Leiderschap in samenwerken ontwikkelen

Inspiratiesessie - AI heeft de toekomst!?

We werken steeds meer in netwerken en samenwerkingsverbanden. De mensen binnen jullie organisatie snappen de noodzaak ervan en zien de kansen. Tegelijkertijd wordt het samenwerken in deze meer flexibele organisatievormen nogal eens ervaren als een worsteling. Omdat men op zoek is naar houvast in een omgeving waarin er geen vastomlijnde opdracht is, de opgave in beweging is, er geen duidelijke opdrachtgever is en een veelheid van partijen en belangen strijden voor invloed en positie.

Samenwerkingsvaardigheden  ontwikkelen binnen jouw organisatie?

Het is dus nog niet zo eenvoudig om dan effectief samen te werken, zicht te houden op wat gaande is, hoe daar op te reageren en de juiste rol te pakken. Of je nu als regisseur of als deelnemer participeert in een netwerk, om een leiderschapsrol succesvol in kunnen vullen, zul je in je repertoire meerdere complementaire kwaliteiten moeten combineren. Bijvoorbeeld door zowel faciliterend als directief te zijn, mensgericht als taakgericht, verbinden als confronterend, je ruimte laat bestaan, maar tegelijkertijd ook grenzen stelt.

Willen jullie binnen jullie organisatie meer aandacht besteden aan de leiderschapsvaardigheden die nodig zijn om succesvol te opereren in (veelal niet-hiërarchische) samenwerkingsverbanden? Maar die tegelijkertijd ook passend zijn bij ieders persoonlijk kwaliteiten en voorkeuren? Laat je dan inspireren door dr. Edwin Kaats tijdens onze inspiratiesessie ‘De dilemma’s van netwerkleiders’.

Waar en wanneer?

Datum:  donderdag 8 april a.s.

Tijd:        15.00 – 17.00

Locatie: Online via Zoom

Edwin Kaats is partner bij Common Eye, promoveerde op het gedrag en de betekenis van bestuurders in allianties en netwerken en schreef het boek ‘Leren samenwerken tussen organisaties’. Hij is altijd op zoek naar verrassende verbindingen, want volgens hem schuilt de kracht van samenwerking in de confrontatie van verschillende ideeën, opvattingen, culturen en werkwijzen om van die diversiteit een kracht te maken.

Wil je er bij zijn? Meld je hieronder aan.

{{ currentTab.tab_naam }}


{{ field.naam }} *

    {{ name }}{{ field.naam }}

{{ field.omschrijving }}

Vorige

Je gegevens worden verstuurd. Even geduld alstublieft...