Strategisch Programmamanagement - Jasper Achterbergh

Jasper Achterbergh over Strategisch Programmamanagement

Jasper Achterbergh is directeur bij Legal en Services NL. Hij volgende de opleiding Strategisch Programmamanagement en ronde dit in 2021 af. Hij deelt zijn ervaring met de opleiding en vertelt wat het hem heeft gebracht.

Voor mij is een opleiding volgen de mogelijkheid om je perspectief aan te passen. Een andere bril op te zetten die het perspectief verandert op zowel het werk zelf als de manier van uitvoeren. Het volgen van de opleiding Strategisch Programmamanagement heeft mij meer geleerd over programma’s en verandering binnen organisaties dan in de jaren daarvoor, waar ik dag in dag uit mee bezig was.

De opleiding begon als een manier om het vak beter te leren. Ik ben bijna twee jaar werkzaam in deze functie, maar had nog weinig theoretische kennis. En dit groeide uit tot een echte ontdekkingsreis. Niet alleen binnen het vak, maar ook voor mij als persoon. Ik leerde onder andere hoe leuk ik de theorie vind. Hoe fijn het is je ergens in vast te bijten en de diepte in te gaan. En vooral dat je dit niet alleen doet, maar met medestudenten en docenten. Ergens energie in steken en elkaar uitdagen om er zo iets moois van te maken.

Na het afronden van de opleiding heb ik niet alleen een beter beeld van wat het vak programmamanager inhoudt en hoe het van meerwaarde kan zijn binnen mijn organisatie, maar ook dat ik een baan heb ontdekt die ik de rest van mijn werkzame leven met plezier kan blijven uitoefenen. Dit past bij mijn kernkwaliteiten en geeft mij de positie om in een veranderende wereld mijn bijdrage te (blijven) leveren. Hoe mooi is dat!

Benieuwd naar de opleiding Strategisch Programmamanagement?

Als programmamanager stuurt je programma’s aan die organisatiegrenzen overschrijden. Dat vraagt onder andere inzicht in de belangen van verschillende stakeholders en vereist bovenal persoonlijk leiderschap. Want wil je effectief zijn, dan is jouw uitdaging een visie te ontwikkelen die breed gedragen wordt.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.