Leiders van nu en leiders van de toekomst

AIESEC

Van links naar rechts: Djon Bosch – AIESEC, Jacco Strik – AOG School of Management en Sophieke Langenberg – AIESEC

Op 22 oktober zetten AOG School of Management en studentenorganisatie AIESEC hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Een samenwerking die is ontstaan uit gedeelde ambities. Tijdens het eerste verkennende gesprek over de mogelijkheden van een partnership, kwam het onderwerp als snel op de gedeelde passie leiderschap bij anderen te ontwikkelen.

Zo streeft AIESEC naar het ontwikkelen van leiderschap bij studenten, door voor hen de mogelijkheid te creëren professionele stages te lopen in het buitenland of te regelen dat zij mee kunnen werken aan grote vrijwilligersprojecten. AOG School of Management is al 30 jaar een gevestigde Business School voor managers, bestuurders, directeuren en professionals die hun perspectief blijvend willen verleggen en willen werken aan visievorming.

Betekenisvolle ontmoetingen creëren

Jacco Strik, Manager Sales & Operations van AOG School of Management: “De samenwerking met AIESEC zie ik als een kans om onze deelnemers, de leiders van nu, in contact te brengen met de leiders van de toekomst. Leiderschap vraagt om nieuwsgierig zijn en om (organisatie)vraagstukken vanuit diverse invalshoeken bekijken. Met het partnership met de studentenorganisatie willen we als opleidingsinstituut onze deelnemers de mogelijkheid bieden te onderzoeken hoe de nieuwe generatie leiders naar werk en innovatie kijkt. Hoe kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je optimaal gebruik maakt van hun talenten als ze in je bedrijf komen werken? Hoe kijken zij naar organisatieontwikkeling? Welke thema’s zijn volgens hun actueel en relevant voor organisaties? En wat zijn de kenmerken of waarden van organisaties waarop ze aanhaken, als ze gaan solliciteren? Onderwerpen die goed aansluiten bij onze leergangen als Mens- en Organisatieontwikkeling, Innovatie en Business Development, Nieuw Leiderschap in Organisaties of de vernieuwde MBA Innovation & Leadership.”

Nieuwe perspectieven verkennen

“Als je alleen al kijkt hoe de huidige generatie leert en ontwikkelt, is dat heel anders dan de deelnemers in onze leergangen dat deden op dezelfde leeftijd. We hopen met de samenwerking de jongere generatie af en toe een ander geluid te laten horen binnen onze leergangen. Zo kunnen we ze bijvoorbeeld vragen de vraagstukken die tijdens de leergangen worden besproken eens vanuit een ander perspectief van feedback te voorzien. Of mee te kijken tijdens een pitch van een nieuw idee. Want als het gaat om perspectieven verleggen, dan gaat het niet alleen om verschillende invalshoeken qua denken, maar ook om te ontdekken hoe anderen van buitenaf naar je kijken. Dat houdt je scherp.”

Een netwerk met een diversiteit van mensen om je heen, met wie je kunt sparren

Een aantal leden van AIESEC gaan plaats nemen in de nieuwe adviesraad van AOG School of Management. Waarin eveneens alumni, huidige deelnemers en mensen uit het werkveld deel van uit gaan maken. Zij gaan periodiek in gesprek met AOG School of Management over de ontwikkeling van het aanbod.

Daarnaast neemt Jacco, namens AOG School of Management, plaats in de adviesraad van AIESEC en is  hij als mentor beschikbaar voor de AIESEC bestuursleden. Deze begeleiding helpt AIESEC bij het oplossen van lastige vraagstukken van hun vereniging. AOG School of Management draagt AIESEC als organisatie een warm hart toe. Jacco: “AIESEC richt zich op het ontwikkelen van leiderschap van jongeren en wordt gerund door studenten en recent afgestudeerden. Ik vind het mooi dat er voor studenten zo’n onafhankelijke, non-profit organisatie bestaat, die zich net als ons bezig houdt met verder denken over organisatievraagstukken, leiderschap en management. Ik kijk er naar uit onze samenwerking verder vorm te geven.”

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.