Van verhalen naar feiten

Jeroens leerreis bij AOG

Na lange tijd zijn bestuurder te hebben bijgestaan, besloot Jeroen van der Ster (Directeur Bestuurder, Ambulancezorg Groningen) dat hij zelf wilde gaan besturen. “Het is deels ego en woekeren met je talenten, maar ik heb ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast wilde ik kijken hoe ver ik mijn carrière kon brengen!”

Om de stap te maken naar een bestuursfunctie, had hij wel extra kennis en inzicht nodig: “Ik wist van mezelf dat ik een verhalenmachine was. Ik beweerde dingen die ik niet kon bewijzen. In de opleiding heb ik echt geleerd veel feitelijker te zijn. In de colleges kreeg ik actuele kennis aangereikt. Ook kreeg ik stevige feedback op wat ik inleverde. Daar moest ik soms echt even van bijkomen. Langzamerhand lukte het mij al die academische deelconcepten te integreren in een werkend business model. Nu lukt het mij veel beter om in een cel veranderende wereld innovatieve concepten te implementeren in mijn organisatie. Daarnaast breid je bij AOG ook je netwerk uit met interessante nieuwe mensen, die allemaal op dezelfde plek in hun leerreis zitten. De steun en hulp die je aan elkaar kunt bieden is erg waardevol.”

Bekijk ook Ellens leerreis

Al zo’n zeventien jaar gaf ze leiding, Ellen Hovenkamp, Programmamanager bij Hanze Hogeschool Groningen. Toch knaagde het ergens: “Ik doe eigenlijk alles vanuit het gevoel en boerenverstand. Doe ik het eigenlijk wel goed? Ik merkte dat ik de theoretische onderbouwing miste.”

 

Ontdek het opleidingsaanbod

Breng academische diepgang in je werk bij AOG, met een flexibele deeltijdmaster, MBA of leergang. Vakoverstijgende actuele inzichten om je visie te vormen én te veranderen.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.