Onze docenten publiceren

Hoe kun je slimmer, sneller en soepeler veranderen in slechts negentig dagen tijd? Hoe manage je je brein? Welk effect heeft water op ons en wat doen wij met water?  Welke competenties moet je hebben om een succesvolle bestuurder te worden? Regelmatig verschijnen er nieuwe boeken van onze docenten.  Deze maand brengen we een aantal nieuwe titels onder de aandacht. Om u te inspireren en uw waarnemingsvermogen aan te scherpen wat aanzet tot verder denken.    

Vaart maken‘Vaart maken’ van Hans van der Loo
Hans van der Loo is zelfstandig adviseur, auteur van diverse bestsellers en daarnaast is hij docent in de leergang Talent en Organisatieontwikkeling. In het boek Vaart maken beschrijft Hans fascinerende parallellen tussen de wereld van het oceaanzeilen en eigentijdse organisaties. Hij bewijst dat je slimmer, sneller en soepeler kunt veranderen, in slechts negentig dagen tijd. Hoe? Door te boosten! Door te focussen op positieve energie, op ambities en prestaties en op gedrag. Zodat er nieuwe energie ontstaat om vaart te maken.

 

Water van Rene te Bos‘Water’ van René ten Bos
René ten Bos is filosoof, organisatiedeskundige en tevens de kerndocent van de leergang Organisatie, Zingeving en Ethiek. In Water onderzoekt René hoe onze verhouding tot water zich weerspiegelt in ons denken. Hij signaleert een voorkeur voor droogte die haar wortels vindt in het denken van Socrates, Plato en Aristoteles. Sinds die tijd zijn de meeste filosofen op zoek naar de vaste grond en doen politici en beleidsbepalers het liefst aan watermanagement. René vindt dit allemaal veel te droog en neemt zijn lezer mee op een zoektocht naar een waterig denken.

 

Stop denk doe van Max Wildschut‘Stop denk doe’ van Max Wildschut
Max Wildschut is onderzoeker, columnist bij MT, docent aan de VU en tevens kerndocent van de leergang Psychologie in Organisaties. In Stop denk doe beschrijft Max een praktische methode voor persoonlijk leiderschap op basis van de laatste, relevante wetenschappelijke inzichten – om direct mee aan de slag te gaan. Persoonlijk leiderschap betekent dat je leidend kunt zijn in eigen gedrag op de momenten dat dit belangrijk voor jou is (in tegenstelling tot geleid worden door bijvoorbeeld angsten, impulsen of omstandigheden). Persoonlijk leiderschap is een voorwaarde voor welzijn en effectiviteit op elk vlak in het leven.

 

Uit het goede hout gesneden van Hanke Lange‘Uit het goede hout gesneden’ van Hanke Lange
Hanke Lange, bedrijfspsycholoog, is klankbord en adviseur van topteams in verschillende sectoren. Daarnaast is hij docent in de leergangen  Meesterschap in Adviseren en HR-strateeg. Uit het goede hout gesneden helpt ervaren managers om te bepalen of ze de ambitie en de competenties hebben om een succesvolle bestuurder te worden. Het boek behandelt de thema’s waar iedere bestuurder mee te maken krijgt. Het gaat in op het vak van bestuurder en geeft dieper inzicht in ‘de kracht van de macht’ die je in de bestuurskamer onherroepelijk tegenkomt.

 

 

 

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.