Masters in Beeld

Als je via Google naar een deeltijdopleiding bedrijfskunde of mastertitel zoekt dan staat het scherm vol met aanbieders van gerelateerde opleidingen. Welke opleiding bij jouw wensen aansluit kun je soms via vergelijkwebsites met mooie recensies en beoordelingen filteren. Rankinglijsten, certificeringen, we doen enorm ons best om het zo ingewikkeld mogelijk te maken voor je om te studeren. Althans zo lijkt dat op het eerste gezicht.

Wat wil je leren?  Als studieadviseur bij AOG School of Management verschaf ik hier dagelijks meer duidelijkheid in voor mensen die nog op zoek zijn naar een passende opleiding. Een vraag die ik graag stel is, wat wil je leren? Dit klinkt misschien wat plat maar het is een uitgangspunt wat vaak hele leuke gesprekken en vaak nog meer vragen oproept.

Reflective practice  

In een netwerk structuur wat veel organisaties als stip op de horizon zien op dit moment vormt je specialisme een bouwsteen in een keten. De waarde van een Master diploma is in deze context aan het veranderen. Je zou kunnen stellen dat het niet alleen meer gaat om een oordeel van jouw denkniveau en competenties, maar ook een onderdeel of mijlpaal is van het continue leerproces binnen die keten. Een treffend voorbeeld, dat één van onze docenten laatst tijdens een sessie zei: ‘van wat ik u vertel heb ik slechts tien procent dertig jaar geleden in de klas geleerd, de rest is later gekomen’.

Verder denken

Van tijd tot tijd zal je je heroriënteren naar jouw positie in de keten. Voor mij als studieadviseur is het belangrijk om te weten wat je bezig houdt en hoe je daar bent gekomen. Dat we kijken naar jouw huidige positie in een organisatie en wat je ambities zijn. Dit alles om te bepalen waar we een plek hebben voor reflectie op jouw reeds opgedane kennis, werkervaring en een platform kunnen bieden om daar samen met gelijkgestemden een verdiepingsslag in aan te brengen. Dat noemen wij verder denken.

Ontmoeten

We faciliteren de uitleg over de verschillende Masters in deeltijd en het gesprek dagelijks, maar het is goed om elkaar eens in de ogen te kijken. Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten tijdens Masters in Beeld op dinsdag 4 december van 16:00 tot 19.00 uur in het World Trade Centre te Amsterdam.

Voor meer informatie en om je aan te melden klik je op deze link.

Dit bericht is een bijdrage van Gerben Wassink. Gerben Wassink is als studieadviseur betrokken bij de opleidingen Master of Facility Management en Vastgoed (MFM), de Master of Science Bedrijfskunde (MSc) en de leergang Business Development en Innovatie. Hij heeft hospilitality hoog in het vaandel en is altijd in voor een goed gesprek over werken, leren en leven.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.