Onlangs verschenen van onze docenten

Werken. Kan het anders, beter? Zonder al teveel regels? In rollen die leuk en uitdagend zijn? En hoe ziet het business model eruit dat het mogelijk maakt wederzijds waarde te delen?  Welke nieuwe perspectieven kunnen bijdragen aan een nieuwe, meer humane wereld? Een goede strategie is van cruciaal belang, het gaat daarbij om de essentie. Op welke manier gaat u het verschil maken? En in welke verouderde systemen lijken we vast te zitten en hoe houdt het vooruitgangsdenken ons vast in deze structuren? Deze maand zijn er vier inspirerende boeken uitgebracht geschreven door verschillende van onze docenten.

Anders werken – vijftig verhalen over sociale innovatie

Werken. Kan het anders, beter? Zonder al teveel regels? In rollen die leuk en uitdagend zijn?  Met leiders die medewerkers vertrouwen, en andersom? In organisaties die zichzelf continu ontwikkelen? Waar mensen volop waardering krijgen? Ja, dat kan, zo blijkt uit de verhalen in het boek ‘Anders Werken‘. Verhalen verteld door ondernemers, wetenschappers, studenten, directeuren, HR-adviseurs, vakbondsbestuurders, werknemers en zelfstandigen. Hun inspirerende visies en ervaringen bewijzen hoezeer mens en organisatie erop vooruitgaan als we werk anders organiseren en op andere manieren leiding geven, mensen ontwikkelen en ons geld verdienen. Aukje Nauta, Cristel van de Ven en Guurtje van Sloten van Factor Vijf brachten de verhalenvertellers samen, met steun van de NSvP. Aukje en Cristel zijn beide gastdocent in de leergang Talent- en Organisatieontwikkeling. Zij vroegen Michiel Schoemaker, kerndocent van die leergang, om mee te doen aan hun boekproject. Meer informatie en verhalen zijn te vinden op de website www.anderswerken.eu.

Nieuwe business modellen – Jan Jonker

Prof. dr. Jan Jonker, Hoogleraar Duurzaam Ondernemen, werkt aan de Nijmegen School of Management van de Radboud Universiteit Nijmegen en hij is tevens docent bij de leergang Verandermanagement. In het boek ‘Nieuwe business modellen‘ heeft Jan samen met ruim dertig co-auteurs deze inzichten uitgewerkt. Het resultaat biedt een leidraad om te komen tot een volwaardig alternatief voor conventionele business modellen. Iedereen kan hiermee aan de slag om zelf een NBM op te zetten of aan te scherpen, zodat duurzame initiatieven wel succesvol van de grond komen. Het boek biedt achtergrondinformatie, een scala aan voorbeelden, tips en checklists.

Het Strategisch Communicatie Frame – Betteke van Ruler

Betteke van Ruler is emeritus hoogleraar corporate communicatie en communicatiemanagement en daarnaast is ze docent bij de leergang Publieke Strategie en Leiderschap. In het boek ‘Het Strategisch Communicatie Frame’ gebruikt Betteke een praktische methode die helpt de juiste keuzes te maken. Het boek dwingt u na te denken over uw visie op communicatie, over uw doelen en over hoe u die doelen wilt gaan realiseren. Dit boek laat zien wat het belang is van een goede strategie en het helder weergeven daarvan. Vanuit een stevige theoretische basis maar met volop aandacht voor de praktijk.

Wat bezielt ons? – Lenette Schuijt

Lenette Schuijt is organisatiekundige en directeur van Crystal River Consultancy in Amersfoort. Daarnaast is ze ook docent in de leergang Excelleren in Onderwijsbestuur. In ‘Wat bezielt ons? Van verstarring naar vitaliteit’ analyseert Lenette in welke verouderde systemen we vast lijken te zitten en hoe het vooruitgangsdenken ons vasthoudt in deze structuren. In de verwarring van deze transitietijd biedt ze nieuwe perspectieven en laat ze zien hoe ieder van ons kan bijdragen aan een nieuwe, meer humane wereld.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.