De vooruitgang voor zijn.

MBA Innovation & Leadership

Geef uw carrière een krachtige impuls met de unieke MBA Innovation & Leadership. In een inspirerende omgeving stimuleren onze topdocenten u om op academisch niveau verder te denken over de verbinding tussen leiderschap, innovatie en ondernemerschap. Het Innovation Lab maakt deze MBA uniek. Hierin concretiseert u uw eigen innovatie en ontwikkelt u het leiderschap dat nodig is om voorop te gaan in en leiding te geven aan het proces van vernieuwing en waardecreatie in uw organisatie.

Niveau: Academisch
Studie intensiteit: Twee tot drie dagdelen per week
Opleidingsduur: 24 maanden
Locatie: Groningen en midden van het land
Start: 14 september 2021
Investering: € 44.500 Hoe te financieren?

Voor wie

U wilt uw organisatie doorgronden vanuit een gedegen theoretische basis op alle bedrijfskundige deelgebieden. Daarnaast heeft u de ambitie om uw ervaring in combinatie met uw inzichten en vaardigheden verder te ontwikkelen. U beschikt over een hbo-diploma en heeft minimaal 5 jaar werkervaring. Deelnemers aan de MBA zijn afkomstig uit de publieke en private sector en werkzaam in verschillende branches. Hierdoor is er altijd een diverse samenstelling van de groep.

In het kort

Wilt u vanuit kennis én uw eigen nieuwsgierigheid nieuwe waardeproposities ontwikkelen? Wilt u daarnaast alle bedrijfskundige terreinen binnen uw organisatie doorgronden? Onder invloed van technologie, milieu en demografische veranderingen is het organisatielandschap drastisch aan het veranderen. Vraagstukken als marktwerking in de zorg, digitale transformatie, wendbaar organiseren en duurzaam ondernemen vragen een innovatieve blik en ondernemerschap.

Ontwikkel uw leiderschap van morgen
We dagen u uit om verder te denken en anders naar uzelf te kijken. Waar kunt u waarde creëren? Hoe stimuleert u anderen in dit proces? En wat is daarvoor nodig? Met deze vragen in het achterhoofd hebben wij de MBA Innovation & Leadership ontwikkeld. Wij hebben een eigen visie op opleiden: academisch, visievormend, met betekenisvolle ontmoetingen en gericht op persoonlijke groei en leiderschap.

Heeft u al een bedrijfskundige opleiding en vijf jaar werkervaring? Misschien komt u dan in aanmerking voor vrijstelling van het eerste jaar van de MBA. U kunt dan de MBA verkort doen in combinatie met de intensive week. Wilt u meer informatie over de verkorte route? Lees hier meer over de Verkorte MBA Innovation & Leadership.

Na de opleiding MBA Innovation & Leadership

 • Heeft u uw bedrijfskundige kennis verdiept en weet u hoe u vanuit ondernemende competenties innovatie verder brengt in uw organisatie.
 • Bent u in staat strategische beslissingen beter te onderbouwen.
 • Heeft u zich ontwikkeld in ‘toekomstgericht kijken’, onderzoekend vermogen en ontwikkelingskracht.

Onze docenten

Kerndocent

Leen de Waal MSc MA

Leen de Waal is Principal Consultant bij de Wagner Group, filosoof en alumnus van de leergang Strategisch Leiderschap. Ook in het bedrijfsleven verdiende hij zijn sporen, De Waal was onder meer werkzaam bij KPMG, McKinsey & Company en Getronics PinkRoccade. Hij is bij AOG School of Management kerndocent van de opleiding HR Strategie en Sourcing.

Het programma

De MBA Innovation & Leadership bestaat uit twee studiejaren.

Jaar 1

Gedurende jaar 1 verdiept u zich in de volle breedte van bedrijfskunde in de programmaonderdelen Bedrijfskundige Verdieping, Business Research, Innovation Leadership en Visie & Strategie.

 1. Bedrijfskundige Verdieping

  U legt een stevig fundament voor de MBA, door u te ontwikkelen op de kennisgebieden: Waarden, Financiën, Bedrijfskundige Inrichting, Organisatiedynamiek, Organisatie & Omgeving en Besturen & Beslissen.

