Inspiratiesessie: Werken met Fractalen in organisatieverandering

Je kunt een organisatiecultuur eigenlijk vrij snel herkennen, als je fractalen leert spotten. Naast het gebruiken van fractalen als ingang voor cultuuronderzoek, kun je al die micro-uitingen van de organisatiepatronen ook actief gebruiken in veranderopgaves.

Dat begint bij het leren herkennen van fractalen: in welke vormen kom je deze uitingen allemaal tegen in je organisatie? Hoe onderscheid je fractalen van ‘de rest’? En hoe verhouden deze uitingen zich tot patronen?

Als je hier een alertheid voor ontwikkelt, kun je er ook direct mee werken. Door fractalen van gewenste patronen te verstevigen, te weten waar ook de grenzen zijn aan wat veranderbaar is en wat je kunt ‘tweaken’. Zodat je ook door te morrelen aan fractalen gewenste veranderingen verder verstevigt.

In de interactieve inspiratiesessie gegeven door Maaike Nooitgedagt leer je hoe je gebruik kan maken van fractalen in jouw veranderopgaves.

Waar en wanneer?

Datum:  29 juni 2021

Tijd:        15.30 – 16.30

Locatie: Online via Zoom

Voorinformatie: Deze sessie is een verdieping op het Whitepaper Fractalenonderzoek en het webinar dat hierover gaat. We gaan ervan uit dat je enige voorkennis uit het whitepaper of webinar hebt.

Maaike Nooitgedagt is docent strategie en verandering bij AOG en mede-eigenaar van Gewoon aan de slag. Samen met haar business partner Wendy Nieuwland schreef ze het boek ‘Veranderen 3.0 – zeven essentiële principes voor organisatieverandering van binnenuit’. Maaike zoekt altijd naar hoe ze organisaties en mensen een stap verder kan helpen wanneer ze wel weten dat ze anders willen, maar dit ondanks alles niet voor elkaar krijgen. Maaike begeleidt organisaties om eigen antwoorden op deze vragen te vinden, als een gids in de eigen omgeving.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.