De vooruitgang voor zijn.

Nieuw Leiderschap in Organisaties

In de dynamiek van veel ontwikkelingen zoals Economische druk, technologische ontwikkelingen etc. krijg je inzicht in essentiële leiderschapsstijl. Je leert hierbij om een invloedrijke en cruciale leider te worden binnen je organisatie met doorslaggevende impact.

 • Nieuw leiderschap met toekomstvisie
 • Impactvol zijn
 • Inspirerend verbinden

Vanaf prijs € 17.800 Hoe te financieren?

Met het behalen van het diploma van deze leergang, behaal je 15EC van de geaccrediteerde Master Strategy & Leadership (60EC)

Nieuw Leiderschap in Organisaties
Niveau: Academisch
Studie intensiteit: Twee dagdelen per week
Opleidingsduur: 9 maanden
Locatie: Centraal in Nederland en in Groningen
Startdatum: 10 oktober 2023

De opleiding

Voor wie

Als deelnemer heeft u de intentie om u persoonlijk te ontwikkelen rond de rol en positie die u als leider inneemt. U hebt reeds ervaring als manager, afdelingshoofd, teamleider of senior professional en bezit minimaal vijf jaar werkervaring. U hebt een sterke drive uw ervaring te verzilveren en de impact op uw omgeving te vergroten. Uw organisatie realiseert zich dat u een bijdrage levert aan het lange termijn succes.

In het kort

Excellente prestaties
In deze opleiding draait alles om nieuw leiderschap en het tot stand brengen van excellente prestaties. Hoe zorgt u dat u zelf in topvorm bent, zodat u open kunt staan voor anderen en voor uw omgeving? Hoe leert u om op het juiste moment en adequaat in te spelen op wat werkelijk nodig is? Hoe helpt u anderen ook energiek en in verbondenheid een wezenlijke bijdrage te leveren? Terwijl u tegelijkertijd zelfbewust en met vertrouwen invulling geeft aan de visie en organisatiestrategie.

Gerichte ontwikkeling
Leiderschap in deze tijd vraagt veel van mensen. Goede zorg voor jezelf, commitment aan de organisatie. En ook zorg voor de ander en voor de omgeving. Daarvoor moet je energiek zijn, om kunnen gaan met afhankelijkheid, wisselende dynamieken en helder kunnen denken; leiderschap is topsport en vraagt om gerichte ontwikkeling. Het gaat over uw rol als leider in zich steeds weer wijzigende organisatiecontexten. Over u als autonoom persoon en uw verbondenheid met de organisatie en het team. En het gaat over de vraag welke wezenlijke elementen uw denk-,zijns-, kennis- en handelingsrepertoire als leider vergroten. Over uw rol, positie, identiteit en invloed als leider.

Na de opleiding Nieuw Leiderschap in Organisaties

 • bent u op de hoogte van de meest essentiële leiderschapsstijl overstijgende topics;
 • heeft u meer grip op uw rol als leider, zowel als autonoom persoon als in verbondenheid met uw team en organisatie;
 • weet u hoe u uw invloed en impact als leider kunt vergroten;
 • bent u in staat om op inspirerende wijze het beste uit uw medewerkers te halen;
 • beschikt u over een toekomstbestendige leiderschapsvisie.

Meet & Greet bijwonen?

Ontdek meer over de leergang Nieuw Leiderschap in Organisaties. Bekijk de Meet & Greets.

Onze docenten

Kerndocent

dr. Klaske Veth

Dr. Klaske Veth is kerndocent van de leergang Nieuw Leiderschap in Organisaties. Daarnaast is zij lector Duurzaam HRM aan de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens haar loopbaan is zij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op het thema Healthy Ageing@Work en heeft zij gewerkt in diverse (leidinggevende) HR-functies en sectoren.

Het programma

De opleiding Nieuw Leiderschap in Organisaties is modulair opgebouwd: zeven tweedaagse modules gespreid over een periode van negen maanden. Plus een examen en tussentijdse opdrachten, begeleiding en het schrijven van een visiedocument.

 1. Leiderschap, zelfinzicht en identiteit

  Bij leiderschap draait het om menselijke relaties en persoonlijkheid. De invulling van het leiderschap wordt niet alleen door de organisatorische context bepaald maar ook door uw eigen context. Hoe is uw eigen identiteit tot stand gekomen en op welke wijze beïnvloedt dat uw wijze van sturen van mensen? In deze module staan begrippen als zelfinzicht, identiteit, autonomie en beeldvorming centraal.

 2. Drijfveren en krachtbronnen

  De noodzakelijke energie om te schitteren en te floreren als leider haalt u uit drijfveren en krachtbronnen. Hoe werkt deze energie? Wat zijn uw bronnen die u temperament, vitaliteit en zelfvertrouwen geven. Op welke wijze kunt u effectief gebruik maken van uw drijfveren om topprestaties te leveren en anderen daarin te stimuleren?

 3. Orde en focus in de chaos

  Wijsheden die fundamenteel zijn in het leven en het leiderschap bieden de rust om orde in de chaos te scheppen en om met onvoorspelbare situaties om te gaan. Hoe bepaalt u focus en bepaalt u grenzen. Welke rol spelen emoties, angst en behoeften daarbij? Hoe versterkt u uw intuïtie, vertrouwen en daadkracht in tijden vol dynamiek?