 2. Business Research

  In het onderdeel Business Research besteden we aandacht aan typen onderzoek en methoden die u ontwikkelen in uw onderzoekend vermogen.

 3. Innovation Leadership

  U vergroot uw leiderschapskwaliteiten zodat u vernieuwing kunt initiëren, faciliteren en realiseren in bestaande en nieuwe organisaties.

 4. Visie & Strategie

  Het onderdeel Visie & Strategie is een belangrijke bron van kennis en inspiratie om vernieuwing in te zetten en legt de basis om in jaar 2 een venture te ontwikkelen.

Jaar 2

In het tweede jaar ligt de focus sterk op innovatie, ondernemendheid en ondernemerschap. U ontwikkelt de bekwaamheid om organisatievraagstukken naar een hoger niveau te brengen en een waardevolle bijdrage te leveren aan het strategisch management middels de onderdelen Innovation Lab, Entrepeneurial Competences en Leiderschap & Zelfreflectie.

 1. Entrepeneurial Competences


  Tijdens de modules behandelen we vanuit het onderdeel Entrepeneurial Competence een aantal aandachtsvelden die relevante kennis en inzichten bieden. Deze aandachtsgevieden kunnen ingezet worden tijdens het ontwikkelen van een venture. De thema’s die we behandelen zijn: Entrepeneurship, Leadership, Innovation, Business Modelling, Corporate Venturing, Governance, Ethics, Decision Making en Convincing.

 2. Leiderschap & Zelfreflectie

  Het onderdeel Leiderschap & Zelfreflectie is verweven in de modules. In dit onderdeel wordt u begeleid en ondersteund in het proces naar het worden van een ‘lerende leider’.

 3. Innovation Lab

  Gedurende het hele jaar werkt u aan het ontwikkelen van een innovatie gericht op het creëren van nieuwe waarde. Aan het eind van het jaar levert u een prototype op dat vernieuwend, haalbaar, realiseerbaar en schaalbaar is. Deze venture kan tevens een verbetering zijn op een bestaand product of proces of een geheel nieuwe innovatie zijn.

 4. Diploma

  Na een positieve beoordeling van de examencommissie ontvangt u uw Masterdiploma tijdens een feestelijke uitreiking in één van de mooiste plekken van Groningen: de Senaatskamer van de Rijksuniversiteit Groningen.

Intensive week

Heeft u al een bedrijfskundige opleiding en vijf jaar werkervaring? Misschien komt u dan in aanmerking voor vrijstelling van het eerste jaar van de MBA. U kunt dan de MBA verkort doen in combinatie met de intensive week. Voorafgaand aan het tweede jaar volgt u dan de Intensive Week waarin u op gecomprimeerde wijze onderwezen wordt over de thema’s uit het eerste jaar. Wilt u meer informatie over de verkorte route? Lees hier meer over de Verkorte MBA Innovation & Leadership. Of neem contact op met één van onze studieadviseurs.

Investering

Totaal: € 44.500

De prijs is btw-vrij; de kosten zijn exclusief literatuur-, reis-, en bibliotheekkosten.

Financieringsmogelijkheden

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

 

Op zoek naar maatwerk voor uw bedrijf?

We helpen u graag opweg voor een passend opleidingstraject voor uw bedrijf.

Meet and Greet

Als je nog niet helemaal zeker bent over welke opleiding voor jouw geschikt is, schrijf je dan in voor een van onze online Meet and Greets.

Tijdens de Meet and Greet maak je kennis met de kerndocent en geven we je een klein inkijkje in het niveau en de lesstof die we gaan behandelen in de opleiding.


15 apr

MBA Innovation & Leadership

online

Aanmelden

Beoordelingen

Gemiddeld krijgt deze opleiding een 8


Janette uit geeft ons een 8

Was een leerzaam traject, zowel qua persoonlijke ontwikkeling als theoretisch. Erg leuk anderhalf jaar met vele leerzame en motiverende colleges. Een praktische opleiding waarbij je de theorie in praktijk brengt in je scriptie.

Marcel uit geeft ons een 8

Prima opleiding met prima mix tussen academisch opleiden en praktisch toepassen.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.