Hoe stress je vriend kan worden | Ted Talk

Vanaf dit voorjaar mag Dominique van Toorn – Gierlings zich alumna van de leergang Psychologie in Organisaties noemen. Dominique: “Tijdens de leergang ben ik uitgedaagd om verder te denken over gedrag van mensen in organisaties en meegenomen in andere perspectieven dan ik gewend was. Welke psychologische principes liggen ten grondslag aan (succesvolle) samenwerking? Wat doet emotie op de werkvloer?  Hoe kan passie en bevlogenheid richting geven aan collectieve doelen? En helpt stress een leider gezag te ontwikkelen?” Bij die laatste vraag stuitte Dominique op de Ted Talk – Hoe stress je vriend kan worden – van Kelly McGonigal.

Hoe stress je vriend kan worden | Ted Talk

Gezondheidspsychologe Kelly McGonigal stelt in haar TED Talk | Hoe stress je vriend kan worden (Kelly McGonigal, 2013) dat haar visie op stress totaal is veranderd. Stress doet je hart racen, versnelt je ademhaling en doet je zweten en werd lange tijd gezien als vijand nummer 1. Nieuw onderzoek toont echter aan dat stress enkel gevaarlijk is als je denkt dat het gevaarlijk is. Kortom; het perspectief waarmee je naar stress kijkt, beïnvloedt de manier waarop het zijn effect heeft op jezelf en je omgeving. Kelly McGonigal spoort aan om stress als iets positiefs te zien en geeft ons een nog niet eerder toegepaste oplossing: zoek contact met anderen.

 

psychologie-in-organisaties-stress-vriend

Extra editie Psychologie in Organisaties start binnenkort

Wilt u meer weten over gedrag van mensen in organisaties? Op 21 november start de 5e editie van de leergang Psychologie in Organisaties. Onder leiding van kerndocent drs. Max Wildschut leert u op een andere manier naar menselijk gedrag te kijken. Met behulp van actuele wetenschappelijke kennis analyseert u uitdagingen en vertaalt u de inzichten naar de dagelijkse praktijk binnen uw organisatie. Hierbij gaan we onder meer in op onderwerpen als emotie, motivatie en attitude, maar ook wat de betekenis is van verschillen in macht en status. Bent u benieuwd of de leergang ook bij u past? Neem contact op met studieadviseur Ronald Hellinga, 088 556 1057 of download de brochure.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.