Onlangs verschenen van onze docenten
- Nieuws
- 21 september 2015
Onlangs zijn er van onze docenten weer een aantal boeken over uiteenlopende onderwerpen verschenen. Zo biedt Succesvol organiseren in de zorg praktische verhalen en inspirerende ervaringen van en voor organisaties in de zorg. Merkcultuur geeft een concreet stappenplan voor het verbinden van mensen en merken. Ons Binnenste Buiten bestaat uit 70 dialoogkaarten die je met enige afstand naar jezelf en je professie laten kijken. Het boek De zwarte doos van de boardroom laat de lezer meekijken met toezichthouders en de (persoonlijke) dilemma’s die ze tegenkomen. Het laatste boek De Hei op! bekijkt teamontwikkeling vanuit een groepsdynamisch oogpunt.
Succesvol organiseren in de zorg
Jaap Jan Brouwer is één van de auteurs van het boek Succesvol organiseren in de zorg, hij is al vele jaren organisatieadviseur en is mede-initiatiefnemen van de community ‘Koplopers in de Zorg. Daarnaast is hij docent in de leergang Talent en Organisatieontwikkeling. Het boek “Succesvol organiseren in de zorg” biedt praktische verhalen en inspirerende ervaringen van en voor organisaties in de zorg. Dit boek laat zien dat er andere, meer mensgerichte en meer succesvolle werkwijzen mogelijk zijn. Deze worden geduid en inzichtelijk gemaakt aan de hand van recente inzichten in organisatieontwikkeling. Jaap Jan Brouwer gaf een gratis online seminar rond dit boek. Klik hier om het seminar te bekijken.
Merkcultuur – stappenplan verbinden van mensen en merken
Eén van de auteurs van het boek Merkcultuur – stappenplan verbinden van mensen en merken is drs. Ton Rodenburg. Hij is oprichter en strateeg van ARA M/V burea voor arbeidsmarkt- en interne communicatie. Tevens is hij docent in de leergang Merkmanagement. In dit boek introduceert Ton samen met Chris Kersbergen en Job Mensink een concreet stappenplan dat professionals in HR, marketing en communicatie helpt om samen de karakteristieke ‘persoonlijkheid’ van de organisatie tot leven te brengen. Persoonlijkheid verbindt mensen en merken en is de sleutel tot een sterkere merkcultuur.
Ons Binnenste Buiten
Manon Ruijters is gepromoveerd op onderzoek naar de diversiteit van leren in en om organisaties. Ze is lector bij verschillende hogescholen en ook docent in de leergang Talent en Organisatieontwikkeling en Excelleren in Onderwijsbestuur. Ons Binnenste Buiten bestaat uit 70 dialoogkaarten. Elke kaart heeft een afbeelding aan de ene zijde en aan de andere zijde een neutrale en een prikkelende vraag. Met elkaar bestrijken ze het hele model van professionele identiteit.
De zwarte doos van de boardroom – dilemma’s uit de praktijk van commissarissen
Eén van de auteurs van het boek De zwarte doos van de boardroom – dilemma’s uit de praktijk van commissarissen is Hanske Plenge. Hanske heeft al meer dan 20 jaar ervaring in Besturen en Raden van Commissarissen/Toezicht en weet als jurist goed waar ondernemingsbestuur overgaat. Hanske is daarnaast gastdocent in de leergang Leiderschap in Management. Samen met Hanneke de Zwart en Karin Doms laat Hanske de lezer meekijken met toezichthouders en de (persoonlijke) dilemma’s die ze tegenkomen. Het boek geeft inzichten en methodieken aan om ‘het lastige gesprek’ te voeren, met behulp daarvan kun je je vaardigheden aanscherpen en steeds bewuster ‘de goede dingen op de goede manier’ doen.
De hei op! – een groepsdynamische aanpak voor teamontwikkeling
Samen met René Meijer (psycholoog) heeft Lex Mulder (psycholoog) het boek De hei op! Een groepsdynamische aanpak voor teamontwikkeling geschreven. Lex is in 1986 gestart met een bureau voor psychotherapie, (team)training, coaching en opleiding. Daarnaast is Lex docent in de leergang Talent en Organisatieontwikkeling. Dit boek gaat over teamontwikkeling vanuit een groepsdynamische gezichtspunt. Opdrachtgevers, leidinggevenden en hr-professionals kunnen met dit boek de juiste keuzes maken: wat is het beste antwoord op de situatie in dit team? Welke interventie is gewenst? En als je besluit met elkaar de hei op te gaan: wat kun je doen om de effecten zo duurzaam mogelijk te maken?