De vooruitgang voor zijn.

Academie Permanent

Hoe organiseer je, als manager of professional, je inspiratie in een druk en enerverend bestaan? Wie is jouw klankbord voor je gedachten en ideeën? Wil je bijblijven in een wereld die versnelt? Over de schutting van je eigen interpretaties heen kijken? Laat je inspireren en verrassen door actuele onderwerpen, verfrissende standpunten en bijzondere locaties door Academie Permanent, hét programma dat duiding geeft aan de huidige onstuimige en confronterende maatschappelijke en organisatorische ontwikkelingen. Want vrijwel geen enkele ontwikkeling komt voort uit een op zichzelf staande gebeurtenis.

Niveau: Academisch
Opleidingsduur: 1 jaar
Locatie: Centraal in Nederland
Start: 14 oktober 2021
Investering: € 1.750 Hoe te financieren?

Voor wie

Academie Permanent is voor iedereen die continu op zoek is naar inspiratie, op het andere been gezet wil worden om een breder perspectief te ontwikkelen, om zo altijd een stap vooruit te kunnen denken. Het is echter niet alleen een verrijkende ervaring, je versterkt hiermee ook de innovatieve potentie van je organisatie.

Academie Permanent is de ideale manier om je leiderschap verder te ontwikkelen en je horizon te verbreden, zonder je te hoeven binden aan een intensief studieprogramma. Het vormt ook een ideale follow-up als je net een opleiding hebt afgerond en graag permanent op de hoogte blijft van actuele  ontwikkelingen.

Academie Permanent, de naam zegt het al, is een doorlopend programma met bijeenkomsten over uiteenlopende actuele ontwikkelingen, georganiseerd op bijzondere locaties. Je kunt op elk gewenst moment instromen en schrijft je in voor vijf aaneengesloten seminars of per seminar.

In het kort

Met Academie Permanent combineer je werken, privé en persoonlijke ontwikkeling in één vloeiende lijn. De doordachte opzet van het programma biedt inspiratie om actuele uitdagingen om te zetten in nieuwe kansen. De slimme opzet zorgt ervoor dat het goed past in een drukke agenda. Laat je inspireren en verrassen door actuele onderwerpen verfrissende standpunten en onvermoede opvattingen over ‘matters of concern’ in organisaties, wetenschap en samenleving.

Wil je bruikbare kennis en inzichten opdoen, ontwikkelingen duiden en verbinden en bijgepraat worden over innovatieve oplossingen voor urgente problemen? Academie Permanent biedt de unieke mogelijkheid om je leiderschap verder te ontwikkelen, zaken in ander perspectief te plaatsen en de innovatiekracht binnen jouw team, afdeling of organisatie aan te zwengelen.

Permanente educatie
Academie Permanent biedt een programma waarin state-of-the-art literatuur, artikelen, blogs, video’s voor u zijn geselecteerd en in context worden geplaatst. Wij bieden je vijf keer per jaar academische inspiratieseminars met werkbezoeken op verrassende locaties. Je ontmoet boegbeelden uit onze maatschappij die bevlogen zijn op terreinen die je aan het hart liggen. Met gespreksonderwerpen die in de dagelijkse setting van werk en privé geen ruimte krijgen. Op het terrein van leiderschaps- en organisatieontwikkeling, management en bedrijfskunde, innovatie, marketing en ondernemerschap, organiseren en veranderen, talentontwikkeling en human resources, publieke strategie en beleid en strategie en bestuur.

De componenten die Academie Permanent uniek maken:

 • Inspirerende seminars
 • De werkbezoeken op unieke locaties
 • Toegang tot literatuur, artikelen en video’s
 • Een netwerk van gelijkgestemden

Met het programma Academie Permanent word je of lid voor een heel jaar en heb je recht op deelname aan alle componenten die Academie Permanent uniek maken óf je schrijft je in per seminar. Een verrassend afwisselend programma voor een aantrekkelijke prijs.

Met Academie Permanent

 • Heb jij je inspiratie voor een jaar lang geregeld;
 • Word je over uiteenlopende ontwikkelingen door toonaangevende sprekers bijgepraat en een het denken gezet;
 • Krijg je een kijkje in de keuken van unieke locaties in Nederland en daarbuiten;
 • Heb je betekenisvolle ontmoetingen met een levendige, innovatieve community van vooraanstaande wetenschappers, praktijkexperts en mededeelnemers.

Het programma

Jaarlijks organiseren wij een prikkelend programma met vijf uitdagende kennisexpedities, gesprekken of bedrijfsbezoeken, altijd op een verrassende locatie. Onderwerpen die aan de orde komen hebben of krijgen veel impact op organisaties en het dagelijkse leven en werken. Je komt er hoe dan ook mee in aanraking. Toonaangevende experts delen boeiende inzichten over thema’s als de energietransitie, leiderschap, de politiek, business & innovatie en veiligheid.

