Klaske en Cristel

Hoe zet je zzp’ers duurzaam in?

In de media liegen de koppen er niet om: de zzp’er bederft de markt. De zzp’er wil alleen maar leuke diensten draaien voor te veel geld. Voortaan weren we zzp’ers uit de klas. Het zijn uitspraken waarover Cristel van de Ven en Klaske Veth zich kunnen opwinden. ‘De tendens is dat de zzp’er het heeft gedaan’, stelt Van de Ven. ‘Dat is onterecht.’ Hoog tijd om eens wat dieper te duiken in dit vraagstuk en dan vooral in de vraag hoe zzp’ers duurzaam inzetbaar kunnen worden en blijven.

Verder lezen? Download de whitepaper

Dé zzp'er bestaat niet

‘Je kunt niet over zzp’ers praten als een homogene groep. De diversiteit is enorm en dé zzp’er bestaat gewoonweg niet. Ten tweede hoor ik vaak zeggen over zzp’ers in met name de zorgsector dat zij alleen zzp’er worden omdat ze dan de beste roosters kunnen uitkiezen en het meeste geld kunnen verdienen. Maar uit onderzoek blijkt dat dit helemaal niet hun primaire drijfveren zijn'

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.