Onlangs verschenen van onze docenten

Deze maand zijn er weer twee nieuwe boeken verschenen over verschillende onderwerpen. Hoe werkt ons brein? Je hebt op automatische piloot de deur op slot gedaan, maar hoe werkt zoiets eigenlijk? Routine, je brein of was je het toch zelf? Een ander boek gaat over wat kan je als veranderaar doen als je weet dat organisaties robuust en deels onveranderbaar zijn? Daarnaast was een docent ook actief op TEDx, hij sprak over dat gelukkig zijn als nastrevenswaardig wordt beschouwd in onze maatschappij. Hoe is dit te realiseren?

8. BOEK Je brein of je leven‘Je brein of je leven’ van Jan Bransen

Jan Bransen is hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen, auteur en daarnaast is hij docent in de leergang Excelleren in Onderwijsbestuur. In het boek “Je brein of je leven”, waarin drie eassays zijn opgenomen, betoogt Jan dat onze alledaagse ervaring ons ruim voldoende toegang biedt tot wat zich in ons brein afspeelt. In het boek vindt u voorbeelden, de vragen en de argumenten in dit boek geven ons wel te denken over hoe wij ons in het leven alledag het best kunnen verhouden tot ons eigen brein en tot dat wat wetenschappers daarover te zeggen hebben.
8. BOEK onderwegOnderweg – Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties

Leike van Oss studeerde natuurgeneeskunde en sociale psychologie, werkt als organisatieadviseur en is ook docent in de leergang Meesterschap in Adviseren. In het boek Onderweg laat Leike van Oss en Jaap van ’t Hek zien hoe duurzame verandering in robuuste organisatie plaatsvindt. De sleutel? Het pragmatisch vermogen van de organisatie zelf. Ze beschrijven hoe mensen in de organisatie hun werkpraktijk organiseren en veranderen, en hoe je je veranderstrategie hierop kunt aansluiten.

 

Life for beginners | Menno de Bree | TEDxGroningen

Kunnen we echt gelukkig zijn? En is dat waar we voor moeten streven? Filosoof en tevens docent van de leergang Organisatie, Zingeving en Ethiek – biedt in zijn TEDx Talk 4 tips. Menno spreekt over dat gelukkig zijn als nastrevenswaardig wordt beschouwd in onze maatschappij. Hoe is dit te realiseren?

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.