Online Inspiratiesessie Zinvol Werk(en)

Zinvol werk stond ook vóórdat corona uitbrak al in de belangstelling. Met corona komen ook andere aspecten daarvan in beeld. Zo kregen ‘vitale beroepen’ in de eerste golf privileges. Andere functies werden daarmee – zo leek het wel – te worden beoordeeld als ‘nu even wat minder belangrijk’. Niet vitaal, dan ook minder betekenisvol? En wat doet thuiswerken met ons gevoel van zinvol met ons werk bezig te zijn? De discussie over de betekenis en zingeving van werk is hierdoor urgenter dan ooit.

Hoe houden we ruimte in ons hoofd? Hoe scheiden we werk en privé? Hoe houd je goed contact met collega’s? Uit onderzoek blijkt dat thuiswerken makkelijker vol te houden is, als we ons werk als zinvol ervaren. Maar wat ís zinvol werk eigenlijk?

In de Inspiratiesessie Zinvol Werk(en) reiken we je nieuwe invalshoeken aan op deze materie, die je een bredere blik geven op de betekenis van werk. Dat geeft inzicht in hoe je ruimte voor zin(gevingsvragen) in de werkcontext kunt herkennen en een plaats kunt geven in het dagelijks werk. Daarnaast zijn we ook benieuwd wat jíj hebt gedaan met eerdergenoemde vragen en wat je al hebt ontdekt. Daarom gaan we met elkaar in gesprek over wat werkt en wat niet.

Wat en wanneer?

Op dinsdag 8 december organiseren wij van 16.00 – 17.00 uur, geheel vrijblijvend, een online en interactieve inspiratiesessie Zinvol Werk(en). Met drs. Heidi Jansen, auteur van het boek ‘Werk en Zingeving, van succes naar betekenis’. Als promovenda doet ze momenteel onderzoek naar werk en zingeving. Dr. Hanneke Muthert is universitair hoofddocent godsdienstpsychologie en geestelijke verzorging en co-promotor van het onderzoek naar werk en zingeving.

Voor wie?

Deze inspiratiesessie is bedoeld voor managers en professionals die op zoek zijn naar inspiratie om een bredere blik te ontwikkelen op werk en zingeving en op zoek zijn naar handvatten om, in deze coronatijd, maar ook daarna, voor zichzelf en anderen de zin erin te houden.

Aanmelden

Met dit online seminar willen we inspireren om juist in deze tijd na te denken over wat zinvol werk is voor de mensen in jouw team of organisatie en niet in de laatste plaats voor jezelf. Verder denken over de zin van werk kan aanknopingspunten bieden hoe we het samen kunnen volhouden om langdurig thuis te werken. Daarom bieden we je deze inspiratiesessie gratis aan.

 Meld je hier aan voor de inspiratie sessie.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.