen op de arbeidsmarkt

rapport SOMAAOG School of Management heeft samen met USG People onderzoek gedaan naar de toekomst van mens en robot op de arbeidsmarkt. Zij concluderen dat in de nabije toekomst de huidige stabiliteit in functie en benodigde vaardigheden zal verdwijnen. Dit doet een stevig appèl op iedere burger om te blijven leren, niet alleen vakmatig maar juist ook in de omgang met verandering.  Het rapport ‘De toekomst van mens en robot. Samen op de arbeidsmarkt’ is gepresenteerd tijdens het Werkverkenners LIVE event ‘Mijn collega de robot’, over de kansen van robotisering en digitalisering voor de arbeidsmarkt.

De arbeidsmarkt zal drastisch veranderen onder invloed van digitalisering en robotisering van onze samenleving. AOG School of Management en USG People zijn ervan overtuigd dat deze ontwikkeling garant staat voor nieuwe kansen. Zij onderzochten welke kansen robotisering en digitalisering bieden aan organisaties en professionals en hoe we arbeid en de arbeidsmarkt zouden moeten (re)organiseren zó dat we deze kansen optimaal benutten’. Het onderzoek werd uitgevoerd via een digitale onderzoeksmethode volgens de principes van social learning, waarin juist de mensen uit de werkpraktijk hun mening inbrachten.

Een van de belangrijkste conclusies is dat organisaties anders zullen moeten gaan denken over het managen van arbeid en werkplekken in het algemeen. “We moeten niet alleen focussen op het opleiden van huidige medewerkers, maar ook op het aantrekken van nieuwe medewerkers die andere talenten en vaardigheden hebben. En dat is een taak van de arbeidsmarkt als geheel en niet alleen van organisaties.”.

Wilt u het volledige rapport ‘De toekomst van mens en robot. Samen op de arbeidsmarkt’ lezen? Vraag deze dan gratis aan via onderstaand formulier.

Downloaden ‘De toekomst van mens en robot'.

  • Download het rapport

  • Uw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.