 4. Inspirerend verbinden

  In steeds meer organisaties wordt het leiderschap uitgedaagd door complexe onderlinge afhankelijkheden. Eigenaarschap is arbitrair en soms gedeeld. Op welke wijze kunt u als leider uw invloed vergroten en een inspirerende coach zijn voor uw team en de organisatie? Hoe moedigt u medewerkers aan de talenten optimaal te benutten en verantwoordelijkheid te nemen? Op welke wijze draagt u uw rol uit binnen de gehele organisatie?

 5. Besluiten met effect

  Als leider wordt er besluitvaardigheid van u verwacht. Snel, intelligent, eenduidig en in lijn met de richting die de organisatie op wil. Soms onder druk, er staat veel op het spel. Hoe komen uw keuzes in paradoxale complexe omgevingen vol dilemma’s tot stand? Op welke wijze kan kritisch denken en uw vaardigheid om te gaan met onzekerheden, uw besluitvorming en betekenis ten goede komen?

 6. Leiderschap is communicatie

  Communiceren met de omgeving is vanzelfsprekend verbonden aan leiderschap. Gedrag, houding en gebruik van taal zijn van invloed op datgene wat u wilt overbrengen. Op welke wijze kunt u dat overtuigend en betrouwbaar doen? Helder en duidelijk. Welke woorden, teksten en beelden zijn daarbij effectief? Hoe kunt u als leider de communicatiepatronen met medewerkers en stakeholders in de organisatie verbeteren? Hoe organiseert u kritische feedback en draagvlak?

 7. De kunst van nieuw leiderschap

  Nieuwe vloeibare structuren en plattere organisaties bieden de kans om leiderschap als co-creatie invulling te geven. Op welke wijze staat u hierbij in verbinding met de organisatie? Hoe past het persoonlijke streven naar gezag en erkenning daarbij? En op welke wijze behoudt en vergroot u uw impact als leider nu en in de toekomst?

Investering

De opleiding is opgebouwd uit de volgende kosten:

Totaal: € 17.800,-
Leergangkosten: € 15.000,-
Arrangementskosten: € 2.800,-

Bij deelname aan deze leergang wordt ervan uitgegaan dat de deelnemer zelf de beschikking heeft over een tablet of laptop voor gebruik tijdens de colleges. De prijs is btw-vrij; bovenstaande kosten zijn exclusief literatuurkosten.

Financieringsmogelijkheden

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

 

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

 

Op zoek naar maatwerk voor uw bedrijf?

We helpen u graag opweg voor een passend opleidingstraject voor uw bedrijf.

Meet & Greet

Als je nog niet helemaal zeker bent over welke opleiding voor jouw geschikt is, schrijf je dan in voor een van onze gratis Meet & Greet.

Tijdens een Meet & Greet laten we je kennismaken met hoe we lesgeven en geven we je een klein inkijkje in het niveau en de lesstof die we gaan behandelen in de opleiding.


23 mei

Meet & Greet: Nieuw Leiderschap in Organisaties

Online

Aanmelden

Accreditatie

AOG biedt een portfolio van geaccrediteerde opleidingen aan. De Permanente Educatie punten / EC’s die behaald worden met het afronden van leergangen die onder de Master Strategy & Leadership (MSc) en MBA Innovation & Leadership vallen, worden door diverse beroepsorganisaties erkend. Dit aangezien de leergang onderdeel uitmaakt van een geaccrediteerde Master door de NVAO. Specifieke PE-doelgroepen zijn: financiële professionals, bestuurders van woningcorporaties (Aedes) en schoolleiders (PO register).

Wil je de PE punten / EC’s voor deelname aan je leergang laten registreren? Neem dan contact op met Studieadvies. Zij kunnen alle praktische informatie geven.

 

Yolande van Beusekom over Nieuw Leiderschap in Organisaties

"De Leergang Nieuw Leiderschap in Organisaties heeft mij niet alleen nieuwe inzichten gegeven, maar heeft tevens bijgedragen aan mijn persoonlijke groei. Ik heb dan ook na afronding van deze leergang per 1 september jl. een nieuwe stap gezet in mijn carrière. Wil jij ook persoonlijk groeien en inzichten opdoen hoe om te gaan met onze complexe samenleving, dan beveel ik van harte de opleiding Nieuw Leiderschap in Organisaties aan."

Alumna Yolande van Beusekom, bestuurssecretaris bij De Rading Jeugd- en Opvoedhulp

Beoordelingen

Gemiddeld krijgt deze opleiding een 8


Jurgen uit Dalfsen geeft ons een 8

Ik heb de Leergang Nieuw Leiderschap in Organisaties ervaren als een afwisselende en verdiepende leergang over leiderschap in een sterk veranderende wereld. Wat daarin de rol is van de leider is soms lastig te bepalen. Door deze Leergang heb ik inzichten gekregen die heel goed toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk, een verrijking voor mijn werk als leidinggevende. Een leergang die helemaal past bij deze tijd.

Danielle uit geeft ons een 9

Mooie groep mensen bij elkaar, met diverse achtergronden. Goede sprekers, waardevolle begeleiding van kerndocent. De opleiding is geen ‘weggevertje’ en dit heeft mij deugd gedaan, omdat het mijn zelfvertrouwen en visie als leider heeft gevormd en vergroot.

Mark uit geeft ons een 9

Ik ben meer over mijzelf gaan nadenken in mijn vak door de verhalen van de gastdocenten en de gesprekken die daar op volgden met mijn studiegroep. Een groep bestaande uit een breed werkveld in onze maatschappij. Het heeft mij een verdieping gegeven in mijn zicht en handelen in de praktijk.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.