Van ‘op het boerenverstand’ naar zeker in je werk

Ellens leerreis bij AOG

Al zo’n zeventien jaar gaf ze leiding, Ellen Hovenkamp, Programmamanager bij Hanze Hogeschool Groningen. Toch knaagde het ergens: “Ik doe eigenlijk alles vanuit het gevoel en boerenverstand. Doe ik het eigenlijk wel goed? Ik merkte dat ik de theoretische onderbouwing miste.”

“De opleiding die ik deed bij AOG was een mooie combinatie van theorie en persoonlijk leiderschap. De dynamiek in de groep had daarbij echt een meerwaarde. De diversiteit en de medestudenten en de kijk vanuit verschillende invalshoeken maakte het enorm leuk. AOG was naast mijn werk voor mij elke week een feestje!”

“Eigenlijk moet ik dat hier niet zeggen, maar ik ben misschien niet eens zo heel veel door de opleiding veranderd. Het was voor mij meer een bevestiging dat ik de dingen die ik deed eigenlijk best kan blijven doen. Het hoefde niet helemaal anders.”

Bekijk ook Jeroens leerreis

Na lange tijd zijn bestuurder te hebben bijgestaan, besloot Jeroen van der Ster (Directeur Bestuurder, Ambulancezorg Groningen) dat hij zelf wilde gaan besturen. “Het is deels ego en woekeren met je talenten, maar ik heb ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast wilde ik kijken hoe ver ik mijn carrière kon brengen!”

 

Ontdek het opleidingsaanbod

Breng academische diepgang in je werk bij AOG, met een flexibele deeltijdmaster, MBA of leergang. Vakoverstijgende actuele inzichten om je visie te vormen én te veranderen.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.