‘Wir schaffen das!’ De roep om moreel leiderschap

De opkomst van ‘autoritaire leiders’ lijkt een trend van deze tijd. Het is niet alleen Poetin in Rusland, maar ook Xi Jinping in China, Erdogan in Turkije of Orban in Hongarije. Maar past deze vorm van ‘autoritair leiderschap’ ook bij Europa? Paul Scheffer voorspelde enige tijd geleden al dat het gedogen van zulke leiders zou leiden tot ontwrichting van de Europese Unie.

De roep om moreel leiderschap wordt steeds luider. Leiderschap dat zich richt op verbinding in de samenleving vraagt om een overstijgende visie, maar binnen de context van de lidstaten van de EU is leiderschap ook een heel delicaat evenwichtsspel. Ben je nieuwsgierig hoe Brussel aankijkt tegen de recente ontwikkelingen en wat zij hier tegenover zetten? Donderdag 10 maart voeren we een dialoog met Arend Jan Boekestijn, Rob Boudewijn en Lise Witteman over leiderschap in een Europese context en bezoeken we het Huis van Europa.

Seminar ‘Wir schaffen das!’ De roep om moreel leiderschap

  • Datum: donderdag 10 maart
  • Locatie: Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag

Meld je hier direct aan voor de bijeenkomst

Wat is Academie Permanent?

Tijdens de bijeenkomsten van Academie Permanent lichten vooraanstaande keynotes actuele maatschappelijke bewegingen en ‘matters of concern’ in het werken en denken in organisaties uit. Om je nieuwsgierigheid te prikkelen, je kennis te verbreden en de verschillende perspectieven hierop naar boven te halen.

De kosten voor een lidmaatschap Academie Permanent van een jaar (5 seminars) bedraagt: €1.750. Voor alumni geldt een gereduceerd tarief) van €1.575. Het lidmaatschap is persoonlijk, maar mocht je verhinderd zijn, dan kan een collega jouw plaats innemen. Deelname aan één van de vijf bijeenkomsten bedraagt € 500. Meer weten?

Download hier de brochure.

Heb je nog vragen? Onze studieadviseurs helpen je graag verder: 088 – 55 61 000.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.