MBA Innovation & Leadership

Ontwikkel krachtig innovatief leiderschap vanuit visie, durf en lef
Ontwikkel een ‘future-proof’ visie en leiderschap op innovaties, digitale transformatie en IT en krijg jouw organisatie echt mee. Behaal je MBA titel binnen 2 jaar en geef je carrière een krachtige impuls.

Niveau: Academisch
Studie intensiteit: 2 tot 3 dagdelen per week
Opleidingsduur: jaren
Locatie: Centraal in Nederland en in Groningen
Datum: 11 september 2023
Investering: € 44.500

Waarom kiezen voor deze opleiding?

Praktijkgericht | Gericht op innovatie en transformatie | Veel aandacht voor Persoonlijk  Leiderschap | Kleine groepen | Nederlandstalig | Top docenten | Centraal in Nederland | NVAO geaccrediteerd

Voor wie?

Je wilt jouw organisatie doorgronden vanuit een gedegen theoretische basis op alle bedrijfskundige deelgebieden. Daarnaast heb je de ambitie om jouw ervaring in combinatie met jouw inzichten en vaardigheden verder te ontwikkelen. Je beschikt over een hbo-diploma en hebt minimaal 5 jaar werkervaring. Deelnemers aan de MBA zijn afkomstig uit de publieke en private sector en werkzaam in verschillende branches. Hierdoor is er altijd een diverse samenstelling van de groep.

Het programma

De MBA Innovation & Leadership bestaat uit twee studiejaren.

Jaar 1

Gedurende jaar 1 verdiep jij je in de volle breedte van bedrijfskunde in de programmaonderdelen Bedrijfskundige Verdieping, Business Research, Innovation Leadership en Visie & Strategie.

Jaar 2

In het tweede jaar ligt de focus sterk op innovatie, ondernemendheid en ondernemerschap. Je ontwikkelt de bekwaamheid om organisatievraagstukken naar een hoger niveau te brengen en een waardevolle bijdrage te leveren aan het strategisch management middels de onderdelen Innovation Lab, Entrepeneurial Competences en Leiderschap & Zelfreflectie.

Preprogram

Heb je al een bedrijfskundige opleiding en vijf jaar werkervaring? Misschien kom je dan in aanmerking voor vrijstelling van het eerste jaar van de MBA. Je kunt dan de MBA verkort doen in combinatie met het preprogram. Voorafgaand aan het tweede jaar volg je dan het preprogram waarin je op gecomprimeerde wijze onderwezen wordt over de thema’s uit het eerste jaar. Wil je meer informatie over de verkorte route? Lees hier meer over de Verkorte MBA Innovation & Leadership. Of neem contact op met één van onze studieadviseurs.

 

Na de opleiding MBA Innovation & Leadership

  • Heb je jouw bedrijfskundige kennis verdiept en weet je hoe je vanuit ondernemende competenties innovatie verder brengt in jouw organisatie.
  • Ben je in staat strategische beslissingen beter te onderbouwen.
  • Heb jij jezelf ontwikkeld in ‘toekomstgericht kijken’, onderzoekend vermogen en ontwikkelingskracht.

Peter Mees over zijn ervaring in de MBA Innovation & Leadership

Nienke Boven - alumna MBA

Nienke Boven over de MBA Innovation & Leadership

"De MBA heeft me een stevig fundament gegeven. Daardoor kan ik alle facetten van een organisatie met elkaar verbinden en alle ontwikkelingen in de omgeving van de organisatie benutten voor innovatie. Mijn wereld is vele malen groter geworden dan het kleine en veilige wereldje van het onderwijs waarmee ik voorheen vooral bekend was."

Alumna Nienke Boven, teamleider & HR bij Burgemeester Harmsma School

Beoordelingen

Gemiddeld krijgt deze opleiding een 9


Janette uit Utrecht geeft ons een 9

Was een leerzaam traject, zowel qua persoonlijke ontwikkeling als theoretisch. Erg leuk anderhalf jaar met vele leerzame en motiverende colleges. Een praktische opleiding waarbij je de theorie in praktijk brengt in je scriptie.

Wim uit Groningen geeft ons een 9

Ik wilde mij graag verder ontwikkelen. Deze opleiding draagt bij aan het ontwikkelen van innovatie en ondernemerschap waarbij ik steeds opnieuw ben uitgedaagd in denken en doen. Mijn management- en leiderschapsvaardigheden zijn hierdoor verder ontwikkeld en dat neem ik mee voor nu en in de toekomst.

Investering

Totaal: € 44.500

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

Meet & Greet

Als je nog niet helemaal zeker bent over welke opleiding voor jou geschikt is, schrijf je dan in voor een van onze gratis Meet & Greet.

Tijdens een Meet & Greet laten we je kennismaken met hoe we lesgeven en geven we je een klein inkijkje in het niveau en de lesstof die we gaan behandelen in de opleiding.


nader te bepalen

Meet & Greet: MBA Innovation & Leadership (jaar 2)

Online

Aanmelden

Accreditatie

AOG biedt een portfolio van geaccrediteerde opleidingen aan. De Permanente Educatie punten / EC’s die behaald worden met het afronden van de MBA Innovation & Leadership worden door diverse beroepsorganisaties erkend. Dit aangezien de MBA geaccrediteerd is door de NVAO. Specifieke PE-doelgroepen zijn: financiële professionals, bestuurders van woningcorporaties (Aedes) en schoolleiders (PO register).

Wil je de PE punten / EC’s voor je deelname aan de MBA Innovation & Leadership laten registreren? Neem dan contact op met Studieadvies. Zij kunnen je alle praktische informatie geven.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.