Docent

dr. Femke Kramer


Femke Kramer is opgeleid als neerlandicus in Leiden en Groningen en gepromoveerd op een studie over zestiende-eeuwse toneelschrijfkunst. Ze werkt als universitair docent taalbeheersing in verscheidene alfa- en bèta-opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Kennisartikelen van dr. Femke Kramer

Langzaam schrijven

Leiderschapsontwikkeling

Deze column is langzaam en bedachtzaam geschreven. Als u over mijn schouder had meegekeken, zou u dat langzame beslist hebben herkend, maar ‘bedachtzaam’ zou misschien niet bij u zijn opgekomen. U had mij veelvuldig zien schrappen, schuiven, knippen en plakken; woorden en leestekens invoegen, weer verwijderen, of vervangen door andere. U had mij zinsdelen en tekstdelen zien verplaatsen naar een andere plek, en hele alinea’s zien schrijven die ik vervolgens weer integraal weggooide, zelfs als het om heuse ‘darlings’ ging. Ik weet vrij zeker dat u mijn werkproces als uiterst chaotisch zou kwalificeren; misschien zelfs als onhandig, omslachtig en inefficiënt.

Lees meer

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.