Academie Permanent, de naam zegt het al, is een doorlopend programma. Je kunt je per seminar inschrijven of je inschrijven voor vijf aaneengesloten seminars. Op elk gewenst moment kan je instromen.

 1. Purpose driven Innovatie en Strategie @FrieslandCampina

  4 februari 2021
  Voor een grote coöperatie met 18.261 leden als eigenaar, is wendbaarheid een dagelijks vraagstuk. De belangen van de melkveehouders en FrieslandCampina zijn groot en divers en komen niet per definitie met elkaar overeen. Tegelijkertijd neemt ook de maatschappelijke druk op de sector, door milieu en klimaatwetgeving, toe. Hoe blijft FrieslandCampina relevant voor de komende generatie en die daarna? Hoe innoveer je in een omgeving die op meerdere fronten complex is? We bezoeken Veehouderij de Pol in Scherpenzeel en gaan in gesprek over innovatie, strategie en leiderschap in een maatschappij waar de roep om zorg voor mens en milieu toeneemt.

 2. Ondermijning & Criminaliteit: De achterkant van de samenleving

  8 april 2021
  Grootschalige hennepteelt, illegaal gokken, het storten van drugsafval en het onder druk zetten van gemeentelijke bestuurders. Burgemeesters liggen er wakker van. Daar waar de onderwereld binnendringt in de reguliere maatschappelijke structuren komen oude conventies steeds meer onder druk te staan. Hoe gaan we om met de achterkant van de samenleving? De aanpak van ondermijning vraagt een breder perspectief en samenwerking. In gesprek met de recherche gaan we ontdekken welke dat dan kunnen zijn. 

 3. Wir schaffen das! De roep om moreel leiderschap

  10 juni 2021 in Brussel
  Donald Trump won de verkiezingen met dominant gedrag en als president bestuurt hij het land, gelijk hij een onderneming runt. Ook in Rusland, China en Turkije zien we “sterke leiders” hun positie claimen. Past deze vorm van “sterk leiderschap” ook bij Europa? Hoe kijken we als Europa tegen deze ontwikkelingen aan en wat zetten we daar tegenover? De roep om leiderschap dat zich richt op verbinding in de samenleving, op visie en moed is actueel. Leiderschap binnen de context van de landen van de Europese Unie en de Europese Unie zelf lijkt op een delicaat evenwichtsspel. De roep om moreel leiderschap wordt groter. Wij gaan in debat over leiderschap in een Europese context.

 4. Als het water (niet) komt

  14 oktober 2021
  De klimaatverandering heeft grote invloed op onze waterhuishouding en stelt waterbouwkundigen voor complexe problemen. Tijden van grote wateroverschotten worden afgewisseld met tijden van extreme droogte. Hoe gaan we als ‘Nederland Waterland’ om met de effecten van klimaatverandering op onze waterveiligheid? Moeten we leren leven met wateroverlast door extreme neerslag en die net als extreme droogte niet meer helemaal te voorkomen is? Of moet er een robuust plan worden ontwikkeld, die het land zelfs onder de meest extreme omstandigheden waterveiligheid biedt, wat ook weer ingrijpende sociale, economische en planologische consequenties met zich mee brengt?

 5. Crisismanagement? De illusie van stabiliteit

  25 november 2021
  De crisis rond Covid-19 heeft weer helder gemaakt hoe belangrijk het is snel te kunnen reageren bij plotselinge calamiteiten. Het heeft ons opnieuw doen beseffen hoe onzeker en onvoorspelbaar de wereld is. Er is veel gepraat en geschreven over hoe je zou moeten handelen in crisissituaties. Maar is het wel mogelijk om je goed voor te bereiden op het ongewisse? Hoe kun je als organisatie beter leren omgaan met onzekerheid en onvoorspelbaarheid? We gaan in gesprek met crisismanagers, beleidsmakers en wetenschappers over hun de ‘lessons learned’ naar aanleiding van de corona-crisis. Welke boodschap geven zij ons mee?

Investering

Er zijn drie inschrijvings mogelijkheden voor Academie Permanent

Vijf opeenvolgende seminars: € 1.750
Vijf opeenvolgende seminars alumni tarief: € 1.575
Per seminar €500

Bedrijfsabonnement: 5 personen voor het tarief van 4 personen

Het lidmaatschap is persoonlijk. Mocht je toch verhinderd zijn dan kan een collega in jouw plaats gaan.

Instromen
Je kunt op elk gewenst moment instromen bij Academie Permanent. Je lidmaatschap is steeds geldig voor de eerstvolgende vijf aansluitende seminars.

Financieringsmogelijkheden

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

Lees meer over de financiering

Op zoek naar maatwerk voor uw bedrijf?

We helpen u graag opweg voor een passend opleidingstraject voor uw bedrijf.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.