Summer Academy in Cambridge: ‘Een magische plek om verder te leren denken’

Marjanke Töller, deelnemer aan de Master Strategy & Leadership, over de Summer Academy in Cambridge

De Summer Academy in Cambridge was voor Marjanke Töller, districtsmanager regio Noord bij UWV, de perfecte manier om te beginnen aan de Master Strategy & Leadership van AOG School of Management. “Cambridge is magisch: het ademt historie, kennis en reflectie. Het was een grote eer om in King’s College te mogen studeren. De Summer Academy heeft me enorm geholpen om te reflecteren en verder te denken over wat ik wil leren.”

“Na mijn hbo-studie nam ik me voor om ooit een master te halen. Nadat ik bij AOG School of Management de leergangen Publieke Strategie en Leiderschap en Psychologie in Organisaties had voltooid, was het tijd om door te zetten. Mijn ervaring was al heel positief: ik vond het fantastisch dat de deelnemers zo verschillend waren. Het is heel verhelderend als dezelfde problematiek vanuit zoveel verschillende perspectieven wordt belicht. Ook beviel het me goed om steeds twee volle dagen uit de dagelijkse praktijk te stappen en helemaal ondergedompeld te worden in kennis en ervaring. Je krijgt niet alleen theorie, je neemt vragen mee waar je in je eigen organisatie tegenaan loopt.”

Rust nemen en open vragen stellen

“Als je begint aan de Summer Academy, ga je eerst drie dagen in Groningen onthaasten. Als manager ben ik gewend om snel concreet te worden, dus dat was even wennen. Geleidelijk besef je hoe waardevol het is om stil te staan, om je heen te kijken en je dingen af te vragen. Zo hebben we geoefend met Socratische gespreksvoering, waarbij je nog bewuster wordt van het nut en noodzaak om vragen te stellen zonder vooringenomenheid en vooroordeel. Ik heb daar nog steeds veel aan: als ik tegen een probleem aanloop in mijn werk, zet ik een stap terug en neem ik de rust om open vragen te stellen.”

Vier dagen in een historische, inspirerende kennisbubbel

“De reis naar Cambridge was in een woord fantastisch. We volgden colleges, natuurlijk in het Engels, in King’s College, sliepen in studentenkamers en gingen met de hele club naar de Eagle Pub. We kregen een geweldige rondleiding door Cambridge van Mavis Drake, een fantastische vrouw op hoge leeftijd met een vlijmscherp gevoel voor humor. Vier dagen lang zit je samen in een kennisbubbel, in een inspirerende, historische omgeving. Dat doet iets met je manier van denken. Het was ook goed voor de groepsvorming: we hebben elkaar door een door leren kennen en ik schat zo in dat we elkaar hierdoor kunnen helpen met het afstuderen.”

Reflecteren en denken over denken

“Ook zijn we goed voorbereid op ons afstudeeronderzoek. Tijdens de driedaagse in Nederland was ik onder de indruk geraakt van het college van Marco Derksen over de digitale transformatie van organisaties. En dan met name de vraag hoe je voorkomt dat je daarbij de mensen vergeet. In Cambridge heb ik gereflecteerd op de manier waarop ik dit onderwerp kan aanpakken, hoe ik mijn betoog op zou kunnen bouwen en wat ik nodig heb om mijn onderzoeksvoorstel te schrijven. Philip Wagner leerde ons om te denken over ons denken: steeds als je denkt dat je er bent, kom je het volgende laagje tegen en moet je nog een stap zetten. Dat heeft me geweldig geholpen om te ontrafelen wat ik precies wil onderzoeken, hoe ik mijn ideeën kan conceptualiseren en vervolgens goed op papier kan zetten. Het wordt een pittig jaar, maar de aftrap was magisch.”

De Summer Academy is het eerste onderdeel van de geaccrediteerde Master Strategy & Leadership van AOG School of Management. Nieuwsgierig naar deze unieke ervaring? Neem dan contact op met één van onze studieadviseurs via 088 556 1000.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.