Terugblik Masters of Leadership 2019 | De moed om beslissingen te nemen met een onzekere uitkomst

Masters of leadershipIn de sfeervolle ambiance van Theater Flint in Amersfoort, stond donderdag 11 april jl. het thema ‘Moed’ centraal. Keynotes drs. Liesbeth Horstman, luitenant-kolonel en psycholoog bij het Ministerie van Defensie, en Arvid Buit MCC, executive coach en gespecialiseerd in leiderschap en gedragsverandering, namen de ruim 100 deelnemers mee in hun visie op moed en leiderschap.

In de pauze hadden de deelnemers de mogelijkheid hun eigen moed te tonen middels een virtual reality ervaring op grote hoogte en door een situatie waarin zij zelf moed hebben getoond of nodig hadden op het ‘moed-bord’ te plaatsen. Het event werd geleid door de gepassioneerde dagvoorzitter Wouter Kurpershoek, die onder het motto ‘Wie durft?’ enkele deelnemers aan het woord liet over een situatie waarin zij moed hebben getoond.

Terugblik in beeld

Tijdens het event zijn er zes korte video’s gemaakt die terug te vinden zijn op de Facebook en Instagram accounts van AOG School of Management. De zes video’s zijn tevens samengevoegd tot één video. Deze is hier te zien. De drie video’s die tijdens binnenkomst getoond werden zijn hier terug te zien: When no one’s watching, Dare, Inspirational Speeches from Historical Leaders.

Uitreiking Cum Laude Award

Remco Noordsij MGM ontving uit handen van drs. Annelieke Achterberg-Geerdink de Cum Laude Award voor zijn masterthesis ‘Morele dilemma’s rond het machtsspel. Over de voor- en nadelen van vuile handen, waarom integer handelen niet vanzelfsprekend is, en welke zeep er te verkrijgen is’. De scriptie gaat over het fenomeen macht, een onderwerp waarmee veel mensen een ongemakkelijke verhouding lijken te hebben. En dan in het bijzonder naar het al dan niet kunnen bestaan van een relatie tussen effectieve machtsoefening en integriteit. Kunnen integere leiders effectief zijn in hun macht gebruik of zijn de begrippen ‘integriteit’ en ‘effectieve machtsuitoefening’ niet verenigbaar? Een dilemma dat ‘geframed’ kan worden in zowel ‘oude’ als ‘nieuwe’ tijden dwars door de geschiedenis heen.

MBA Innovation & Leadership

Tijdens Masters of Leadership presenteerden wij onze nieuwe, geaccrediteerde MBA Innovation & Leadership. Deze MBA is uniek door haar Innovation Lab, waarin u uw eigen innovatie concretiseert en het leiderschap ontwikkelt dat nodig is om voorop te gaan in en leiding te geven aan het proces vernieuwing en waardecreatie in uw organisatie. Wilt u meer informatie over de MBA Innovation & Leadership? Download hier de brochure of meld u aan voor het proefcollege op 14 mei aanstaande.

René ten Bos

Wegens ziekte kon prof. dr. René ten Bos helaas niet aanwezig zijn tijdens Masters of Leadership. Wij begrijpen dat veel deelnemers zijn voordracht graag hadden willen bijwonen. Op dit moment kijken we naar de mogelijkheden voor een ‘second chance’. Binnenkort volgt meer informatie. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief.

Meer inspiratie?

We hopen dat dit event u nieuwe handvatten en inzichten heeft gegeven in uw dagelijkse praktijk. Bent u op zoek naar meer inspiratie over moed en leiderschap? Lees dan onderstaande artikelen.

 

De presentaties van de twee sprekers kunnen helaas niet worden gedeeld.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van al onze evenementen? Schrijf u dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief en ontvang met regelmaat waardevolle artikelen én uitnodigingen voor onze evenementen! Het eerstvolgende evenement ‘Destination Future | Zorg van de toekomst’ vindt plaats op donderdag 3 oktober aanstaande.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.