AOG-Nienke Boven

Nienke boven over de MBA Innovation & Leadership

Nienke Boven is Teamleider & HR bij Burgemeester Harmsma School en ronde in 2021 de MBA Innovation & Leadership af.

 

Al ruim 20 jaar werk ik in het onderwijs, met veel plezier en passie. Ik ben begonnen als leerkracht in het
basisonderwijs en heb daarna de overstap gemaakt naar HR adviseur. Mijn drijfveer achter deze keuze was dat ik zag en vond dat het onderwijs nog wel een professionaliseringslag kon maken en daar wilde ik graag mijn steentje aan bij dragen. Ik heb bij meerdere onderwijsorganisaties gewerkt en ben bij mijn huidige werkgever steeds meer op organisatie en bestuursniveau mee gaan denken. Toen ontstond ook de behoefte een opleiding te doen. Dit werd de MBA Innovation en Leadership bij de AOG. Het was een bewuste keuze om deze niet onderwijs-gerelateerde opleiding te gaan doen. Enerzijds omdat dit mij de kans zou geven ook eens in een andere sector te gaan werken en anderzijds was en is mijn mening dat het onderwijs nog veel kan leren van de kennis en kunde van andersoortige sectoren.

Wat de opleiding mij met name heeft gebracht is onderbouwing bij datgene wat ik probeer te veranderen binnen mijn organisatie. Ik merk de impact als ik mijn visie kracht bij kan zetten door wetenschappelijke onderbouwing. Daarnaast ben ik zoveel meer verbanden gaan zien tussen verschillende onderdelen binnen een organisatie. Wat ik in praktijk al veelvuldig heb ingebracht is bijvoorbeeld dat de missie, visie en strategie bij een ieder in de organisatie helder moet zijn en dat bij elk idee of elke beslissing we ons moeten afvragen of het bijdraagt aan de doelen van de school. Hierdoor ontstaat er veel meer samenhang in datgene wat we doen.

Omdat ik vanuit mijn rol als HR adviseur merkte dat mijn invloed beperkt was, de leidinggevenden moeten de meeste zaken tenslotte implementeren, heb ik ervoor gekozen om verder te gaan als teamleider. Dit doe ik nu nog maar kort, maar ik heb veel aan de leiderschapscolleges die we hebben gehad. Ze hebben me vooral vertrouwen gegeven dat hoe ik er tegen aan kijk helemaal zo gek nog niet is.

Al met al heeft de MBA me een stevig fundament gegeven. Daardoor kan ik alle facetten van een organisatie met elkaar verbinden en alle ontwikkelingen in de omgeving van de organisatie benutten voor innovatie. Mijn wereld is vele malen groter geworden dan het kleine en veilige wereldje van het onderwijs waarmee ik voorheen vooral bekend was.

Benieuwd naar de MBA Innovation & Leadership?

Download de brochure voor meer informatie en kijk of de opleiding bij je past.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.