E-book

De persoonlijke kracht van de onderwijsbestuurder

Het e-book “De persoonlijke kracht van de onderwijsbestuurder” is geschreven in het kader van de leergang Excelleren in Onderwijsbestuur en is interessant voor iedereen met een bestuurlijke agenda in het onderwijs. In tijden van toenemende complexiteit wil je een onderwijsinstelling zijn waar leerlingen, docenten en medewerkers zich inzetten vanuit een collectieve ambitie. Jouw rol hierin is veelomvattend, complex en veeleisend. Hoe komt je als bestuurder tot onderwijsinnovatie en strategische keuzes, met beperkte vrijheid, tijd en budget?

Het e-book is samengesteld uit verschillende artikelen geschreven door docenten uit de leergang Excelleren in Onderwijsbestuur en ervaringen van voorgaande deelnemers. Ook geeft kerndocent van de leergang, drs. Sam Terpstra, zijn visie op hoe je kunt excelleren als onderwijsbestuurder.


Download het e-book

Delen

De persoonlijke kracht van de onderwijsbestuurder

Beleid en Publieke strategie

Gerelateerde e-books

Heinrich Winter, hoogleraar Bestuurskunde

Leiderschapsontwikkeling

Download E-book

Leidinggeven aan verandering

Strategisch denken, beslissen en handelen in de (post)coronatijd

Strategie en Bestuur

Download E-book

AOG

10 redenen om te blijven ontwikkelen

Strategie en Bestuur

Download E-book

De leider als coach

Leiderschapsontwikkeling

Download E-book

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.