‘Het totale plaatje zien en putten uit een diversiteit aan benaderingen’

Dit schreef kerndocent drs. Delano Maccow onlangs over de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap. Maar Bedrijfskunde, wat houdt dat nou eigenlijk in? En wat is het belang ervan voor de organisatie?

Dat de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap een succes is in ons opleidingsaanbod, is inmiddels ronduit bewezen. In september gaat in Groningen editie 30 van start en in Leusden editie 21. In de opleiding zien we veel managers, professionals, beleidsmedewerkers, maar vooral deelnemers die op zoek zijn naar theoretische onderbouwing van hun ervaring en een verbreding van hun eigen blik op organisaties.

Veel geïnteresseerden en potentiële deelnemers zitten nog in de laatste fase van hun keuzeproces en maken nu nog een afweging welke opleiding goed past bij wat hun opleidingsambities. Wij helpen daar graag een handje bij en daarom spreken hieronder een tweetal alumni van de opleiding over hun keuzeproces en wat de opleiding hen heeft gebracht.

Monique_van_den_Boogaard“Via een kennis die een paar jaar eerder de Master of Science Bedrijfskunde bij AOG School of Management had afgerond werd ik gewezen op de opleidingen. Ik ging met haar in gesprek omdat ik nadacht over mijn verdere ontwikkeling in het kader van mijn duurzame inzetbaarheid en persoonlijke arbeidsmarktwaarde. Mijn werkervaring is groot, maar ik had behoefte aan nieuwe (theoretisch) kennis en inzichten.” aldus Monique van den Boogaard , HR manager a.i. Randstad Nederland. “Tijdens een oriënterend gesprek met Annelieke Achterberg, directeur AOG School of Management, werd ik toen gewezen op de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap. Annelieke heeft me aangehoord, goed geluisterd en doorgevraagd om zo te achterhalen waar precies mijn behoefte lag en hoeveel tijd en energie ik erin wilde steken. Omdat ik van de semi-publieke sector was overgestapt naar de commerciële branche, had ik behoefte aan een breder bedrijfskundig inzicht. Ik wilde in een zo kort mogelijke tijd, zoveel mogelijk energie steken in het op hoog niveau opdoen van kennis.

Monique vervolgt “Hoe ik terug kijk op de opleiding? Naast dat ik ontzettend veel kennis heb opgedaan uit verschillende bedrijfskundige disciplines, heeft het mijn zelfinzicht en carrière een flinke boost gegeven.  Het studeren was pittig, zeker naast mijn fulltime baan. Maar ik  kijk met veel plezier terug op de colleges en het samenwerken met mijn mededeelnemers. Ik mis het nog steeds, de dagen met een lach en een traan. Af en toe zat ik met mijn handen in het haar maar de voldoening na het behalen van een module was groot. De steun hierbij kreeg door o.a. goede begeleiding en faciliteiten heeft bijgedragen aan een goede afronding. De diversiteit, het sparren met mensen uit verschillende branches over verschillende disciplines, de humor en samenwerking in onze groep is me het meeste bij gebleven. Ik zou de opleiding willen aanbevelen aan een ieder die werkt aan zijn persoonlijke ontwikkeling en arbeidsmarktwaarde en daarvoor behoefte heeft aan een brede bedrijfskundige kennis op een hoog niveau, die snel en degelijk wordt gedoceerd. ”

 

Fons_LuijbenFons Luijben is Manager van de VVAA groep. Hij vertelt: “Via een collega, die ook Bedrijfskunde en Leiderschap volgde, werd ik op de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap gewezen. De opbouw van de opleiding, het theoretische kader wat wordt geschept, in combinatie met cases gericht op de praktijk gaven voor mij de doorslag. AOG School of Management is gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, dit gaf voor mij ook direct een bevestiging van kwaliteit en een goede naam. Ik kijk nu met veel plezier terug op de opleiding. Het was op een aantal moment zeer inspannend, maar daarmee ook heel erg leerzaam, leuk en ook onderhoudend. De kwaliteit van de docenten was van hoog niveau.  Er was veel interactie in de groep. Henk van der Honing, de docent van de module Persoonlijk Leiderschap, vond ik een geweldige belevenis. Eigenlijk was de gehele opleiding een beleving; de groep met mede-deelnemers, de interactie, de persoonlijke groei die je doormaakt, de leerzame studiedagen en de docenten maakten dat ik nog altijd met plezier terug kijk naar de opleiding. Ik zou de opleiding aanraden aan mensen die zich op persoonlijk vlak verder willen ontwikkelen evenals mensen die hun theoretisch kader willen vergroten. ”

Meer weten over Bedrijfskunde en Leiderschap?

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.