Strategie en Innovatie

Strategie en Innovatie 2

De wereld verandert razendsnel. Het is een cliché, maar daarmee niet minder waar. Grote ontwikkelingen op het gebied van technologie, demografie, duurzaamheid en politiek leiden tot complexe problemen en uitdagingen.
Hoe ga jij om met complexe strategische vraagstukken? Hoe stuur je jouw organisatie in een toekomstbestendige richting als je niet weet hoe die toekomst eruitziet?
Wil je ontdekken hoe je strategie afstemt op innovatie?

Dan is een leergang uit het cluster Strategie en Innovatie wellicht iets voor jou.

Stel je eigen Strategie en Innovatie-traject samen:  

Strategisch Leiderschap

Met de leergang Strategisch Leiderschap ontwikkel je een visie op de toekomst met daarop een onderbouwde strategie. Je leert stakeholders te inspireren en mee te nemen in jouw toekomstbestendige koers.

Na de opleiding Strategisch Leiderschap:

 • heb je een duurzame manier van denken en doen ontwikkeld, waarmee je jouw organisatie richting geeft nu en in de toekomst;
 • heb je je ontwikkeld tot een krachtige gesprekspartner en verbinder in het proces van strategievorming;
 • heb je een visiedocument ontwikkeld waarin je je strategische visie op een actueel vraagstuk hebt onderbouwd.

Innovatie en Business Development

Met de opleiding Innovatie & Business Development creëer je nieuwe waarde door innovatie. Voor je organisatie, de klant en voor jezelf. Je leert over de vernieuwing heen te kijken, relevante marktontwikkelingen te herkennen en deze te vertalen naar innovatieve oplossingen. Leiderschap en het overtuigen van anderen zijn essentieel.

Na de opleiding Innovatie en Business Development:

 • heb je meer grip op processen van fundamentele waardecreatie;
 • heb je theoretische concepten vertaald naar een brede visie op innovatie en business development;
 • weet je hoe je leiderschap kunt tonen bij de realisatie van strategische vernieuwing.

Visie op de Toekomst

Als leider wil je toekomstgericht denken, met “andere” ogen naar ontwikkelingen in de wereld kijken en consistent de kansen en consequenties van al deze veranderingen onderzoeken voor jouw organisatie. Je realiseert je dat er besluiten genomen moeten worden en er een koers moet worden uitgezet, te midden van blijvende onzekerheid en groeiende complexiteit van de vraagstukken. Je wilt niet afwachten, maar bent op zoek naar nieuwe inzichten waarmee je actief kunt nadenken over hoe wil ik de toekomst vormgeven.

Na de opleiding Visie op de Toekomst:

 • ben je bijgepraat over de laatste kennis van technologische ontwikkelingen, heb je inzicht in sociaal maatschappelijke transities en verschuivingen in geopolitieke verhoudingen;
 • heb je handvatten om op een systematische, onderzoekende manier vooruit te kijken;
 • heb je nieuwe denkkaders om jezelf en de grote transformaties te begrijpen, waarmee je kleur durft te bekennen en de toekomst richting geeft.

MBA Innovation & Leadership

Met de leergang MBA Innovation & Leadership geef je je carrière een boost. Je leert om op academisch niveau verder te denken over de verbinding tussen leiderschap, innovatie en ondernemerschap. Het Innovation Lab maakt deze MBA uniek. Hierin concretiseer je je eigen innovatie en ontwikkel je het leiderschap dat nodig is om voorop te gaan in en leiding te geven aan het proces van vernieuwing en waardecreatie in jouw organisatie.

Na de opleiding MBA Innovation & Leadership:

 • heb je jouw bedrijfskundige kennis verdiept en weet je hoe je vanuit ondernemende competenties innovatie verder brengt in jouw organisatie;
 • ben je in staat strategische beslissingen beter te onderbouwen;
 • heb je je ontwikkeld in ‘toekomstgericht kijken’, onderzoekend vermogen en ontwikkelingskracht.

Bedrijfskunde en Leiderschap

Tijdens de leergang verbreed en verdiep je je bedrijfskundige kennis. Je leert toekomstgericht kijken en je werkt aan je ontwikkelingskracht.
Deze unieke opleiding verbindt bedrijfskunde en leiderschap met innovatie en ondernemendheid én kan de eerste stap zijn voor het behalen van je MBA-titel.

Na de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap:

 • ben je een volwaardige gesprekspartner van het hoger management en specialisten en heb je inzicht in complexe organisatievraagstukken;
 • heb je kennis van leiderschapskwaliteiten die nodig zijn om vernieuwing te initiëren, te faciliteren en te realiseren;
 • heb je het eerste jaar van onze tweejarige MBA Innovation & Leadership afgerond.

Master Strategy & Leadership  

Jouw deeltijd masteropleiding met maximale flexibiliteit

Je wilt je blijven ontwikkelen. Juist nu. Je wilt wendbaar zijn en je visie vormen op organisatievraagstukken in tijden van onzekerheid en verandering. De unieke Master Strategy & Leadership van AOG School of Management biedt jou maximale vrijheid. Vrijheid om zelf je studietempo te bepalen, om zo een masteropleiding te kunnen combineren met je drukke baan en privéleven. Vrijheid om zelf twee leergangen te kiezen die interessant zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling en organisatievraagstukken. En de vrijheid om de investering te spreiden, omdat je je niet van tevoren voor het gehele traject hoeft in te schrijven.

 

Korte opleidingen 

Kies je liever voor een kort programma?
Dan zijn de Masterclasses een goede keuze. Zoals de Masterclass Paradoxaal Leiderschap of Koersvast Laveren.

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.