Visie op werk en HR in golven van verandering

De afgelopen tijd zijn er een aantal nieuwe publicaties verschenen over de ontwikkelingen van organisaties, werk en ook over de rol van HR. MR. Lars Doyer, als docent verbonden aan het programma Visie op Werk & HR, schrijft in dit blog over één van de publicaties die hem het meest aanspreekt: ‘Reinventing organisations’ van Frederic Laloux.

Lars Doyer

Mr. Lars Doyer, docent in het programma Visie op Werk & HR

“Waar bijna alle publicaties het over eens zijn, is dat de manier waarop we over organiseren en het inrichten van organisaties nadenken, gebaseerd is op het (post)industrieel tijdperk. Zoals ik ook eerder schreef is er sinds dat tijdperk veel veranderd, leven we inmiddels in het informatie/internet tijdperk. De veranderingen die nog op ons afkomen lijken alleen maar sneller en heviger te worden. De enige constante lijkt de verandering zelf te zijn.”

Verhouden tot verandering

De zoektocht is volgens hem voor ieder mens en voor iedere organisatie hoe we ons willen en kunnen verhouden tot deze veranderingen. Als rots in de branding, waar de golven van verandering steeds over je heen komen? Of als surfer, die op de golven probeert zich staand te houden? “Door de snelheid en impact van de golven voelt het vaak dat we net kunnen adem happen voordat de volgende golf weer komt. Of dat nu als rots is of als beginnend surfer. Maar de surfer leert langzaam mee te bewegen om zo op de stuwende kracht van de golven verder te komen.”, zo vertelt hij. “Wil je surfen als organisatie? Dan zijn belangrijke vragen hoe je slagkracht, creativiteit en ondernemerschap kunt versterken. Wat betekenen de golven van digitalisering, mondialisering en individualisering betekenen voor mensen, arbeid en organiseren? Hoe kan hierop regie gevoerd worden gevoerd en wie moet dat dan doen?”

Visie op Werk & HR

Het programma Visie op Werk & HR is ontwikkeld door AWVN en AOG School of Management en staat bol van masterclasses over deze onderwerpen.  Onderwerpen waar AOG School of Management afgelopen jaren weer verder over heeft gedacht. En waar vanuit AWVN aan is gewerkt en waar werkgevers in de centrale polder het gesprek verder over zijn aangegaan. “De golven van verandering hebben het programma dus ook al weer verder gebracht. Als een van de hoofddocenten zie ik uit naar deze leergang en de inspirerende gesprekken met deelnemers over deze onderwerpen en hoe dit speelt en vorm krijgt in ieders eigen organisatiecontext.”

Meer weten?

Lars Doyer is senioradviseur en hoofd van het adviesteam arbeidsverhoudingen bij AWVN. Hij is tevens coach, trainer en docent in het programma Visie op Werk & HR. Hij is gespecialiseerd in arbeidsverhoudingen en onderhandelen in duurzame relaties. Daarbij gaat het steeds om het effectief beïnvloeden in complexe krachtenvelden, waarbij regelmatig het zoeken is naar de constructieve dialoog. Visie op Werk & HR start op 22 mei 2018. Wilt u meer weten over het programma Visie op Werk & HR? Neem dan contact op met studieadviseur drs. Daniela Dijkema-Middendorp. Voor vragen of een persoonlijk advies staat zij u graag te woord. U bereikt haar via telefoonnummer: 088 556 10 49 of dijkema@aog.nl.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.