Goede voornemens: uw leiderschap in 2016

essentieNu de feestdagen voor de deur staan en ook het nieuwe jaar haar opwachting maakt, beginnen voor velen van ons de goede voornemens vorm te krijgen. Het wegwerken van de leesachterstand op het gebied van de leiderschapsliteratuur zou zo’n goed voornemen kunnen zijn.

Even bijlezen…?!

Kennis van zaken vergroot immers uw handelingsrepertoire en zorgt ervoor dat u uw keuzes beter kunt onderbouwen. Een mooi uitgangspunt voor de ontwikkeling van uw leiderschapsrol, maar het aanbod is zo overweldigend dat het lastig kan zijn om een startpunt te bepalen. Ook kan het een hele uitdaging zijn om de vertaalslag te maken naar de praktijk. Herkent u dit, dan heb ik goed nieuws voor u: AOG School of Management helpt u op weg met een leergang die leiderschap terugbrengt tot de essentie.

De Essentie van Leiderschap

Wie het woord essentie opzoekt in de Dikke van Dale vindt het volgende: es·sen·tie (de; v): wezen, kern van een zaak. Dit woord is niet voor niets opgenomen in de titel van de academische leergang ‘De Essentie van Leiderschap’ waarin leiderschap hét centrale thema vormt. Tijdens deze leergang maakt u namelijk kennis met de meest essentiële leiderschapstheorieën uit verleden en heden. Van daaruit bouwt u samen met toonaangevende docenten en een diverse groep mededeelnemers aan een toekomstbestendige leiderschapsvisie. Daarnaast dagen we u uit om kritisch te kijken naar uw rol als leider: zowel als autonoom persoon als in verbondenheid met uw team en organisatie. Aan het einde van de leergang weet u hoe u uw invloed en impact kunt vergroten en bent u in staat om op moderne en inspirerende wijze het beste uit uw medewerkers te halen.

Proefcollege

Wilt u aan de slag met uw goede voornemens? Start dan op 14 maart met de academische leergang De Essentie van Leiderschap. Laat u op 19 januari vrijblijvend inspireren tijdens het proefcollege onder leiding van kerndocent dr. Inge Nuijten. Interesse? Meld u hier aan of neem contact op met mij via 088 – 556 10 51 of heij@aog.nl. Fijne feestdagen gewenst en graag zie ik u tijdens het proefcollege!

Dit bericht is een bijdrage van Rudmer Heij (1987). Rudmer is bedrijfskundige en hij is als studieadviseur van o.a. De Essentie van Leiderschap verbonden aan AOG School of Management.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.