HR Strategie en Sourcing: een nieuwe opleiding van AOG School of Management

Met trots presenteert de AOG School of Management de nieuwe opleiding HR Strategie en Sourcing. Goed kijkend naar de ontwikkelingen in de buitenwereld leert deze opleiding deelnemers om een strategisch antwoord te vinden op de disruptieve ontwikkelingen in technologie en economie.

Disruptieve ontwikkelingen maken een nieuwe benadering noodzakelijk

Door toepassing van bijvoorbeeld robotisering en artificiële intelligentie verandert de rol van de medewerker in de waardeketen. Om de nieuwe strategische ruimte die hierdoor ontstaat te benutten, hebben organisaties mensen nodig die dit potentieel op de juiste wijze weten in te vullen. Het gaat erom dat we anders leren kijken en handelen. Meer van hetzelfde werkt niet meer. Organisaties bezinnen zich op geheel nieuwe concepten van organiseren en omgaan met mensen zoals upstream talent scouting, lean education en strategic sourcing.

Zowel binnen het bedrijfsleven als binnen de publieke sector moet HR op het hoogste organisatorische niveau input kunnen geven. Door een bredere visie te ontwikkelen op de samenhangende inzet van alle resources kan HR een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van de organisatie in de toekomst.

Visievorming op een integrale HR en Sourcing strategie

Vanuit deze strategische invalshoek is de opleiding HR en Sourcing ingericht. Het richt zich niet alleen op HR managers, maar ook op senior adviseurs, managers of directieleden die een visie willen ontwikkelen voor een integrale HR en Sourcing strategie. Verschillende docenten, die allen hun sporen ruim verdiend hebben in hun vak, gaan in op vraagstukken rond strategisch inzicht en adaptive leadership, conceptontwikkeling met betrekking tot personeel en organisatie, en alliantievorming tussen organisaties. De nieuwste wetenschappelijke inzichten worden gekoppeld aan nauwe aansluiting bij de dagelijkse praktijk.

Deelnemers ontwikkelen hun eigen, vakoverstijgende visie op een toekomstbestendig personeels- resource- en organisatiebeleid, toegesneden op de organisatie waar zij werken en op de ontwikkelingen in de ‘nieuwe economie’. Zij zijn in staat een strategisch advies voor hun organisatie te ontwikkelen en te onderbouwen, en kunnen zo als volwaardig gesprekspartner aansluiten aan de directietafel.

Benieuwd naar de nieuwe opleiding HR Strategie en Sourcing? Lees meer..

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.