Academie Permanent

Hoe organiseer je, als manager of professional, je inspiratie in een druk en enerverend bestaan? Wie is jouw klankbord voor je gedachten en ideeën? Wil je bijblijven in een wereld die versnelt? Over de schutting van je eigen interpretaties heen kijken? Laat je inspireren en verrassen door actuele onderwerpen, verfrissende standpunten en bijzondere locaties door Academie Permanent, hét programma dat duiding geeft aan de huidige onstuimige en confronterende maatschappelijke en organisatorische ontwikkelingen. Want vrijwel geen enkele ontwikkeling komt voort uit een op zichzelf staande gebeurtenis.

Niveau: Academisch
Opleidingsduur: jaar
Locatie: Centraal in Nederland
Start: 13 oktober 2022
Investering: € 1.750 Hoe te financieren?

Voor wie

Academie Permanent is voor iedereen die continu op zoek is naar inspiratie, op het andere been gezet wil worden om een breder perspectief te ontwikkelen, om zo altijd een stap vooruit te kunnen denken. Het is echter niet alleen een verrijkende ervaring, je versterkt hiermee ook de innovatieve potentie van je organisatie.

Academie Permanent is de ideale manier om je leiderschap verder te ontwikkelen en je horizon te verbreden, zonder je te hoeven binden aan een intensief studieprogramma. Het vormt ook een ideale follow-up als je net een opleiding hebt afgerond en graag permanent op de hoogte blijft van actuele  ontwikkelingen.

Academie Permanent, de naam zegt het al, is een doorlopend programma met bijeenkomsten over uiteenlopende actuele ontwikkelingen, georganiseerd op bijzondere locaties. Je kunt op elk gewenst moment instromen en schrijft je in voor vijf aaneengesloten seminars of per seminar.

In het kort

Met Academie Permanent combineer je werken, privé en persoonlijke ontwikkeling in één vloeiende lijn. De doordachte opzet van het programma biedt inspiratie om actuele uitdagingen om te zetten in nieuwe kansen. De slimme opzet zorgt ervoor dat het goed past in een drukke agenda. Laat je inspireren en verrassen door actuele onderwerpen verfrissende standpunten en onvermoede opvattingen over ‘matters of concern’ in organisaties, wetenschap en samenleving.

Wil je bruikbare kennis en inzichten opdoen, ontwikkelingen duiden en verbinden en bijgepraat worden over innovatieve oplossingen voor urgente problemen? Academie Permanent biedt de unieke mogelijkheid om je leiderschap verder te ontwikkelen, zaken in ander perspectief te plaatsen en de innovatiekracht binnen jouw team, afdeling of organisatie aan te zwengelen.

Permanente educatie
Academie Permanent biedt een programma waarin state-of-the-art literatuur, artikelen, blogs, video’s voor u zijn geselecteerd en in context worden geplaatst. Wij bieden je vijf keer per jaar academische inspiratieseminars met werkbezoeken op verrassende locaties. Je ontmoet boegbeelden uit onze maatschappij die bevlogen zijn op terreinen die je aan het hart liggen. Met gespreksonderwerpen die in de dagelijkse setting van werk en privé geen ruimte krijgen. Op het terrein van leiderschaps- en organisatieontwikkeling, management en bedrijfskunde, innovatie, marketing en ondernemerschap, organiseren en veranderen, talentontwikkeling en human resources, publieke strategie en beleid en strategie en bestuur.

De componenten die Academie Permanent uniek maken:

 • Inspirerende seminars
 • De werkbezoeken op unieke locaties
 • Toegang tot literatuur, artikelen en video’s
 • Een netwerk van gelijkgestemden

Met het programma Academie Permanent word je of lid voor een heel jaar en heb je recht op deelname aan alle componenten die Academie Permanent uniek maken óf je schrijft je in per seminar. Een verrassend afwisselend programma voor een aantrekkelijke prijs.

Met Academie Permanent

 • Heb jij je inspiratie voor een jaar lang geregeld;
 • Word je over uiteenlopende ontwikkelingen door toonaangevende sprekers bijgepraat en een het denken gezet;
 • Krijg je een kijkje in de keuken van unieke locaties in Nederland en daarbuiten;
 • Heb je betekenisvolle ontmoetingen met een levendige, innovatieve community van vooraanstaande wetenschappers, praktijkexperts en mededeelnemers.

Het programma

Jaarlijks organiseren wij een prikkelend programma met vijf uitdagende kennisexpedities, gesprekken of bedrijfsbezoeken, altijd op een verrassende locatie. Onderwerpen die aan de orde komen hebben of krijgen veel impact op organisaties en het dagelijkse leven en werken. Je komt er hoe dan ook mee in aanraking. Toonaangevende experts delen boeiende inzichten over thema’s als de energietransitie, leiderschap, de politiek, business & innovatie en veiligheid.

Academie Permanent, de naam zegt het al, is een doorlopend programma. Je kunt je per seminar inschrijven of je inschrijven voor vijf aaneengesloten seminars. Op elk gewenst moment kan je instromen

 1. Seminar als het water (niet) komt

  Donderdag 13 oktober
  Locatie: Rijkswaterstaat WVL in Lelystad

 2. Seminar de achterkant van de samenleving

  Donderdag 17 november
  Locatie: In het midden van het land

 3. Seminar Nederlands leiderschap door het buitenland bekeken

  Donderdag 9 maart
  Locatie: Berlijn

 4. Seminar Lekker ongelukkig zijn – een seminar op het snijvlak van filosofie en psychologie

  Donderdag 13 april
  Locatie: In het midden van het land

 5. Seminar Klimaatverandering als een kans

  Donderdag 15 juni
  Locatie: In het midden van het land

 

 

Investering

Er zijn drie inschrijvings mogelijkheden voor Academie Permanent

Vijf opeenvolgende seminars: € 1.750
Vijf opeenvolgende seminars alumni tarief: € 1.575
Per seminar €500

Bedrijfsabonnement: 5 personen voor het tarief van 4 personen

Het lidmaatschap is persoonlijk. Mocht je toch verhinderd zijn dan kan een collega in jouw plaats gaan.

Instromen
Je kunt op elk gewenst moment instromen bij Academie Permanent. Je lidmaatschap is steeds geldig voor de eerstvolgende vijf aansluitende seminars.

BTW
Bij deelname aan deze leergang wordt ervan uitgegaan dat de deelnemer zelf de beschikking heeft over een tablet of laptop voor gebruik tijdens de colleges. De prijs is btw-vrij; bovenstaande kosten zijn exclusief literatuurkosten.

Financieringsmogelijkheden

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

 

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees hier meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

 

PE punten

Wil je PE punten/EC’s voor je deelname aan dit programma laten registreren? Neem dan contact op met Studieadvies. Zij kunnen alle praktische informatie geven en indien gewenst een bewijs van deelname maken met de PE punten/CE’s erop.

 

Op zoek naar maatwerk voor uw bedrijf?

We helpen u graag opweg voor een passend opleidingstraject voor uw bedrijf.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.