AOG - Review Peter Mees (umcg)

Peter Mees over de MBA Innovation & Leadership

In 2020 ben ik na een preprogramma (voorheen intensieve week) ingestroomd in het tweede leerjaar van de MBA Innovation & Leadership. AOG heeft een opleiding neergezet die mijzelf en andere studenten leert om verder te kijken dan het speelveld waarin jezelf of je organisatie opereert. Door analyse van ontwikkelingen in de markt worden bedreigingen zichtbaar en kunnen deze omgezet worden in kansen. Toen ik aan de opleiding begon dacht ik dat de meeste innovaties technische innovaties zijn zoals gadgets, blockchain en augmented reality. De opleiding heeft mij geleerd dat juist de meeste innovaties voortkomen uit een nieuw businessplan.

Tijdens de MBA Innovation & Leadership heb ik het ondernemerschap nog beter leren waarderen. Door de uitwerking van mijn Innovation Lab heb ik geleerd hoe je een waarde propositie kan uitwerken tot een businessmodel: van het verdiepen in de klant, het uitwerken van de stakeholders, een volledige probleemanalyse maken tot het uitwerken van een businessplan. Dit is erg leerzaam geweest en direct toe te passen in de praktijk.

In een jaar met COVID zijn de colleges deels op afstand gegeven, echter veelal creatief en goed verzorgd. Leen de Waal wil ik als kerndocent bedanken voor zijn kritische blik en ongezouten mening. Hij kan als geen ander het beste in je naar boven halen. Ik zie in dat deze feedback helpt om te groeien als manager en ondernemer.

Na deze opleiding sta ik anders in mijn functie. Ik zie meer mogelijkheden om te komen tot waarde creatie en durf deze in verschillende lagen van de organisatie te delen. De opleiding heeft mij laten groeien in het onderzoekend vermogen om daarmee te komen tot innovatief en ondernemend handelen. Dit wordt door de organisatie gezien en ben daardoor gevraagd om een bijdrage te leveren aan innovaties op het gebied van medische technologie in het UMCG.

Benieuwd naar de MBA Innovation & Leadership?

Geef jouw carrière een krachtige impuls met de unieke MBA Innovation & Leadership. Download voor meer informatie de brochure.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.